To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bordowy Lancer C66A

Wojciech Bogacz - 27-10-2014, 12:44

Tomek napisał/a:
strasznie drogo wychodzą te dopłaty
rozumiem, że jakby było 10 niedociągnięć, to trzeba dopłacić 200 zł ??
więc taniej wyjdzie zrobić nowy przegląd

Dokładnie tak - wtedy zdecydowanie lepiej całość - no i nie ma pośpiechu bo jakby mi zeszło dłużej niż 2 tygodnie usunąć usterki to i tak nowy przegląd muszę robić. Przynajmniej w tej stacji, co zawsze. Czy inne mają tak samo nie mam pojęcia...

Tomek - 27-10-2014, 12:54

Wojciech Bogacz napisał/a:
Dokładnie tak - wtedy zdecydowanie lepiej całość - no i nie ma pośpiechu bo jakby mi zeszło dłużej niż 2 tygodnie usunąć usterki to i tak nowy przegląd muszę robić. Przynajmniej w tej stacji, co zawsze. Czy inne mają tak samo nie mam pojęcia...

tak samo
na "poprawę" przeglądu masz 2 tygodnie, co w przypadku naszych aut i częstych problemów z częściami, czasem oczekiwania na mechanika, bywa nierealne

Wojciech Bogacz - 27-10-2014, 12:58

Tomek napisał/a:
na "poprawę" przeglądu masz 2 tygodnie, co w przypadku naszych aut i częstych problemów z częściami, czasem oczekiwania na mechanika, bywa nierealne

O ile mechanik przeważnie się znajdzie to części nie koniecznie. Tak z ciekawości wysłałem zapytanie o wahacze do innego warsztatu nie daleko mnie i zobaczę co odpiszą.

Z ciekawostek to dzwoniłem sobie do tej firmy co Bizi piaskował swoje zimowe staluski ale za wypiaskowanie czterech felg alusów 16tek powiedzieli 140 zł. W sumie nie tak wiele. Ale z malowaniem i naprawą rantów to już kwota 420 zł. Nadal znośnie. Mam jednak firmę w Brzesku co może pomaluje za grosze (elementy ogrodzenia i bramę u nich malowałem proszkowo i wzięli 30% tego co się spodziewałem a robią to na prawdę porządnie).

kaczka81s - 27-10-2014, 22:14

Tam gdzie ja zawoziłem felgi (Podegrodzie albo Świniarsko pod Nowym Sączem) biorą 45zł za sztukę, piaskowanie, a bardziej szkiełkowanie i malowanie proszkowe. Za komplet felg 180 złociszy kumplowi płaciłem. To u Ciebie chore ceny mają.
Moje alusy ze Subarki też nowy lakier dostaną :)

Wojciech Bogacz - 28-10-2014, 10:05

kaczka81s napisał/a:
Tam gdzie ja zawoziłem felgi (Podegrodzie albo Świniarsko pod Nowym Sączem) biorą 45zł za sztukę, piaskowanie, a bardziej szkiełkowanie i malowanie proszkowe. Za komplet felg 180 złociszy kumplowi płaciłem

Tanio ! Możesz mi podać jakieś namiary na firmę ? Do Świniarska mam tylko 83km :)

Tomek - 28-10-2014, 10:25

kaczka81s napisał/a:
Tam gdzie ja zawoziłem felgi (Podegrodzie albo Świniarsko pod Nowym Sączem) biorą 45zł za sztukę, piaskowanie, a bardziej szkiełkowanie i malowanie proszkowe. Za komplet felg 180 złociszy kumplowi płaciłem

Tanio ! Możesz mi podać jakieś namiary na firmę ? Do Świniarska mam tylko 83km :)

Podaj mi też

Wojtek będzie jechał to może i moje felgi z Colta zawiezie :badgrin:

Wojciech Bogacz - 28-10-2014, 10:44

Chętnie - ale nie wiem kiedy bo mi się wesele szykuje i kasę odkładam heh.
mjsystem - 28-10-2014, 11:13

Cytat:

Chętnie - ale nie wiem kiedy bo mi się wesele szykuje i kasę odkładam heh.

Na lancera żałujesz? :axe:

Wojciech Bogacz - 28-10-2014, 11:48

mjsystem napisał/a:
Na lancera żałujesz?

Prędzej na siebie pożałuję :twisted: Wszystko jednak w swoim tempie bo inaczej będzie jak z Galem i projekt urwie się w połowie.

Hubeeert - 28-10-2014, 18:00

inaczej będzie jak z Galem i projekt urwie się w połowie.

Byle się nie urwała podłoga jak w Galu z tyłu ;)

kaczka81s - 29-10-2014, 01:07

http://www.termix.pl/ Piszcie, dzwońcie, pytajcie. Na stronie akurat pustki, ale na reklamach przy drodze mają wszystko, (piaskowanie, malowanie, a od niedawna nawet wycinanie laserowe)
Wysyłkowo też chyba można coś załatwić, tylko chyba niechętnie, bo ostatnio jak nigdy zrobili mi felgi za kilka godzin, jak wcześniej spytałem o wysyłkę do Szczawnicy (ok 35-40 km)

krzysiakxxx - 29-10-2014, 08:27

Widzę że zwielokrotniasz wartość kolejnej maszyny :D Tu choć jest podłoga, więc jest sens :P
Wojciech Bogacz - 31-10-2014, 15:39

Po dzisiejszym myciu i na zimowych kołach wygląda maszyna tak :)

Niestety chyba wewnętrzne przeguby są do zrobienia a nie ma zamieników i mam pytanie:) czy przeguby można regenerować ?

rosomak1983 - 31-10-2014, 15:45

A uzywka nie lepiej ?

Lancer sliczny :)

xluki - 31-10-2014, 18:20

Sliczny Lancer. Zawsze mi sie podobała ta sylwetka :D