[02-06]Lancer CS0 - Akcja serwisowa na poduszki Takata
sebapol - 18-10-2018, 14:05
sprawa załatwiona, Grafix sie spisał i wykasował błąd, okazało się że wtyczka nie byla do konca podpięta.
krzychu - 08-11-2018, 08:30
Przez mój samochód ASO w Bielsku już nie będzie wymieniać tych generatorów gazu w poliftach… Podobno te elementy srebrne z deseniem są po 12 latach dużo bardziej podatne na uszkodzenia. Po sporej ilości telefonów, oglądaniu jak nie oklein to hydrografik, kilku wizytach, poszukiwaniu czy faktycznie tych elementów nie ma (dzięki Jackie) 3 dniach samochodu zastępczego moich 6h i 160km dodatkowych wymienili elementy tapicerki na nowe... Za mój czas zaproponowali serwis klimatyzacji...
Tak że jak oddajecie zróbcie sobie dobre zdjęcia stanu elementów tych srebrnych. Bo bez zdjęć nie wiem jakby to się skończyło.
lucekm - 09-05-2019, 11:47
Odnośnie poduszek, jest kolejna akcja z 28/02/2019 odnośnie generatora gazu poduszki powietrznej pasażera, wypełnionej wadliwym materiałem inicjującym, opartym na azotanie amonu
Źródło: https://www.uokik.gov.pl/...p?news_id=15222
Na rynku polskim kampanią naprawczą objętych jest łącznie 2 278 pojazdów.
Mój lancer się na to niestety łapie ;/
krzychu - 10-05-2019, 08:21
Ale to druga akcja na ten sam generator, czy to jest akcja na te już wymienione?
lucekm - 10-05-2019, 10:16
krzychu napisał/a: | Ale to druga akcja na ten sam generator, czy to jest akcja na te już wymienione? |
Na pierwsza akcję się nie łapałem, na drugą owszem.
Jeśli chcecie sprawdzić na 100% czy Wasze auto się nie łapie ślijcie maila z zapytaniem (z nr VIN auta) na adres biuro.klienta@mitsubishi.pl
krzychu - 10-05-2019, 10:52
Nawet jakby się łapało to nie oddam im więcej samochodu... Obfotografuj sobie CAŁA konsolę ze szczegółami przed oddaniem. Na pewno obok zegarów, zegarka, nawiewów, radia, guzików od halogenów...
rudi88 - 09-07-2019, 20:24
Własnie dziś dostałem pismo z informacją o akcji. Dodam że w poprzedniej akcji już wymieniano generator. Raczej oleje sprawę bo nie widzi mi się żeby znowu mi dłubali przy tym.
Sledziu1995 - 10-07-2019, 21:10
Dzisiaj również dostałem zaproszenie do serwisu na wymianę generatora, mimo że już na poprzedniej akcji był zmieniany. Nie chcę mi się drugi raz z tym bawić. Ktoś jedzie na drugą wymianę?
krzychu - 10-07-2019, 22:40
Ktoś już wymieniał drugi raz ten sam generator? Bo to wygląda na pomyłkę jakaś bardziej...
HemaN - 24-07-2019, 21:46
Dziś odebrałem samochód po naprawie poduszek. Na pierwszą akcję mój CS się nie załapał, ale teraz otrzymałem list od MMC żeby zgłosić się do najbliższego salonu Mitsubishi. Zapytałem serwisanta, czy jeśli ktoś łapał się na pierwszą akcję to czy druga też go dotyczy. Stwierdził, że owszem, nawet jeśli ktoś wymienił elementy poduszek na pierwszej akcji to mimo to teraz również powinien. Także do salonów Panowie. Poduszki to element, którego nie można moim zdaniem zaniedbywać. A jeśli sam producent przyznaje, że z poduszkami jest coś nie tak i naprawia je za darmo to tym bardziej nie ma co odpuszczać.
evoIX - 08-09-2019, 21:45
W zeszłym tygodniu byłem na drugiej akcji wymiany generatora gazu poduszki, bo na pierwszą też się załapałem. Nie było żadnego problemu a i samochód zastępczy dostałem na 5 godzin.
PeH - 22-10-2019, 22:07
Ja byłem i na pierwszej i na drugiej akcji - za drugim razem bardziej dlatego żeby mi skasowali przy okazji błąd srs, bo do tego trzeba mieć MUT-a.
Generalnie bardzo pozytywnie, nic nie połamane ani nie porysowane (srebrny panel - u mnie oryginalnie ciemnoszary - mam oklejony pseudo-alcantarą), tylko zegarek zresetowany
No i pojeździłem trochę nowym Eclipse Cross
Mietek - 16-04-2021, 12:38
A gdzie lepiej odstawić auta (2): Warszawa czy Lublin?
|
|
|