To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Zlot 2014

pamar - 06-08-2013, 09:07

Morfi napisał/a:
Ważne aby jak najszybciej rozpocząc rozmowy z domniemanymi sponsorami.

Ja już zacząłem :D

Zlot 2014.
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8.

Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem(podpowiem, gdzie my daliśmy ciała, unikniecie tego) oraz sprzątanie puszek po browarze
2. tomek84 już deklarował chęć pomocy, wszystko co mogę i potrafię zdalnie to ogarnę, no i na miejscu służę uprzejmie
3. koszmarek
4. vendetta
5. emada - jak będzie trzeba to też pomogę :)
6. pamar - szpila ;)

mjsystem - 06-08-2013, 10:16

Bartek napisał/a:
Pomyślcie o szerszej ofercie atrakcji dla dzieci - tego w Krakowie zabrakło przynajmniej moim dziewczynom.

Trudno zorganizować dla 5 dzieci cokolwiek. Po pierwsze różnorodność wieku, po drugie opieka. Dmuchanego zamku też nie zorganizujesz Bartku. Dodatkowo był upał i zabawy na podwórku byłyby niewskazane.
Opieka była przez prawie 4 godziny w sali konferencyjnej.
Dlatego, Seichan, pamiętajcie o liście dzieci. To słaby punkt zlotu i w ferworze walki o inne dziedziny, można go przypadkowo pominąć.

[ Dodano: 06-08-2013, 10:22 ]
Marcin-Krak napisał/a:
Seichan, pisała wcześniej, że Ośrodek zaproponować może zorganizowanie wycieczki. Jak tak rozmawiam z ludźmi, widzę co się dzieje (pomijam specyfikę Krakowa) - to mimo, że przyjeżdżamy się spotkać - może warto pomyśleć nad sobotnią wycieczką zorganizowaną - po oczywiście wcześniejszym rozeznaniu tematu wśród MM.

Też słaby punkt. Jest tyle atrakcji na zlocie, że wycieczka znów spowoduje exodus z terenu zlotowego. Tym razem o 17.00 w sobotę jak był R.Herba i miała być licytacja na rzecz MMD, namiot był puściutki, bo większość była zwiedzać miasto. :|

mkm - 06-08-2013, 10:41

Co do sponsorów to najpierw proponuję zrobic "budżet zadaniowy".
Na dzieci potrzebujemy tyle, na coś innego tyle, na upominki tyle. Wiem, że zawsze tak się robiło, ale...
Bardziej trzeba pomyśleć o samych MM.
Jest kryzys, a koszty związane choćby z samą benzyną porażają.
Sporo osób nie mogło przyjechać z powodów czysto finansowych.
Myślę, że lepiej zapewnić im miejsce do spania niż jakiś szczególną atrakcję.
Mam pewną myśl, ale to już przekażę głównemu organizatorowi.
Oczywiście na moją pomoc możecie liczyć.

A teraz gorące głowy spotkać się pogadać - bo deklaracje na rok przed Zlotem są zawsze optymistyczne :wink:
Wybrać organizatorów, osobę, która formalnie będzie za nas świecić oczami, popatrzeć czy będzie w tym czasie możliwy urlop i "oficjalnie" zgłosić się do organizacji XII Zlotu.

grzesiopol - 06-08-2013, 11:49

Seichan napisał/a:
Myślimy o Browarach Perła, gazecie Kurier Lubelski i/lub Dziennik Wschodni, Radiu Lublin, Prezydencie Miasta Lublina. Może ktoś jeszcze zachce nas wspomóc ;)
co do sponsorów to myślę jak jednego podchwycimy oficjanie to poziostali juz sami bedą chcieli uczestniczyć, w końcu to nie spot a ZLOT ogólnopolski więc cos pomyślimy, pare e-maili i cos sie wykmini, widzę że przywolenie od adminów jest więc tylko poczekajmy na decyzje innych w sprawie miejsca organizacji (może inne regiony bedą miały lepsze rozwiązania) i będziemy mogli jechać, a adminom proponuje już założyć we własciwym miejscu temat ZLOTU 2014 i można wrzucać nasza propozycje, jak już będziemy mieli konkretne ustalenia.
Seichan napisał/a:
Masz rację Maćku - kto chce, to przyjedzie.
A pisząc o klubach myślałam o naszych lokalnych miłośnikach 3 diamentów ;) A tych na pewno nie zabraknie :mrgreen:
Renatko z zapraszaniem imiennym to bym raczej sobie darował, proponowałbym tylko informacje na Forum MM w temacie zlotowym a wiadomo, ze na MM sa ludzie z innych forów więc samo sie rozniesie i kto będzie chciał to sie zapisze.

[ Dodano: 06-08-2013, 12:03 ]
Rozumiem, że jedynym słusznym przedstawicielem jest P.U.H. Grafix - Dealera z Białegostoku i MMC Car Poland czy ewentualnie może być dodatkowo ktoś inny w stylu naszego Parexbudu

Seichan - 06-08-2013, 12:06

Inny dealer jest niewskazany ;)
koszmarek - 06-08-2013, 12:06

grzesiopol napisał/a:
Rozumiem, że jedynym słusznym przedstawicielem jest P.U.H. Grafix - Dealera z Białegostoku i MMC Car Poland

Przede wszystkim Japan Motors z tego co mi wiadomo :)

pamar - 06-08-2013, 12:21

koszmarek napisał/a:
grzesiopol napisał/a:
Rozumiem, że jedynym słusznym przedstawicielem jest P.U.H. Grafix - Dealera z Białegostoku i MMC Car Poland

Przede wszystkim Japan Motors z tego co mi wiadomo :)

Temat jest dość zagmatwany i uważam, że najwyższa pora rozstrzygnąć kwestię sponsoringu ze strony Mitsubishi Motors!

Seichan - 06-08-2013, 12:23

Czy mogłabym prosić o wyjaśnienie tej kwestii? Tak łopatologicznie :mrgreen:
mjsystem - 06-08-2013, 12:29

grzesiopol napisał/a:
Rozumiem, że jedynym słusznym przedstawicielem jest P.U.H. Grafix - Dealera z Białegostoku i MMC Car Poland czy ewentualnie może być dodatkowo ktoś inny w stylu naszego Parexbudu

Słuchajcie. Jedynym możliwym sponsorem patronackim Mitsubishi jest JAPAN MOTORS !!! Tylko oni mogą dopuścić do udziału innego sponsora w ramach marki. Co innego sponsorzy spoza Mitsubishi. MMC jest patronem a nie sponsorem. Grafix nie był tegorocznym sponsorem zlotu. To delikatny temat i zanim podejmiecie jakiekolwiek kroki, uzgodnijcie je z Panem Andrzejem Gerlichem z Japanów, który jest przesympatyczny i nie gryzie.
W tym roku nawet Auto-Krak wcisnął się bokiem z lekkim zgrzytem.
Starajcie się o sponsorów lokalnych, z branży i spoza branży. Każde 500 zł na wagę złota. :wink:

pamar - 06-08-2013, 12:40

To wszystko do omówienia ale zdecydowanie w innym dziale i temacie ;)
koszmarek - 06-08-2013, 12:45

mjsystem napisał/a:
który jest przesympatyczny i nie gryzie.

Tylko połyka w całości :P A na serio to jak mówi Sławek, jest świetny gość do ustaleń :)

Seichan - 06-08-2013, 12:49

Jasne.
Póki co jeszcze nie mamy konkretnych informacji z ośrodka, które w mojej ocenie są niezbędne dla oficjalnego przedstawienia naszej kandydatury jako organizatora kolejnego zlotu oraz nie spotkaliśmy się jeszcze w naszym lokalnym gronie, aby szczegółowo omówić ten temat, dlatego faktycznie na pewne tematy jest jeszcze za wcześnie.
Poza tym - z powyższych względów nie przedstawiając oficjalnie swojej kandydatury - nie zostaliśmy wybrani przez MM jako organizatorzy Zlotu w 2014, być może pojawi się propozycja z innego regionu bardziej atrakcyjna niż nasza ;)

Tomek - 06-08-2013, 12:51

grzesiopol napisał/a:
co do sponsorów to myślę jak jednego podchwycimy oficjanie to poziostali juz sami bedą chcieli uczestniczyć, w końcu to nie spot a ZLOT ogólnopolski

to nie takie proste

koszmarek napisał/a:

To wszystko do omówienia ale zdecydowanie w innym dziale i temacie ;)

dokładnie
do tego trzeba szybko zacząć rozmowy z JM, bo mogą nie być chętni do sponsorowania zlotu akurat tam (nie mają tam salonów)

[ Dodano: 06-08-2013, 12:54 ]
Seichan napisał/a:
być może pojawi się propozycja z innego regionu bardziej atrakcyjna niż nasza ;)

wątpię :)
podejrzewam, że nie pojawi się ani jedna kontr-propozycja
ale żeby wam nie było smutno, to mogę propozycję wystosować
może byłaby i atrakcyjniejsza, ale i tak odpadnie ze względu na małą liczbę łóżek :)

koszmarek - 06-08-2013, 12:57

tomek84 napisał/a:
sponsorowania zlotu akurat tam (nie mają tam salonów)

Wilkasy nie były problemem a też nie mają salonu :) Zostawcie to na ustalenia już po klepnięciu wszystkiego :)

Bartek - 06-08-2013, 13:15

mjsystem, Nie myślę o zamku (fajny, ale na 10-15 min - ile można skakać w taki upał, do tego niebezpieczny, bo w razie niepogody firma rozstawi i zainkasuje swoją gażę mimo, że żadne dziecko nie poskacze - vide sytuacja w Żywcu), bardziej o jakiś grach dla dzieci (nawet planszówkach po prostu), zawodach, konkursach w których dzieciaki mogłyby się nieco zintegrować.

Tydzień po Zlocie, to już tydzień ze szkołą, więc raczej myślmy o tygodniu wcześniej - wtedy myślę, że i na nas możecie liczyć :)