To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.

Bizi78 - 16-09-2018, 10:35

Jako, że malowanie sprayem felg dało kiepski efekt to przed zimą poszły do piachu + podkład cynkowy i proszek 8) .
Oczywiście przed malowaniem sprawdzono czy są proste i wyszło, że tak.
Jednak felgi od galanta były robione z lepszego materiału niż od MSS :rolleyes: .

Akcja przednie halogeny w trakcie.
Zaślepki pryśnięte w kolor G19 + dodatkowo klosze zabezpieczone przed piaskowaniem folią przezroczystą.
Oklejenie na mokro się nie powiodło to przykleiłem na sucho :P .
Efekt jak na pierwszy raz, może być, zobaczymy jak długo wytrzyma :wink: .

Kierunek sklejony i nie paruje.
Chińskie fajki od cewek śmigają bezproblemowo.
Po wymianie pierścieni przebyte około 700km i jak na razie brak ubytku oleju.
Dodatkowo Żaba zaczęła mniej palić, pewnie przez to, że nie wkręcam jej powyżej 3 tysi :mrgreen: .

Bizi78 - 27-09-2018, 16:30

Po wczorajszym skrobaniu szyb przypomniało mi się, że Żabie nie grzeje tylna szyba :evil: .
Dzisiaj udałem do fachowców i w ciągu 1h obie strony przyklejone, przy kolejnym przymrozku będzie test :wink: .
Kosz 20zł za stronę, parę lat temu było tylko 10zł :? .

Po ostatniej podróży na zlot Bubowym endeavorem zapragnąłem podłokietnik i takowy dedykowany do MSS zamówiłem w Chinach 8) .
Zobaczymy jak dojedzie za parę tygodni, oczywiście pochwalę się nim nawet jak nie będzie pasował :rolleyes: .

Po wymianie pierścieni na liczniku 1200km i jak dotąd zerowy lub znikomy ubytek oleju :D .
W listopadzie pewnie nastąpi wymiana oleju.

mkm - 28-09-2018, 06:03

Bizi78 napisał/a:
Po ostatniej podróży na zlot Bubowym endeavorem zapragnąłem podłokietnik i takowy dedykowany do MSS zamówiłem w Chinach 8)

To dlatego Ci tak subtelnie od czasu do czasu sugeruję jakąś wypasioną wersję SS ( te "przedliftowo - poliftowane, ale jeszcze nie poliftowe") mają sporo gadzetów z katalogu dodatków.
Zapoluj jeszcze na schowek na okulary - fajna rzecz i dosyć przydatna (niekoniecznie na okulary :biggrin: )

AidsD - 28-09-2018, 09:08

mkm napisał/a:
Zapoluj jeszcze na schowek na okulary

ja mam i sobie chwalę taką rzecz. Lubię się wprawdzie łamać zatrzaski ale są do dostania w każdym sklepie z elektroniką jako zatrzask klapki CD :)

Bizi78 napisał/a:
i takowy dedykowany do MSS zamówiłem w Chinach

a weź że podlinkuj

Bizi78 - 28-09-2018, 10:33

Jak będę w domu to zapodam.
Bizi78 - 28-09-2018, 16:37

AidsD napisał/a:
a weź że podlinkuj

Takie cuś w kolorze szarym 8) .

https://pl.aliexpress.com/item/Vtear-Dla-Mitsubishi-space-pole-pod-okietnik-centralny-zawarto-Sklepu-box-produkty-wn-trza-Pod-okietnik/32920054103.html

AidsD - 01-10-2018, 11:54

Bizi78, podoba mi się to bardzoooo. Już to widzę też u siebie bo ze zdjęcia wygląda, że kolorystycznie to się zgra idealnie z moją skóra.
Bizi78 - 01-10-2018, 13:01

Zobaczymy ile to jest warte jak dojedzie 8) .
AidsD - 02-10-2018, 09:58

Bizi78, chwal się niezwłocznie :)
Bizi78 - 02-10-2018, 10:11

Jak na razie przesyłka jest jeszcze u pingpongów :mrgreen: .

Paweł, coś mi się obiło o uszy, że kupowałeś przednie ramiona wycieraczek od innego modelu, pamiętasz może od jakiego :?: .

AidsD - 02-10-2018, 10:21

Bizi78, mam prawe ramię inne bo oryginalne o maskę haczyło mocno. Ale nie wiem z czego wykręciłem. Pojechałem na auto złom z miarką i coś zamierzyłem ale nie wiem czy to było Palio czy jakiś pełgot. Zresztą mam krótsze ramę o 2 cm względem oryginalnego. Lewego ramienia jeszcze nie znalazłem.
Bizi78 - 02-10-2018, 10:23

Ok, bo moje trochę korodują i planuję poszukać czegoś nowego z innej marki 8) .
Hugo - 02-10-2018, 19:39

Bizi78, nic innego z innej marki tylko swoje oddać do piaskowania i lakierowania proszkowego na czarno i spokój na zawsze.
Bizi78 - 02-10-2018, 19:56

Hugo napisał/a:
nic innego z innej marki tylko swoje oddać do piaskowania i lakierowania proszkowego na czarno i spokój na zawsze.

Tylko jak dobrze pamiętam to są one nitowane na przegubie i wypadałoby je jakoś rozpiąć przed malowaniem :? .

Hugo - 03-10-2018, 08:20

Są notowane i nic nie trzeba rozłączać. W Galancie są tak samo nitowane, daje je do piasku i proszku w całości w pozycji roboczej i wszystko jest OK.