Sport - Inne - Piłka ręczna
JCH - 24-01-2008, 08:40
Z taką formą jak wczoraj i przedwczoraj to nasi "handballiści" nie mają czego szukać na imprezie dużej rangi. Już z Norwegią wypadli blado i tylko rzutem na taśmę uratowali remis. Od Duńczyków to po prostu dostali łomot. Duńczycy robili co chcieli a Polacy? Zero koncepcji na grę w ataku, strach przed rzutem, częste błędy i straty piłki, pasywność w obronie, bramkarze też nie mieli swojego dnia albo szczęścia. Tragedia....
akbi - 24-01-2008, 09:09
JCH napisał/a: | Duńczycy robili co chcieli |
może nie tyle Duńczycy byli wczoraj tacy dobrzy, co Polscy szczypiorniści mieli wyjątkowo słaby dzień ... ich rzuty na bramkę były zupełnie nie przemyślane ...zamiast trochę rozegrać piłkę to często rzucali bez przygotowania ... wg mnie przegrali głównie przez bardzo dużą liczbę niewymuszonych strat
Szkoda ... że póki co kolejny polski zespół jest "zespołem jednego turnieju" ... mam nadzieję, że w następnym jednak pokażą na co ich stać ... stać z tej dobrej strony.
Trzymam kciuki - tym bardziej, że wielu z nich przewinęło się przez gdańskie drużyny
turek61 - 25-01-2008, 12:31
Tez liczyłem na więcej a sie skończyło się podobnie jak z siatkarzami .Po wicemistrzach świata można sie było spodziewać znacznie więcej.Jestem zdegustowany
Dlaczego Niemcy, Francuzi, Duńczycy trzymają fason a my nie ?
Dochodzę do tego samego wniosku co:
akbi napisał/a: | że póki co kolejny polski zespół jest "zespołem jednego turnieju" |
JACA_1978 - 25-01-2008, 13:21
Po pierwsze panowie jak wiecie wmistrzostwach Europy jest o wiele trudniej zdobyć medla niż w mistrzostwach świata... bo po drugiej fazie grupowej są odrazu półfinały,a poza tym nie ma chłopców do bicia ja na MŚ... druga sprawa to wszyscy się podpalili po MŚ że nie wiadomo co będzie nie było źle Niemiaszki tez ledwo ledwo do strefy medalowej się dostali najważniejsze są igrzyska..zabrakło jedenj wygranej i tyle tak byśmy grali my o medale mówi sie trudno..a nei porównujcie ręcznej do siatkówki, gdzie te osły przegrywaja wszytko jak się da, szczypiorniaki przegrali tylko 2 mecze niestety o jeden mecz za duzo pozdro.
JCH - 25-01-2008, 13:39
JACA_1978 napisał/a: | przegrali tylko 2 mecze | Ale "przegrali" też 3-ci mecz - ten z Norwegami. Przegrali go gdzieś mentalnie, w głowach. Zresztą nie chodzi o wynik ale o rozmiar porażki z Duńczykami i styl gry. Bielecki nic nie rzucał a ten facet ma 2m wzrostu i piłką zapewne potrafi zabić, obrotowy nie trafiał, gubił piłkę, w ogóle się nic nie kleiło .....
JACA_1978 - 25-01-2008, 14:20
Oj sie zdarza ja bym nie robł tragedii przeciwko Norwegom wszytkim sie cieżko grało bo wiadomo gospodarz(a przegali nie mentalnie tylko karnymi )...a co do Duńczyków odrobili lekcje kryli indywidulanie lub podwajali Bieleckiego i sobie nie pograł..reszta(TkaczyK, Lijewski) w słabszej formie, poza tym baramkarz Duński brnoł tak jak Szmal na MŚ i taki wynik jak był Szmal te z nic nie bronił na mistrzostwach z Weinerem a to też ważne...nie ma rozpaczy 2 lata temu było 10 tearz jest 7 jest postęp. troche szczesci i mogło by być 5 więc bez rozpaczy.
Marcin-Krak - 18-01-2009, 21:03
No i wygraliśmy z ruskimi na MŚ
Się bałem o końcowy wynik, jak na początku przegrywaliśmy 5 bramkami
Super się chłopaki spisali - brawo do S. Szmala
sruba - 18-01-2009, 21:07
jop
mecz zajefajny
i co najwazniejsze - wygrany.
JACA_1978 - 18-01-2009, 21:19
Za zabory, za 45 lat komunizmu...
sruba - 18-01-2009, 21:47
JACA_1978 napisał/a: | Za zabory, za 45 lat komunizmu... |
i za brak gazu
Morfi - 19-01-2009, 08:24
Koncówka była pasjonująca
akbi - 19-01-2009, 11:58
nie oglądałem ...ale ogromnie się cieszę z wygranej
Uwex - 19-01-2009, 17:50
Gdyby tak nożni grali z taką ambicją !!
JCH - 25-01-2009, 16:45
Wczoraj ograliśmy Duńczyków, choć w w II połowie było już blisko do remisu. Ale I połowa to koncert w wykonaniu Polaków A ostatnią bramkę duńskiemu bramkarzowi Hvitowi strzelił ...... Szmal
Dziś ćwiczymy Serbów. Jak się to ogląda to po prostu przepaść. Ciśnie się na usta pytanie dlaczego tak odpuścili z Niemcami Kompleks jakiś mają czy co .....?
siwek - 25-01-2009, 16:54
no i wielkie brawa dla chłopaków
pierwsza połowa świetna tylko szkoda że sobie odpuścili drugą połowę.. choć co im się dziwić przy takim prowadzeniu
|
|
|