To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System

grzesiopol - 23-09-2016, 15:44

Niestety też się nie da, na chwilę obecną dam sobie spokój aż do chwili znalezienia czegoś do pomocy.

[ Dodano: 26-09-2016, 20:17 ]
A ja już się ciesze nowym logo startowym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakby ktoś potrzebował pomocy przy wgraniu logo to pomogę. Troche posiedziałem i wykombinowałem prosty sposób. Tokyo dzięki za podpowiedź. :mrgreen:
Wszelkie zapytania i prośby na PW. W zamian potrzebuje oryginalnego pliku z dysku MMCS o nazwie loading.kwi w którym należy dokonać zmiany oraz pliku z grafiką do umieszczenia. Oczywiście niektóre wersja pliku loading.kwi posiadam wiec najpierw do mnie informacja jaką wersją dysponujecie, plus informację czy jest DVD in motion, bo wgranie aktualizacji w nowym logo skasuje nam dotychczasowe "ustawienia", ale szczegóły to już na PW. Plik ten jest niezbędny dla ponownego wgrania utworzonego logo w przypadku zastosowania uaktualnienia np. map z płyty DVD. Jeżeli będzie dużo chętnych to umieszczę instrukcje w poradniku który jest w tym temacie. Oczywiście nie oczekujcie szału z grafiką bo to tylko 16 kolorów, innej nie przyjmuje MMCS.

[ Dodano: 27-09-2016, 10:58 ]
Troche uzupełnienia.
Powyższe logo zastępuje oryginalne logo o właśnie to:

Na innych forach jest informacja o zmianie ekranu startowego jednak dotyczy to zmiany ekranu który pojawia się razem z datą (link do strony http://mitsubishiforum.co...mps-mmcs-31475/ post kolegi Alpha7) czyli następny ekran po tym powyżej, oraz ekran połączenia bluetooth (link do strony http://projectlancer.net/...-image-on-mmcs/ post tego samego gościa)

brylekVFR - 28-09-2016, 10:15

grzesiopol napisał/a:
. Jeżeli będzie dużo chętnych to umieszczę instrukcje w poradniku który jest w tym temacie.

Umieszczaj instrukcje, nigdy nie wiadomo kiedy takie info się przyda :mrgreen: , w sumie to może bym zmienił ten drugi ekran bo jakieś dla mnie jest jakiś nijaki :?

Dzisiaj postanowiłem i ja się pobawić dyskiem, wykorzystując że miałem w domu dysk 80G przeznaczyłem go do MMCSa, Prawie wszystko ładnie, pięknie ruszyło tylko zginęła mi data na drugim obrazie przy uruchamianiu, Włożyłem od nowa oryginalny dysk i data jest, nowy, daty nie ma, co mogłem zrobić nie tak?
Drugie pytanie, czy za każdym razem po wyjęciu dysku trzeba go odblokowywać?

grzesiopol - 29-09-2016, 12:52

Jeszcze musze protestować inne formaty niż .bmp na logu startowym. Jak już będę miał całość to wrzucę do poradnika.
Drugi ekran czyli chodzi ci o ten co jest animowany z datą i napisem MMCS?
A ten dysk robiłeś na zasadzie skopiowania danych? Na jednym z dyskó masz swój oryginalny plik loading.kwi, skpiuj go też na ten nowy dysk i zrób zimny restart wg. mojego poradnika czyli trzeba zrobić "HDD load".
Tak za każdym razem trzeba dysk odblokować, sprawdzę jeszcze całkowite usunięcie hasła za pomocą MHDD i jak ię uda to dopisze do poradnika.

brylekVFR - 29-09-2016, 13:30

grzesiopol napisał/a:

Drugi ekran czyli chodzi ci o ten co jest animowany z datą i napisem MMCS?
A ten dysk robiłeś na zasadzie skopiowania danych?.

Tak o ten ekran mi chodzi,
Tworzyłem partycje od nowa na dysku odpowiednio je powiększając, pliki na zasadzie kopiuj wklej, Jak robiłem backup dysku program zobaczył jakiś błąd na dysku, po wrzuceniu wszystkiego na nowy dysk, MMCS nie chciał się uruchomić.

tyku - 29-09-2016, 15:50

brylekVFR napisał/a:
po wrzuceniu wszystkiego na nowy dysk, MMCS nie chciał się uruchomić.
Źle podzielony dysk na partycje. :roll:
brylekVFR - 29-09-2016, 17:23

Może być, konkretnie sądzę że został obszar nie podzielony na partycje. Teraz jest wszystko podzielone i chodzi. :mrgreen: Partycje zrobiłem dwa razy większe. Pierwsza (G) HDD zrobiłem chyba na 58G, reszta mniej więcej podwojona pojemności względem oryginału, ale chyba to nie powinien być problem?
Znałem jeszcze ciekawy filmik do odblokowywania:
https://www.youtube.com/watch?v=ExxehCRBQ4I

tokyo - 29-09-2016, 22:45

Witam
Partycje partycjami aby tylko zachowac nazwy ale przypomne aby pamietac o atrybutach we wlasciwosciacj plikow. One sa najwazniejsze w mmcsie.

brylekVFR - 29-09-2016, 23:17

Pliki żywcem przekopiowane za pomocą TotalComandera, więc atrybuty nie powinny się zmienić, ale gdzieś coś się gryzie, data raz jest, raz nie ma. Na razie mi to nie przeszkadza, ważne ze MMCS chula, nawigacja działa, płyty mi kopiuje do pamięci, muzykę z dysku odtwarzacz więc na razie nie będę kombinował, chyba że zabawie się z tym obrazem, w sumie gifem to może zajmę sie ta datą.
Dodam jeszcze, że literki partycji jak i woluminum zrobiłem jak w oryginalne, przy przeładowania dysku wyskoczył błąd. Po ponownym uruchomieniu MMCSa powrócił do stanu przed przeładowaniem.

grzesiopol - 30-09-2016, 01:21

tokyo napisał/a:
ale przypomne aby pamietac o atrybutach we wlasciwosciacj plikow
właśnie, u mnie wcześniej problem loga wynikał z atrybutu tylko do odczytu.
Czasami się zdarza, że pomimo właściwego nagrania/zgrania nie uda sę uruchomić. Mi też za pierwszym razem nie udało się wgrać loga bo wyskoczyło mi że jest błąd płyty ale drugim razem poszło bez problemu

maciejjj - 08-10-2016, 13:50
Temat postu: Lancer MMCS
Witam,
Mam nietypowe pytanie. Potrzebuję przycisk do MMCS, który mi zginął. Pytałem w ASO ale tam czegoś takiego nie dostane. Może pasowałby jakiś inny. Czy ktoś ma jakieś pomysły?

brylekVFR - 08-10-2016, 14:07

Raczej oryginału nie dostaniesz, raczej będziesz musiał szukać i kombinować z jakiś uniwersalnych gałek. Poszukaj, może coś znajdziesz podobnego https://sklep.avt.pl/category/czesci-i-podzespoly-galki/3/long/price/desc/0
Tokepit - 13-10-2016, 19:37

becu napisał/a:
Nie mam USB. MMCS to E02

Witam,
Wiem, że to lamerskie pytanie ale jak sprawdzić wersję MMCSs?

tyku - 13-10-2016, 19:47

Tokepit napisał/a:
jak sprawdzić wersję MMCSs?
Pod joystikiem masz oznaczenie. :wink:

Tokepit - 13-10-2016, 20:21

tyku napisał/a:
Tokepit napisał/a:
jak sprawdzić wersję MMCSs?
Pod joystikiem masz oznaczenie. :wink:
[url=http://images82.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

Wielkie dzięki :)

No i :( E03 :( A tak chciałem mieć USB, lepsze BT itp :(

[ Dodano: 13-10-2016, 20:55 ]
To jeszcze jedno pytanie - nie mogę znaleźć informacji jaka jest przekątna i rozdzielczość tej nawigacji - przypuszczam, że 7 cali przekątna ale rozdzielczość?

tyku - 13-10-2016, 21:12

Tokepit napisał/a:
jaka jest przekątna

6,95"
Tokepit napisał/a:
i rozdzielczość tej nawigacji

480x240