To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

Owczar - 31-07-2011, 22:49

tomasz091516 napisał/a:
Ciężką nogę mam może stąd te spalanie w mieście
tomasz091516 napisał/a:
tym bardziej że lubię ostro rozpędzać autko

tomasz091516 napisał/a:
Stwierdziłem że nigdy nie będę jeździł jak wariat więc po co mi to zmieniać.

:lol:

tomasz091516 napisał/a:
BRC problemów z serwisem nie ma przynajmniej w moim mieście facet ma części na wymianę wszystkie na miejscu więc masz jakieś niesprawdzone informacje.

Części może ma, ale widocznie mu brakuje wiedzy. 16 litrów LPG nawet po mieście, to dużo za dużo na 2.0. Tyle to mógłby palić z AT. Tylko jeszcze pytanie ile pali PB.

KaWu - 31-07-2011, 23:17

tomasz091516 napisał/a:
z tego ci widzę 16 litrów po mieście z klimą to nic nadzwyczajnego

A tak z ciekawosci: wtryski montuja jeszcze PANy czy juz BRC :?:

KaWu - 01-08-2011, 08:22

komarsnk napisał/a:
nauka wolnych i dużo "gazowania" na postoju

Po co gazowanie na postoju przy nauce wolnych obrotow :?:

komarsnk - 01-08-2011, 15:05

KaWu napisał/a:
komarsnk napisał/a:
nauka wolnych i dużo "gazowania" na postoju

Po co gazowanie na postoju przy nauce wolnych obrotow :?:

gazowanie było po nauce wolnych obrotów bo właśnie gasł... Tzn coś było nie ten teges ale to rozważania nie w tym wątku...
Co nie zmienia faktu, że TO JEDNO tankowanie jest mocno przekłamane... Co w tym dziwnego - nie wiem...

wilukce - 01-08-2011, 22:14

Przerwę Wam tą ekscytującą rozmowę o spalaniu i zmienie temat ;) Oczywiście jeżeli pozwolicie :P
Zabieram się za odpicowanie mojej instalacji. Chciałem na ten cel przeznaczyć 1000 PLN. Do wymiany Valteki -> Hany 2000, Zavoli N ->2xZavoliN lub Zavoli S.
No i teraz pytanie. Ma ktoś jakieś doświadczenie z Zavoli S ? Bo wiem, że Owczar ma 2xN i nie narzeka. Ale z racji tego, że przeróbkę tą chciałbym zrobić własnymi ręcoma wydaje mi się, że łatwiej mi będzie z jednym reduktorem mimo wszytko. No i jaki kolor Hanów do Zavoli S ? A jaki ew. do 2xN. Czekam na rady ;)

Owczar - 01-08-2011, 22:53

Wilukce, zamiast zavolaka S lepiej KME Gold lub nawet Magic III.
polaff - 01-08-2011, 23:06

Może ktoś wrzucić fotkę połączenia praktycznego i mało widocznego umiejscowienia wlewu LPG???

Gazownik zamontował go pod zderzakiem i znudziło mi się już słuchanie wyzwisk podczas tankowania. Nie chciał bym by wlew był rzucający się w oczy...

pierafal - 01-08-2011, 23:14

Tez mam pod zderzakiem, i nie jestem do tego rozwiązania przekonany. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ;-) Ostatnio nawet usłyszałem, że to jest nielegalne, bo gdyby się gaz zapalił to jest ciężki dostęp do pistoletu :-) (no comments)

Jeśli chcesz inaczej to moim zdaniem zostaje go schować pod klapkę od wlewu paliwa. Mam tak w lancerku i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony. Jedyny mankament to że trzeba za każdym razem wkręcać przejściówkę aby podpiąć pistolet od dystrybutora gazu.

bongo_22 - 01-08-2011, 23:17

polaff, napisz do Dario1986, powinien podesłać zdjęcie. Jego Gal ma fajnie umiejscowiony wlew LPG tuż przy wlewie benzyny. Jest to mała dziurka :biggrin: , do której dokręca się przedłużkę do podpięcia pistoletu LPG. Przejściówkę wozi pod klapką. Nic nie widać a dokręcenie i odkręcenie to kilka sekund. Z tego co mówił koszt takiego montażu to ok 150 pln.
Owczar - 01-08-2011, 23:24

Ja wrzucałem foto kilka stron wcześniej. Jakoś na początku lipca.
polaff - 01-08-2011, 23:26

pierafal napisał/a:
Ostatnio nawet usłyszałem, że to jest nielegalne, bo gdyby się gaz zapalił to jest ciężki dostęp do pistoletu :-) (no comments)

Jeśli chcesz inaczej to moim zdaniem zostaje go schować pod klapkę od wlewu paliwa. Mam tak w lancerku i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony. Jedyny mankament to że trzeba za każdym razem wkręcać przejściówkę aby podpiąć pistolet od dystrybutora gazu.

nad legalnością się nie zastanawiałem, ale na własne oczy widziałem jak koleś podczas podłączania pistoletu zamroził sobie rękawicę więc mógł sie również poparzyć. Nie wspomnę o klękaniu zimą.

Dziś bylem u gazownika na przeglądzie i stwierdził, że nie ma jak pod klapką wlewu benzyny założyć... :-X

Owczar - 02-08-2011, 08:12

polaff - 02-08-2011, 09:37

dziękuję.

Gazownik stwierdził, że tam chyba jest podwójna blacha bo zaczyna się wzmocnienie nadkola...

Owczar - 02-08-2011, 09:41

No podwójna blacha jest, ale daje radę przewiercić. Tylko daj bardziej w lewo, bo ja musze odkręcać korek wlewu paliwa :/
polaff - 02-08-2011, 09:49

Owczar napisał/a:
No podwójna blacha jest, ale daje radę przewiercić. Tylko daj bardziej w lewo, bo ja musze odkręcać korek wlewu paliwa :/

dobrze, że można się na cudzych błędach czasem uczyć... :lol:

dzięki za pomoc :wink: :mrgreen: