To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - OIII facelift

DATSUN - 04-12-2014, 21:24

Witam.
Mam pytanie, czy ktoś z was może kupił i założył sobie stopnie na progach.
Ogładałem na allegro orurowanie oraz stopnie, ale jestem ciekaw czy jest warto wyrzucić ponad tysiaka.
Poza tym trochę chyba zmniejszają prześwit i nie wiem czy to właśnie nie przeszkadza przy pokonywaniu, choćby krawężników?

_tm_ - 04-12-2014, 22:29

DATSUN napisał/a:
Witam.
Ogładałem na allegro orurowanie oraz stopnie, ale jestem ciekaw czy jest warto wyrzucić ponad tysiaka.
Poza tym trochę chyba zmniejszają prześwit i nie wiem czy to właśnie nie przeszkadza przy pokonywaniu, choćby krawężników?

Też o tym myślałem, ale nie znalazłem sensownych zdjęć, żeby zobaczyć jak to wygląda.

Jackie - 05-12-2014, 09:53

DATSUN napisał/a:

No ja jestem tym "szczęśliwcem". Co prawda obniżają prześwit ale za to dzwonią jak uderzają w nie kamienie ;) Odpowiem na pytanie jak kiedyś Hołek na pytanie o duże felgi: Z dużymi rozmiarami felg jest jak z dużymi rozmiarami prezerwatyw - krótka chwila autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów ;) Tym samym - próg dobrze wygląda (bo naprawdę jest ładny) ale jak wjedziesz w teren - przeklniesz swoje pomysły ;)
Pozdrawiam

kubatw - 05-12-2014, 17:46

Fun napisał/a:
No to co poniektórzy (ja też) nie pocieszyli się długo najnowszą wersją OIII....wiosną 2015 na salonie w Genewie zostanie zaprezentowany outek po gruntownym lifcie bardzo upodobniającym się do PHEV Concept -S...no i mogli by poprawić piszczące zawieszenie i plastiki :badgrin: ....jeśli ktoś nie ma ciśnienia na zakup outka teraz to chyba warto poczekać,bo jak będzie choć trochę podobny do Concepta-S a tak deklaruje producent to może być ciekawy 8)

patrząc na zdjęcia zamaskowanego prototypu, rewolucji raczej nie będzie - z concept-s niewiele zostało ;)
http://www.autoblog.com/2...nder-spy-shots/

Grimm - 05-12-2014, 18:33

Jackie mógłbyś wrzucić zdjęcia swojego Outlandera?
Jackie - 06-12-2014, 09:15

Voila ;)

Bizi78 - 06-12-2014, 09:57

A czasem przez te rury nie ma problemu z podniesieniem go na lewarku lub na podnośniku z łapami w warsztacie :?:
Grimm - 06-12-2014, 11:39

Orurowanie z przodu - MISTRZ!!
DATSUN - 06-12-2014, 12:05

No ja jestem tym "szczęśliwcem". Co prawda obniżają prześwit ale za to dzwonią jak uderzają w nie kamienie ;) Odpowiem na pytanie jak kiedyś Hołek na pytanie o duże felgi: Z dużymi rozmiarami felg jest jak z dużymi rozmiarami prezerwatyw - krótka chwila autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów ;) Tym samym - próg dobrze wygląda (bo naprawdę jest ładny) ale jak wjedziesz w teren - przeklniesz swoje pomysły ;)
Pozdrawiam[/quote]

Masz rację, obniżony prześwit w eksploatacji może być przekleństwem. Z drugiej strony wygląd samochodu też sie liczy, a stopnie i rurki dają to coś... :rolleyes:

sla - 06-12-2014, 12:11

Jak dla mnie to orurowanie nie pasuje do tego auta , jeszcze bardziej je szpeci i wygląda na nim komicznie. Ale o gustach się nie dyskutuje
Grimm - 06-12-2014, 12:27

Zdjęcia - zdjęciami ale chętnie bym zobaczył na żywo jak to wygląda. ..
bzyczek - 06-12-2014, 12:40

Jakiś czas temu pisałem, że na drodze spotkałem O3 orurowanego jakby wracał z Dakaru. Od tego ze zdjęcia różniło go to, że miał koła 16'. Jak dla mnie to orurowanie z przodu (nie mówię o progach) jest mega wieśniackie, prawie jak półmetrowy spoiler w Lanosie. Trzecia generacja jest po prostu brzydka i nic tego nie zmieni a te rury tylko bardziej przyciągają uwagę. Ale tak.. każdemu podoba się co innego.
Ja do swojego Outlandera w porównaniu z bazową wersją dołożyłem tylko nakładki na drzwi te dolne i nakładke na zderzak tylni żebym taczkami go nie obił ;)

_tm_ - 06-12-2014, 12:54

Mi się bardziej podobają progi w formie "platformy", a nie rury. Np. coś takiego (pomińmy milczeniem te rury z przodu i z tyłu :D ):

Bizi78 - 06-12-2014, 13:15

DATSUN, jak możesz to korzystaj przy cytowaniu z ikonek w prawym górnym rogu postu :wink: .
jeśli chcesz zacytować część posta.
jak chcesz zacytować cały post.

Grimm - 06-12-2014, 13:23

bzyczek napisał/a:
Trzecia generacja jest po prostu brzydka i nic tego nie zmieni a te rury tylko bardziej przyciągają uwagę.

Osobiście uważam, że facelifting bardzo zmienił OIII i wygląda o wiele korzystniej... Zresztą jakie japońskie auto SUV jest ładne? Garbata CRV? Przesadzona RAV4? Z tej trójki najlepiej wygląda OIII..
Gdyby nie rdza i cena to bym kupił MX-5 ale absolutnie nie żałuję zakupu OIII....