To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jaki polecacie ... tablet

RalfPi - 17-02-2015, 10:53

A więc co do Toshiba Pure Excite 104 z wyprzedaży za 718zł z przesyłką..
1) Bardzo delikatine przetarta obudowa z tyłu - wróc! - to tylko klej z paczki się zbrylił
2) całość - jak nówka.
3) Pierwsze wrażenia z chodzenia po menu - kurcze - to jest naprawdę wypasiony sprzęt!
W porównaniu z Fonem, to jest o niebo lepiej - chodzi 10xszybciej, też robi zdjęcia, interfejs jest bardzo intuicyjny, ekran działa bardzo precyzyjnie i ma regulację podświetlenia. Wykonanie bardzo porządne.
4)... cdn
4a) bateria ładuje się naprawdę wolno (załączona ładowarka 2A na złączu USB)- 10% w ok 25min (z 40 na 50%).

[ Dodano: 18-02-2015, 07:15 ]
Porównania nie mam do innych tabletów, ale myślę, że ten Tablet można śmiało polecić.
Bateria zeszła wczoraj 10% przez ok. 30min puszczania muzyki z YT i oglądania teledysków (czyli teoretycznie starczy na jakieś 5h zabawy). Tablet obecnie, bez żadnych aplikacji, oprócz podstawowych włącza się jakieś.. 30sek (co uważam za bardzo duży plus w porównaniu ze starym Laptopem (realnie ok. 6 min, żeby cokolwiek włączyć).
YT działa bardzo dobrze - necik też śmiga. Całkiem dobrze odtwarza dźwięk. Większość menu jest baardzo intuicyjne. W tej cenie, to jestem nawet bardziej jak zadowolony - na minusy przyjdzie jeszcze czas.

Pomyślałem nawet, że można by go było kiedyś wrzucić jako coś a'la panel dotykowy/Navigacja/czy jak to się fachowo zwie w Lancerze :)

Dario1986 - 31-03-2015, 14:50

W końcu ja zdecydowałem się na ipada Air, 16GB only wifi, mam mobilny router.
Jak dla mnie rewelacja, pomimo tego iż nie kupiłbym iphona czy macbooka to z ipada jestem bardzo zadowolony.Można powiedzieć że jestem przeciwnikiem appla, a jedyne urządzenie które mi odpowiada to właśnie tablet. Pobawiłem się trochę Air kolegi i ipad3 innego znajomego i uznałem że to sprzęt dla mnie. 10h na baterii, super wyświetlacz Retina, szybkość działania bez najmniejszych zastrzeżeń, obsługa intuicyjna, także ze swojej strony mogę polecić ipada.