[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wideo rejestrator w dobrej cenie
tyku - 25-06-2014, 19:50
fargo, Widać, że wariatów nie brakuje.
Miałeś dużo szczęścia
Opanowanie i zimna krew, nie słyszałem nawet przekleństwa
Kamerka ładnie nagrywa.
fargo - 25-06-2014, 20:02
tyku napisał/a: | nie słyszałem nawet przekleństwa |
A bo mi na chwile mowens odebrało
juras2013 - 10-07-2014, 11:58
Witam
Ja mam taka kamere
Jest dosyć mala i "siedzi" na szybie za lusterkiem wstecznym - jest mało widoczna
Ma baterie ale nie ma ekranu -korzystam ze stacji multimedialnej
Mam wpieta do instalacji samochodowej.
Nie zauwazylem przerw w nagrywaniu ale nagrywa filmy dwu - minutowe, ma G-sensor i wlacza się automatycznie, mikrofon z nagrywanie wnętrza samochodu ale z mozliwoscia wylaczenia, pokazuje date i czas na filmie.
Pzdr.
wiewioor - 11-07-2014, 12:07
juras - masz przykładowe nagranie w nocy jak działa ? Bo również zastanawiam się nad tego typu rozwiązaniem - chodzi mi o wielkość urządzenia - żeby nie było widać za lusterkiem.
pablo diablo - 11-07-2014, 13:44
Dobrze Panowie kombinujecie, kamerka powinna być nie widoczna lu prawie niewidoczna, w samochodzie, wręcz zapomniana powinna rejestrować każde przemieszczenie się samochodem, jestem właśnie za takim rozwiązaniem
juras2013 - 14-07-2014, 06:35
wiewioor napisał/a: | juras - masz przykładowe nagranie w nocy jak działa ? Bo również zastanawiam się nad tego typu rozwiązaniem - chodzi mi o wielkość urządzenia - żeby nie było widać za lusterkiem. |
No coz, teraz o nocne video będzie troszkę trudniej
Zbyt krotka noc a dlugi dzień zebym jakies filmy w nocy miał.
Pewnie jakies było ale mam karte 16 GB i dawno już nadpisane sa te filmiki.
Pzdr.
Lucas123w - 06-08-2014, 19:26
Próbka w moim wykonaniu w ulewie Mio 568 Touch.
Najlepiej oglądać w pełnym HD
Link 1
Link 2
Link 3
tyku - 06-08-2014, 20:37
Lucas123w, Fajny 3 filmik To ustawka
Sprawdź czy nie gubi nagrań
Lucas123w - 06-08-2014, 20:48
tyku napisał/a: | To ustawka |
Czysty przypadek ale od samej roboty tak jechaliśmy innych urywków nie będę publikował bo jeszcze punkty karne wpadną z tego spotkania
Nagrań nie gubi, elegancko w pętli nagrywa.
Hishi - 06-08-2014, 20:58
Lucas123w napisał/a: | Próbka w moim wykonaniu w ulewie Mio 568 Touch.
Najlepiej oglądać w pełnym HD
Link 1
Link 2
Link 3 |
Dobrze, że miałeś szyby czyste. Są na youtube filmy "testowe" robione przy tak brudnych szybach jak by ktoś napluł i rozmazał...
Lucas123w - 06-08-2014, 21:01
Hishi napisał/a: | Dobrze, że miałeś szyby czyste. |
Gtechniq G1 clear vision daje rade i problem brudnych szyb nie występuje
RalfPi - 09-10-2014, 13:38
"Poradźcie mi ludzie, poradźcie ludzie "
Przejrzałem wiele filmików wielu kamer i widzę, żę Kodak ZX 1 robi naprawdę dobre filmy.
1) Czy jest możliwość odczytania rejestracji samochodu co jedzie z naprzeciwka dla jakiejś zwykłej kamery? Na YT w zasadzie dla żadnej kamery nie udało mi się tego dokonać - to kwestia YT czy może kamer?
Zależy mi na tym, żeby ew. złodziei nagrać + wiadomo - dbać o własne bezpieczeństwo (czyli mieć ew. nagranie).
2) Ile h nagrania mogę mieć w takiej kamerce (dla karty 16GB będzie to jakieś 10h?).
3) Czy są kamerki, (dobre i tanie ), które można w sposób dyskretny zamocować, żeby nie rzucały się w oczy?
4) Czy muszę coś specjalnego wiedzieć na temat wideo rejestratorów?
juras2013 - 09-10-2014, 13:50
RalfPi napisał/a: | ...
4) Czy muszę coś specjalnego wiedzieć na temat wideo rejestratorów? |
Musisz wiedzieć kilka podstawowych rzeczy.
1. W Polsce jest bezwzględny zakaz używania kamer DVR pod rygorem kary, paragraf 4pkt.13 kodesku wykroczeń
2. Żeby zamontować kamere DVR oprócz zgody Urzedu Komunikacji musisz mieć jeszcze zgode GDDKiA oraz zgode pisemna od Policji w Twoim rejonie.
3. Z urzędu miasta/gminy musisz postarać się o zgode na montaż dodatkowego urządzenia w Swoim samochodzie oraz zrobić dodatkowe badania techniczne na zgodność z obowiazujaca norma na CO2
4. Gdy już to wszystko zdobędziesz to możesz być szczęśliwym posiadaczem kamery DVR ale nie wolno Ci jej uzywac bo na to potrzbujesz zgody z ministerstwa cyfryzacji - latwa ja zdobyc w Swoim urzędzie miasta/gminy
5. Gdy już będziesz miał wszystkie zgody to wreszcie możesz isc do najbliższego w Twojej okolicy szaletu miejskiego i użyć tych pozwoleń w jedynym słusznym celu
Powodzenia!
Pzdr.
apikus - 09-10-2014, 14:17
juras2013 napisał/a: | paragraf 4pkt.13 kodesku wykroczeń |
A który artykuł?
juras2013 - 09-10-2014, 15:31
Pierwszy od lewej ze strony onet'u ...
|
|
|