Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
Hugo - 12-08-2015, 12:40
WreX napisał/a: | - wytłumiony lekko bagażnik | Jak i czym dokładniej?
WreX - 12-08-2015, 13:03
Hugo, mata butylową z powłoką aluminiową do wygłuszeń a na to klejem w szpreju popsikałem i przykleiłem piankę akustyczną. Popukałem w blachę z jednej tam gdzie było to zrobione i z drugiej i różnica była spora, dźwięk był głuchy i krótki. Ale to w sumie niepotrzebnie pisałem bo to tak tylko we wnęce w której miał być pierwotnie subwoofer było wygłuszone, ale planuje całą klape bagaznika pod tą wyściółką jeszcze machnąć tym zestawem, ale nie wiem czy się pianka zmieści...
WreX - 12-08-2015, 22:38
https://www.youtube.com/watch?v=UA_E0NVHVVU
Panna nosa przypudrowała i się zaczęła eskapada fochów i dziwów ;>
Swoją drogą, dzisiaj stałem na światłach 2 minuty noga na hamulcu spieszyło mi się do domu i czekam na to zielone i czkeam i czekam... AT ustawione na D i zielone i wciskam tak gaz do 50-70% i słyszę pisk niczym spod jakiejś BMW jak ktoś kapcie próbuje palić... ee yy nie ogarniam tego automatu, jak mierze czasy do setki to nigdy nawet nie piśnie i się rozpędza od 0 do 10 jak rower... a teraz wyskoczył jakby ktoś ją w dupsko kopnął... jest jakaś możliwość bo przed prostowaniem pasa miałem trochę cofnięty ten zassysak czy tam odkurzacz od powietrza przy krawędzi maski i kołki tam nawet nie wchodziły bo się nie trzymały i luźno siedział... czy możliwym było żeby coś blokowało dostęp tlenu i teraz jest jakaś różnica czy mi się wydaje?
A no i najważniejsze CO Z TYM ŚWIATŁEM? nie wiem czy poczuła 3 młodość i dyskotekowe klimaty ruszałem kablami patrzyłem czy coś jest nie tak dokręcone ale znaleźć nie mogłem... bardzo podobnie miałem z drugiej strony ze światłem mijania póki nie pociąnałęm uziemienia bezpośrednio do budy... to znów to? czy ktoś ma jakiś trop?
sveno - 13-08-2015, 06:21
WreX napisał/a: | to znów to? | na mój gust to nie. Dioda Ci się kończy i zaczyna migać. Niestety diody nie lubią wysokiej temperatury, a w Galancie są bardzo blisko H7 i mają dość ciepło.
Zrób test: zamień postojówki stronami. Stawiam, że druga strona zacznie migać.
A dla pewności załóż zwykłe żarówki.
WreX - 13-08-2015, 11:56
sveno, eh oby, chciałbym żeby to była dioda ale niestety prawdopodobnie nie jest, jeszcze dzisiaj sprawdzę, bo nawet jak miernik wetknąłem to były skoki napięcia od 0 do 12,5v
mjsystem - 13-08-2015, 14:25
WreX napisał/a: | Panna nosa przypudrowała i się zaczęła eskapada fochów i dziwów ;> | Stroboskop na nocne zloty? Napraw to, bo Ci dowód zabiorą
mkm - 14-08-2015, 21:49
E tam... Okiem do Wrex-a mruga
WreX - 19-08-2015, 00:03
mkm napisał/a: | E tam... Okiem do Wrex-a mruga |
Taaa... mrugała i przestała na jakiś czas a ostatnio znów świeci i nie miga... ja już nie wiem co z nią nie tak ;/
http://allegro.pl/mitsubi...4980440100.html
Te nadkole czy inne? bo widziałem że jest kilka rodzai tych zamienników... który najszerszy i najlepszy? tak żeby jak najmniejsza szpara była...
WreX - 19-08-2015, 20:05
Z "nowych" atrakcji jak się okazuje w niewyjaśnionych okolicznośćiach zaczyna znikać płyn chłodniczy coraz szybciej, X miesiecy bylo 1-3cm ponad max, po pol roku od tamtego czasu, bylo 3/4 nastepne pol roku czyli do niedawna byla tak polowa a teraz jest na minimum malo tego, jak zacząłem szukać wycieków i plam, które ustały po wymianie chłodniczki od wspomagania to zobaczyłem wilgotną miskę olejową, przejechałem pazurem i tam najprawdopodobniej zbiera się olej. A co do Płynu chłodniczego to nie mam pomysłu... jedynie co zauważyłem to nie wiem jak to się nazywa, płoza? podłóżnica? takie coś na środku najdalej wysunięte do przodu auta i tam na środku jest zamocnowana chłodnica tam widzę "wilgoć" ale też nie żeby ciekło... chyba że tylko w czasie jazdy kapie... eh masakra jakaś...
Zauważyłem też ze zbiorniczek wyrównawczy na samym dole jest wilgotny, X czasu temu go wyatarłem żeby sprawdzić i dziś jak dotykałem to też był, mógł się tam gdzieś rozszczelnić?
robertdg - 19-08-2015, 20:28
Chłodnica cieczy z wiekiem lubi się rozpaść, zatem warto jej pierwszej się przyjrzeć
WreX - 19-08-2015, 20:33
robertdg napisał/a: | Chłodnica cieczy z wiekiem lubi się rozpaść, zatem warto jej pierwszej się przyjrzeć |
Tym bardziej że bardzo blisko dostał strzała wtedy... masakra w piątek chyba będę na kanale to obejrzę.
Owczar - 20-08-2015, 10:13
Chłodnica pewnie umiera. Moja z 2000 roku padła rok temu. Ta z 98 roku jakieś 4 lata temu. W ciemno możesz szukać. 14 lat to i tak dobry wynik. Plus taki ze tanio można kupić koyorad
fj_mike - 20-08-2015, 22:19
Kolejny temat z chłodnicą. Moja po dwóch strzałach jeszcze trzyma. Komfortu psychicznego z tego powodu nie mam ale najlepiej chyba poczekać aż padnie.
WreX - 21-08-2015, 13:38
Tragizm, trochę mnie to dobiło "po tym" wszystkim, w każdym razie wstępnie tak, płyn na wymiane mam przygotowany, miałem go wymienić od tak mi się coś przyśniło jakiś dzień dwa przed zlokalizowaniem wycieku z chłodnicy... w każdym razie decyzja na razie zapadła że uszczelnienie wlejemy do układu i dolewka na ewentualne uzupełnie, płyn zostawiam na później jak będzie hajsiwo na wymianę chłodnicy i o ile po oględzinach na kanale jutro okaże się to niezbędne.
A ja już myślałem, ze może sobie jeszcze klimę na ten sezon zrobie...
WreX - 21-08-2015, 16:55
A tak btw, składniki kociołka Panoramixa...
|
|
|