To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

eremita - 11-08-2015, 07:11

Ładna jest:)
Te 3cm niżej poprawiło by jej wygląd jak 11cm 👠 :mrgreen:

mjsystem - 11-08-2015, 07:19

WreX napisał/a:
mjsystem, zaraz zerknę, ale naprawdę aż tak źle było?
Po pierwsze połamany zderzak, po drugie komfort jazdy, po trzecie szybko zużywające się przeguby. A ja mam auto do miastam do pracy, nie na zloty :wink:
Fragu - 11-08-2015, 08:02

No to żonka przypudrowała noska ;) jest git! :D
WreX - 11-08-2015, 10:32

Dzięki dzięki :D

A tak wracając do tego mycia, mogę już Ją opłukać wodą i przelecieć... szmatką? Bez szamponu czy czegoś mogę użyć? bo gdzieś wyczytałem jak stoi po lakierowaniu w brudzie to też nie za dobrze...

mkm - 11-08-2015, 10:42

WreX, możesz myć.
Uważaj z ciśnieniem wody i nie przesadzaj z dokładnością :wink:

WreX - 11-08-2015, 12:19

To jeszcze takie pytanie, jak dostać/dorobić nadkola do Avanca... podobno zwykłe które sprzedają do Galanta jako nowe czy używane nie pasują bo są za wąskie tam przy poszerzeniu zderzaka... ktoś coś zaradził na to? jesli tak to co i jak. Chyba że ktoś ma takie coś na sprzedaz....

I jeszcze jedna moja fanaberia, myślę czasami o tym:
http://allegro.pl/mitsubi...5561334107.html
http://allegro.pl/mitsubi...5483761939.html
http://allegro.pl/mitsubi...5308420192.html

Co ciekawe wszystkie się różnią jak i ceną to budową... próbował to ktoś? warte to cokolwiek? nie ukrywam lubie mieć czysto pod maską i jak z montażem? pewnie bez przynajmniej kanału się nie da?

Hugo - 11-08-2015, 12:25

Wątpię żeby podeszły do zderzaka Avance. Taka ciekawostka, do zderzaka zwykłego z wersji GLS lub Elegance prawie P&P pasuje osłona pod silnik od audi A6 3,0 tdi.
Torp12 - 11-08-2015, 12:46

Z nadkolami i osłoną pod silnik do sporta czy avanca jest tak:

1. Nadkola: owszem są weższe niż być powinny ale można zamontować i sie normalnie trzymaja, ja mam w sporcie, deejay ma w avancie
2 Osłona pod silnik: pasuje wszystko poza tym że zostaje przerwa między osłoną a zderzakiem z racji jego "odsadzenia" do przodu. W sumie w niczym to nie przeszkadza a osłona swoją rolę spełnia. Ja brałem osłonę e Elo-Car i jestem zadowolony. Jedyne co to osłona pod miską ma podparcie tylko z jednej strony przez co od ciepła się odkształca, także trzeba z tym żyć, albo ucinać :]

WreX - 11-08-2015, 13:00

Torp12, a jak duża jest szpara? i lepiej kupić używane oryginały czy nówki? chodzi mi raczej o jakość materiałów...

I jakie różnice na plus zauważyłeś po tej osłonie, faktycznie jest czyściej? coś to daje realnie?

Mocno się odkształca od tej temperatury? czy lepiej od razu dziure wyciąć?

I czym i jak to się mocuje? kołkami jakimiś? i nic nie trzeba odkręcać żeby to wpiąć?

Torp12 - 11-08-2015, 13:14

WreX napisał/a:
Torp12, a jak duża jest szpara? i lepiej kupić używane oryginały czy nówki? chodzi mi raczej o jakość materiałów...

I jakie różnice na plus zauważyłeś po tej osłonie, faktycznie jest czyściej? coś to daje realnie?

Mocno się odkształca od tej temperatury? czy lepiej od razu dziure wyciąć?

I czym i jak to się mocuje? kołkami jakimiś? i nic nie trzeba odkręcać żeby to wpiąć?

No szpara z 5 cm ma napewno.
Moim zdaniem aż tak bardzo się nie kurzy.
Odkształca się na tyle że Cie ostrzega że podwozie jest blisko ziemi i trzeba uwazać. Generalmnie trzeba by to jakoś podwiesić z drugiej strony albo wyciać.
Mocowane i na spinki i na wkrety/sruby.

Oryginał jest miększy ,a zamiennik twardszy i bardziej masywny. Nie wiem który lepiej wybrać

Hugo - 11-08-2015, 14:46

WreX napisał/a:
lepiej kupić używane oryginały
Najpierw znajdź, a później jeszcze żeby była cała i nie popękana :mrgreen: Ja w życiu żadnej oryginalnej na oczy nie widziałem.
booohal - 11-08-2015, 16:30

WreX napisał/a:
Ją opłukać wodą i przelecieć... szmatką?

Szmatką to przez łeb zaraz dostaniesz !!! :)
Nie myj. U mnie umyjemy ;)
Mam kilka nowości to na Tobie potestuję :D

mjsystem - 11-08-2015, 18:01

booohal napisał/a:
Mam kilka nowości to na Tobie potestuję
Co za napięcie. Lakier zostanie czy do blachy dojdzie :lol: :twisted:
booohal - 11-08-2015, 18:54

mjsystem napisał/a:

Co za napięcie. Lakier zostanie czy do blachy dojdzie :lol: :twisted:

WreX ma taniego lakiernika jakby co :D

WreX - 12-08-2015, 11:46

Moja żona to nie zająć doświadczalny... poniekąd :mrgreen:

Tak w ogóle to czas na małe podsumowanie, co było zrobione od mojej "stłuczki"

- wymieniony prawy reflektor z migaczem
- wymieniony zbiorniczek od płynu do spryskiwaczy
- wymieniona górna plastikowa osłona silnika z naklejką (którą kiedyś rozjechałem)
- wymieniona sonda lambda ta od góry przy chłodnicy
- wymieniony aparat zapłonowy
- wymieniona chłodniczka płynu od wspomagania i lekko upgreadowana żeby się nie przetarła w newralgicznych miejscach
- wymieniony błotnik (choć nie wiem czy nie oddam go do malowania albo kupie inny...)
- wymieniona maska
- wymieniony grill
- wymieniony zderzak
- wymieniony wzmacniacz na prawie 1kW :mrgreen: :mrgreen:
- dołożony kondensator 2f
- dorzucony sub 12` w obudowie BR
- wytłumiony lekko bagażnik
- dołożenie mat butynicznych w prawe drzwi (lewe czekają na wene)
- wymienione radio
- polakierowana maska, grill, zderzak, pas przedni
- spasowany przód i wyprostowany pas przedni
- zdjęta rurka od klimy która była pęknięta (nowa czeka na założenie)
- "nowa" kierownica z nową poduszką :mrgreen: :mrgreen:

I to na razie chyba tyle, jeszcze kilka rzeczy tylko czeka na montaż i do zrobienia w najbliższym czasie:

- nadkola
- klima i rurki z osuszaczem
- ogarnięcie elektryki, bo mi raz postojówka prawa świeci a raz nie
- może ta podłoga ale to na końcu
- wymiana kratki w zderzaku bo eee yyy lakiernik nie zauważył nowej w bagażniku...

Z tego miejsca muszę też podziękować Hugo za ogromną dbałość o klienta i pomoc w kwestii pewnych słabo dostępnych części i ogólnie w sprawie samochodu... także nie pamiętam czy Ci mówiłem ale jeśli nie to ogromne dzięki za wszystko ;>

P.S. Może jakieś fotki w końcu zrobię jakby ktoś chciał popatrzeć ;> czy o audio coś głębiej się dowiedzieć, to piszcie to wypisze co i jak dokładnie i jak gra ;p