Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
Fragu - 23-09-2014, 12:57
Też mi się podobają
eremita - 03-10-2014, 09:23
Taki prezencik dostałem do gala
brakujący element z lewych drzwi
eremita - 05-10-2014, 08:19
O jo joj Gal stoi u lakiernika a mi termin przegladu przeleciał Zamiast sie cieszyć przy odbieraniu to będę w stresie na stacje diagnostyczną pomykał
mjsystem - 05-10-2014, 08:35
eremita napisał/a: | Zamiast sie cieszyć przy odbieraniu to będę w stresie na stacje diagnostyczną pomykał |
Strach ma wielkie oczy. Jak się jedzie spokojnie ale bez przesady, to za co ma Cię patrol zatrzymać? Chyba, że za brak świateł Gorzej z brakiem OC
inq - 05-10-2014, 10:06
Jak nie będzie przeglądu i w razie stłuczki to i OC nieważne
Bizi78 - 05-10-2014, 10:09
eremita napisał/a: | Gal stoi u lakiernika a mi termin przegladu przeleciał |
Weź go na hol albo droższe wyjście laweta .
Ewentualnie zaprzyjaźniona SKP.
Cezar - 05-10-2014, 10:26
Zawsze mozesz 'zapomniec' dow.rej. - w razie W to 50zl. Pamietaj tylko o oc
Bizi78 - 05-10-2014, 10:29
Cezar napisał/a: | Pamietaj tylko o oc |
Ale jak spowoduje wypadek (odpukać w niemalowane ) to OC mu się nie przyda .
Naprawa pójdzie na jego koszt .
eremita - 05-10-2014, 10:54
Bizi78 napisał/a: | Cezar napisał/a: | Pamietaj tylko o oc |
Ale jak spowoduje wypadek (odpukać w niemalowane ) to OC mu się nie przyda .
Naprawa pójdzie na jego koszt . |
Ale AC już tak bo też mam wykupione a bez przeglądu to nie zadziała
Może faktycznie lawetą podjadę.
Cezar - 05-10-2014, 10:57
Pisalem tylko co pokazac bedzie kontrola drogowa - kolizja/wypadek to juz inna para kaloszy.
eremita, daleko masz od lakiernika do najblizszego SKP ?
Bizi78 - 05-10-2014, 11:13
Trochę poczytałem o OC i mam mętlik w głowie .
Teoretyczni:
Art. 43.Zakładowi ubezpieczeń przysługuje prawo dochodzenia od kierującego pojazdem mechanicznym zwrotu wypłaconego z tytułu ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych odszkodowania, jeżeli kierujący:
1) wyrządził szkody umyślnie lub w stanie po użyciu alkoholu albo pod wpływem środków odurzających, substancji psychotropowych lub środków zastępczych w rozumieniu przepisów o przeciwdziałaniu narkomanii;
2) wszedł w posiadanie pojazdu wskutek popełnienia przestępstwa;
3) nie posiadał wymaganych uprawnień do kierowania pojazdem mechanicznym, z wyjątkiem przypadków, gdy chodziło o ratowanie życia ludzkiego lub mienia albo o pościg za osoba podjęty bezpośrednio po popełnieniu przez nią przestępstwa;
4) zbiegł z miejsca zdarzenia.
Wypadałoby doczytać w OWU swojego OC.
Cezar napisał/a: | Pisalem tylko co pokazac bedzie kontrola drogowa |
Ale wydaje mi się że mają możliwość sprawdzenia ważności przeglądu.
Trzeba by dopytać jakiegoś policjanta .
eremita - 05-10-2014, 20:03
Cezar napisał/a: | eremita, daleko masz od lakiernika do najblizszego SKP ? |
Koło 10km
Bizi78 napisał/a: | Trochę poczytałem o OC i mam mętlik w głowie . |
Lepiej nie sprawdzać w rzeczywistości
inq - 05-10-2014, 22:17
Bez przesady. Ja 6 dni jeszcze na TAXI latałem bez przeglądu bo zapomniałem. Jedź ostrożnie i tyle - ja bym tak zrobił.
OC w przypadku braku przeglądu działa i wypłacą kasę poszkodowanemu, ale obawiam się, że za brak dopuszczenia pojazdu do ruchu to każde TU nie odpuści i będzie się domagać zwrotu kasy. Nie słyszałem o innej decyzji niż przyznającą kasę dla TU.
Policja nie ma możliwości sprawdzenia ważności przeglądu bez dowodu rejestracyjnego. OC owszem, ale nie przegląd.
eremita - 05-10-2014, 22:53
inq napisał/a: | Bez przesady. Ja 6 dni jeszcze na TAXI latałem bez przeglądu bo zapomniałem. Jedź ostrożnie i tyle - ja bym tak zrobił |
W większości spraw też bym tak pomyślał z tym że są dwa ale!
-Kiedyś kupiłem Malucha nówka sztuka i 50m za salonem go skasowałem
-po tym maluchu kupiłem cinqecento które się spaliło jak się okazało przegląd był tydzień po terminie, odszkodowanie z AC dostałem tylko dlatego że samochód stał na parkingu strzeżonym i pracownik parkingu potwierdził że samochód stał w tym okresie i był nie jeżdżony
Od tamtego czasu bardzo pilnuję OC AC i przeglądy
bialyjayz - 05-10-2014, 23:06
tylko dlaczego każdy z Was zakłada najczarniejszy scenariusz ? Ja rozumiem, że Polak Polakowi wilkiem ale nie można napisać poprostu; "nie martw się, umarłemu się nie zdarzy" czy coś w podobnym stylu, tylko wyciągacie niepotrzebne śmieci co by było gdyby ....
Moja opinia: jedź normalnie jak każdego innego dnia z pełną dokumentacją a bądź pewny, że nic Ci nie grozi. Pozdrawiam i Szerokości życzę.
|
|
|