Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
Blondi - 23-04-2013, 23:57
to i ja wyrażę jedną watpliwosć/ uwage. Cały czas mówiliscie, że jakby ktoś zdecydował sie później to nie ma problemu bo to ogromna baza noclegowa a teraz mówicie, że jak do połowy czerwca nie wpłacimy kasy to moze nie być miejsca! Troche niefajnie.
sveno - 24-04-2013, 00:08
sniegu, łap:
Krystian99 - 24-04-2013, 00:11
sveno, no to teraz zapodałeś (na plus) wiadomo co z czym się je, Dziękujemy
sveno - 24-04-2013, 00:14
Blondi napisał/a: | Cały czas mówiliscie, że jakby ktoś zdecydował sie później to nie ma problemu bo to ogromna baza noclegowa a teraz mówicie, że jak do połowy czerwca nie wpłacimy kasy to moze nie być miejsca! Troche niefajnie. | bo lepiej dmuchać na zimne, zapłacić w czas i mieć pewne miejsce, tak jest lepiej dla organizatorów i dla uczestników.
Blondi napisał/a: | to moze nie być miejsca! | Dokładnie może, nie możemy wykluczyć takiej sytuacji, dlatego asekuracyjnie Tomek napisał tak a nie inaczej. Może być tak, że będą miejsca ale w innym akademiku. Za dużo tych "może" rozwiązanie: kasa do 15 czerwca i nie ma "może" tylko "jest". Oczywiscie będziemy starali się upchać każdego chętnego, MS także bo to kasa dla nich.
sniegu - 24-04-2013, 00:14
no i (cenzura) super !!!!!!!
proponuje to wkleić gdzieś tu http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=79660
wszyscy będą wiedzieć o co chodzi
sveno - 24-04-2013, 00:16
chciałem zrobić dokładniejszy plan jutro (taki z konkretnymi wymiarami itp) ten machnięty w 5 min. będzie lepszy i będzie w konkretnym temacie.
Blondi - 24-04-2013, 04:34
sveno napisał/a: | kasa do 15 czerwca i nie ma "może" tylko "jest" | widzisz, nie kazdy jest w stanie sie okreslic do tego terminu, zwłaszcza jak był cały czas zapewniany (a wiele osob pytalo o rezerwacje i wpłaty juz na poczatku marca), że nie mamy sie o co martwic. Moze to łapanie za słowka ale na moje pytanie zadane dawno temu czaemu nie ma jeszcze listy rezerwacji i wpłat odpowiedz była:
mjsystem napisał/a: | Rezerwacji nie ma, bo nie ma takiej potrzeby Jest wolne 700 miejsc i każde identyczne. |
Teraz sami sobie przeczycie. Pewnie mi powiesz, że na poprzednie zloty trzeba sie bylo wczesniej deklarowac i ok tylko, ze wtedy było to jasne od poczatku.
Rozumiem, że ogarniecie zlotu to nie jest prosta sprawa ale najpierw piszecie jedno a jak termin sie zbliza to okazuje sie co innego.
Tomek - 24-04-2013, 06:37
Cytat: | Niech Tomek się wypowie. |
się wypowie, jak się obudzi
[ Dodano: 24-04-2013, 08:27 ]
volve napisał/a: |
Ojjj...nie chcę tutaj narzekać, ale żeby być obiektywnym, to przynajmniej na ostatnich 3 zlotach była opcja pokoju jednoosobowego oraz pokojów dwuosobowych. Wcześniej nie wiem jak było |
co do pokoi jednoosobowych sveno wyjaśni, czy jest taka możliwość
zawsze też można wziąć dla siebie jedną dwójkę (w cenie 80 zł za noc)
o tym poniżej
sniegu napisał/a: |
chciałbym tylko grzecznie nadmienić też o dwuosobowych |
sveno napisał/a: | To w sumie inicjatywa Tomka, bo on zajmuje się zbieraniem kasy i rozdzielaniem pokoi, ale w pełni ją popieram.
o co chodzi?
Podejrzewam, że o ułatwienie nam organizatorom życia i uniknięcie późniejszych komentarzy w stylu: czemu ja z nim a nie z nim itp. o czym pisałem wyżej.
Niech Tomek się wypowie. |
Inicjatywa, żeby rezerwować składy to po części moja wygoda, a po części wasza.
Ja generalnie nie mam problemu, żeby puścić 150 pokoi dwuosobowych, ale potem się zacznie "ja chcę koło tego", "ja nie chce z kimśtam być" itp.
Jeżeli komuś nie przeszkadza, że będzie dzielił "skład", czy też "apartament" z kimś kogo ja mu wybiorę, to ja nie widzę przeszkód.
Blondi napisał/a: | widzisz, nie kazdy jest w stanie sie okreslic do tego terminu, zwłaszcza jak był cały czas zapewniany (a wiele osob pytalo o rezerwacje i wpłaty juz na poczatku marca), że nie mamy sie o co martwic. Moze to łapanie za słowka ale na moje pytanie zadane dawno temu czaemu nie ma jeszcze listy rezerwacji i wpłat odpowiedz była: |
napisałem w temacie rezerwacji:
Cytat: |
Rezerwujemy całymi składami, mamy ich do dyspozycji 75, czyli pomieścimy 300 osób.
Jeżeli i to będzie mało, na co liczymy, mamy możliwość zwiększenia rezerwacji, ale proszę, żebyście nie czekali do ostatniej chwili.
|
mamy zarezerwowane 300 miejsc, jeśli na dzień 30 maja, 5 czerwca czy 10 czerwca się okaże, że jest więcej chętnych, to rezerwacje się powiększy
natomiast nikt z nas nie da sobie ręki uciąć, czy dnia 30 lipca będą jeszcze wolne miejsca
Blondi napisał/a: | Teraz sami sobie przeczycie. Pewnie mi powiesz, że na poprzednie zloty trzeba sie bylo wczesniej deklarowac i ok tylko, ze wtedy było to jasne od poczatku.
Rozumiem, że ogarniecie zlotu to nie jest prosta sprawa ale najpierw piszecie jedno a jak termin sie zbliza to okazuje sie co innego. |
mjsystem napisał wcześniej, że Cytat: | Rezerwacji nie ma, bo nie ma takiej potrzeby Jest wolne 700 miejsc i każde identyczne. |
i na dzień kiedy to pisał była to prawda
tak samo jest i dzisiaj
nie przypominam sobie, żebyśmy kiedyś pisali, że 700 miejsc mamy do dyspozycji w dniu zlotu
a jeśli gdzieś tak ktoś napisał, to możesz uznać, że kłamał
Jeśli ktoś nie jest w stanie na 1,5 miesiąca przed zlotem się określić, to nie wiem po co mu temat rezerwacji pokoi miał być w już w lutym czy marcu.
pozdrawiam
ps.
Blondi napisał/a: |
Teraz sami sobie przeczycie. Pewnie mi powiesz, że na poprzednie zloty trzeba sie bylo wczesniej deklarowac i ok tylko, ze wtedy było to jasne od poczatku. |
a jakbyś o tym wiedziała 3 miesiące temu, to rozumiem, że to by coś zmieniło??
JCH - 24-04-2013, 10:24
Blondi napisał/a: | sveno napisał/a: | kasa do 15 czerwca i nie ma "może" tylko "jest" | widzisz, nie kazdy jest w stanie sie okreslic do tego terminu, | Blondi, zrozum organizatorów - jakiś termin musi być określony. Dla uczestników byłoby najlepiej gdyby płacili na miejscu a najlepiej przy wyjeździe z ośrodka
O terminie Zlotu wiadomo od kilku miesięcy więc przygotowania można było poczynić odpowiednio wcześnie (a i tak zawsze coś komuś wypadnie).
Też mam teraz zlot moto i czas jest podobny - 30.04 wpłaty a 15.06 zlot.
Juiceman - 24-04-2013, 18:29
Dobra to może jakąś listę zrobimy tym co chcą przybyć parę dni wcześniej do Krakowa co by koszty minimalizować ;>? Czy może coś takiego już jest? (pytanie do ogółu nie koniecznie do organizatorów co by zbędnie głowy nie zawracać)
koszmarek - 25-04-2013, 16:17
była masówka wysyłana? Bo ucichło coś
mjsystem - 25-04-2013, 16:22
koszmarek napisał/a: | była masówka wysyłana? Bo ucichło coś |
Dziś wieczorem powinna wyjść. Najpóźniej jutro.
Tomek - 25-04-2013, 16:22
Cytat: |
była masówka wysyłana? Bo ucichło coś |
do całości forum ? czy do grupy ZLOTowej ??
do całości nie było
do grupy ZLOT 2013 będzie wieczorem
mjsystem - 25-04-2013, 16:23
tomek84 napisał/a: | do całości nie było
do grupy ZLOT 2013 będzie wieczorem |
mjsystem napisał/a: | Dziś wieczorem powinna wyjść |
Jednomyślność organizatorów
koszmarek - 25-04-2013, 21:37
no i taką masówkę ja rozumiem myślę, że nie zaszkodzi do wszystkich ale nie wiem czy tak mozna.
co z cenami dla tych co chcą przyjechać kilka dni wcześniej albo zostać kilka dni później? jest możliwość?
|
|
|