To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Torby do bagażnika

SK666 - 25-05-2017, 08:58

Amstaf11 Po załadowaniu pod OBI płytkami i panelami też siadł, pierwszy raz tak go zobaczyłem i przez całe 8 km do domu bolało mnie serce. Ile te sprężyny?

rajan napisał/a:
Nie wiem jak spalanie, ale odnoszę wrażenie, że teraz belki bardziej hałasują...

U mnie zdecydowanie mniej, ale mam tam 3 uchwyty rowerowe, nie wiem, jak zachowają się na pusto. Jak pooglądałem zdjęcia z zeszłego roku, to wtedy miałem dobrze założone, teraz na wiosnę coś mnie przycisnęło. Dobrze że koledzy byli czujni na forum.

tom3sko, Pewno z bagażnikiem nic się nie stanie ale … powyżej 140 możesz stać się bohaterem programu Uwaga Pirat

_tm_, :shock: j.w.

Amstaf11 - 25-05-2017, 12:15

Z moich obserwacji powyżej 130 km box się b. wygina Tzn dziób strasznie faluje. Wynika to chyba z małej sztywności konstrukcji. Box ma wprawdzie usztywnienia w podłodze ale pewnie przy większych prędkościach mało to daje i może być zonk :mrgreen: jak szukałem pare lat temu nowego boxa zwracałem na to uwagę ale potem pomyslałem że mając boxa i rowerki to jazda powyżej 130 to hardcore :mrgreen: Zwróćcie uwagę że box thule excelent kosztuje ok 4 tysie ale jest b. aerodynamiczny oraz b. sztywny a to znaczy że oprócz marki coś jeszcze robi cenę. W polsce oglądałem polski box firmy z wybrzeża wykonany ze sztywnego laminatu z mocowaniem na deską surfingową i był b.porządny ale b.ciężki i troche brzydki :roll: Teraz kupując nowy box wybierałbym pomiędzy nowym modelem motion XL a excelentem ( ze wskazaniem na excelenta pomimo ceny ) :mrgreen: Dlaczego, bo miękki box trudno zamknąć bo się wygina a w czasie jazdy dziób boxa Pieje... :mrgreen:
_tm_ - 25-05-2017, 13:03

Cytat:
Teraz kupując nowy box wybierałbym pomiędzy nowym modelem motion XL

Ja mam Thule Motion XXL ( https://www.cartravels.pl...-900-black.html ) i jestem bardzo zadowolony. Polecam.

Amstaf11 - 25-05-2017, 13:26

Hey
Ja też mam motion tyle że xl (krótszy )i jest ok, ale jesli bym zmieniał to na excelenta :mrgreen: potwierdzeniem moich słów we wcześniejszym poście jest też fakt, iż nowy model motion xl i pochodnycj z lini motion jest nowa podłoga boxa ( znacznie sztywniejsza ) oraz nowy sposób zamykania boxa ( nie trzeba przy załadowanym boxie dociskać pokrywy celem jej zamknięcia ) :twisted: wszystko co mamy jest dobre bo jest :mrgreen: ale jeśli bym zmieniał to....... :mrgreen: Wszyscy tutaj rozpisujemy się o swoich uwagach i przemyśleniach i super jest że dotyczą one rzeczy które posiadamy a nie chcielibyśmy posiadać a wnioski niech kazdy wyciąga na własny rachunek :mrgreen: Tak więc ( moja nauczycielka nienawidziła tego zwrotu ) z pokorą czytam wszelkie posty a w swoich w sposób subiektywny tylko opisuję swoje uwagi na temat tego co mam i co zauwazyłem w trakcie ich uzytkowania z intencją aby inni uczestnicy forum mogli unikać lub być przygotowania na to co nas czeka w trakcie użytkowania :biggrin: Nic nie reklamuję ( mam zawód i prace niezwiązaną z branżą motoryzacyjną ) jedynie czytam i czasem w wolnej chwili cuś bazgrnę bez sensu :mrgreen: :mrgreen:

tom3sko - 02-06-2017, 15:41

Hej, czy macie w swoich miśkach lewarek do podnszenia samochodu ? Jak tak to jaki ?
Tafla - 02-06-2017, 15:58

Ja mam taki jaki dostałem z samochodem, fabryczny. Nie oglądałem go szczerze mówiąc :)
SK666 - 02-06-2017, 17:16

tom3sko, Tafla, Ja to nawet nie wiem czy mam. Nigdy tam nie zaglądałem :shock:
rajan - 02-06-2017, 22:53

SK666 napisał/a:
tom3sko, Tafla, Ja to nawet nie wiem czy mam. Nigdy tam nie zaglądałem :shock:

Żałuj :) Ja tam oprócz lewarka wpakowałem apteczkę, dwie gaśnice, składany szpadel i kamizelkę odblaskową. Może nawet jeszcze coś tam jest, ale nie pamiętam :D

tom3sko - 03-06-2017, 11:12

wiece jakie jaja, ja tez nie wiedziałem że mam lewarek fabryczny, dopiero po przeczytaniu waszych postow zaczęłem grzebać w "boczku" ;)
a więło się to stąd że zakupiłem przyczepke i tak sobie pomyślałem że przydał by się lewarek i klucz do kół wrazie draki - a tu popatrz, wszystko jest ;)

tomoman - 03-06-2017, 18:23

tom3sko napisał/a:
wiece jakie jaja, ja tez nie wiedziałem że mam lewarek fabryczny, dopiero po przeczytaniu waszych postow zaczęłem grzebać w "boczku" ;)
a więło się to stąd że zakupiłem przyczepke i tak sobie pomyślałem że przydał by się lewarek i klucz do kół wrazie draki - a tu popatrz, wszystko jest ;)

Kolego, odczep sobie górę tego stojaka na napoje w bagażniku - piękna przestrzeń, żeby coś tam schować :D

SK666 - 29-07-2017, 11:57

_tm_ napisał/a:
Było tak:

Obrazek

Jest tak (niżej i ładniej):

Obrazek

/.../

Dzisiaj zamontowałem box i dwa uchwyty rowerowe. Mam tą górną wersję belek taką jak _tm_ miał wcześniej i tylko dlatego udało mi się tam wszystko upchać.

Jak wszystko wpakuję na górę porobię dokładniejsze zdjęcia. Na razie błysk przedwyjazdowy :mrgreen: