Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
AidsD - 18-10-2018, 10:30
Bizi78, tak pytam bo moja skóra na kierownicę już jest na poczcie więc myślałem, że to już.
Bizi78 - 21-10-2018, 10:44
AidsD napisał/a: | moja skóra na kierownicę już jest na poczcie więc myślałem, że to już. |
Podłokietnik jest już w Stolycy, tak przynajmniej wynika z trackingu .
AidsD - 25-10-2018, 12:52
Bizi78, to jeszcze kilka dni w Zabrzu i dostawa do właściwej miejscowości.
Bizi78 - 25-10-2018, 18:59
AidsD napisał/a: | to jeszcze kilka dni w Zabrzu i dostawa do właściwej miejscowości. |
Od wczoraj już w domu .
Myślałem, że skoro dedykowany to podstawa będzie pasować do pojemniczka w tunelu, a tu niestety lipa .
Trzeba będzie dorzeźbić jakiś prostopadłościan i zamocować na płaskiej podstawie, z drugiej fotki.
Dodatkowo muszę usunąć gniazdka, ale zamówiłem sobie ładowarkę do zabudowy 5V.
Mam nadzieję wpasować w miejsce na drobniaki.
Nie wiem czy ogarnę do końca miesiąca montaż podłokietnika ale będę się starał .
AidsD - 26-10-2018, 11:47
Bizi78 napisał/a: | Mam nadzieję wpasować w miejsce na drobniaki. |
Będzie pasować bo już widziałem taki rozwiązanie.
Bizi78 napisał/a: | Trzeba będzie dorzeźbić jakiś prostopadłościan i zamocować na płaskiej podstawie, z drugiej fotki. |
Jak coś wymyślisz to pokaż
Bizi78 - 09-11-2018, 18:05
Aby podłokietnik spełniał swoją zadanie to trzeba będzie zrobić podbudowę +-12cm, chyba że ma być tylko ozdobą .
Plan to użyć mdf-u i go pomalować, płyty docięte już mam w domu.
Trochę szpachli, lakierowanie i może przez weekend ogarnę temat.
Choć chyba będę musiał kupić używany tunel aby się pozbyć otworów po gniazdkach zapalniczek .
Dodatkowo przyszły od Chińczyka gniazdka usb .
Czas zmienić olej, miałem go wymienić po 2kkm od remontu a już stuknęło 2.5kkm.
Olej wpadnie ponownie shell helix ultra 5W40 + filtr KNECHT OC196.
Dodam, że przez 2,5kkm nie zauważyłem ubytków .
Teraz z zupełnie innej beczki, czy lusterka elektryczne w SS mają w standardzie grzanie
Hugo - 09-11-2018, 18:12
Nie wiem czy mają w standardzie, ale mój przedlift 1,6 z 2001 r. ma i działa toto świetnie. Błyskawicznie osusza lusterka, aż para z nich leci
Bizi78 - 09-11-2018, 18:22
Hugo napisał/a: | Nie wiem czy mają w standardzie, ale mój przedlift 1,6 z 2001 r. ma i działa toto świetnie. Błyskawicznie osusza lusterka, aż para z nich leci |
A masz jakieś oznaczenie (piktogram) na szkle
Przy takiej pogodzie jak dzisiaj (zamglenie) to mnie szlak trafia, że w normalnych manualnych nic nie widać .
Ogólnie to dzisiaj kupiłem lusterka w kolorze G19 i czekam na przesyłkę .
Dodatkowo muszę poszukać trójkątów bez otworów na ręczną regulację, najlepiej jakby ktoś miał oba .
Jestem tylko ciekaw czy kostka jest pod trójkątem czy trzeba będzie rwać boczek .
Hugo - 09-11-2018, 21:41
Bizi78 napisał/a: | A masz jakieś oznaczenie (piktogram) na szkle | O kurka, nie pamiętam, ale na 99% nie ma. Bizi78 napisał/a: | Jestem tylko ciekaw czy kostka jest pod trójkątem czy trzeba będzie rwać boczek | Znając Mitsu powinna być.
areksz121 - 10-11-2018, 17:49
W karoserii do słupka pewnie będą kable, ale w drzwiach obawiam się że na 99,9% nie ma wiązki.
Bizi78 - 10-11-2018, 18:20
areksz121 napisał/a: | W karoserii do słupka pewnie będą kable, ale w drzwiach obawiam się że na 99,9% nie ma wiązki. |
Halogenów przednich w moim MSS też nie było bo to wersja Family ale kompletna instalacja jest.
Postaram się jutro chociaż zajrzeć pod trójkąty lusterek.
Mam nadzieję, że znajdę tam instalację .
Patrząc w manuala aż nie chce mi się wierzyć, żeby przyoszczędzili trochę przewodu .
Hugo - 10-11-2018, 20:54
Bizi78 napisał/a: | Halogenów przednich w moim MSS też nie było bo to wersja Family ale kompletna instalacja jest | Ja mam wersję COMFORT i też nie ma halogenów, a wiązka z wtyczkami jest.
Bizi78 - 12-11-2018, 15:30
Pod trójkątem lusterka kostki nie widać .
Jedyna nadzieja to że kostka jest złapana tretytką gdzieś w drzwiach.
Muszę przed demontażem tapicerki zobaczyć w słupku w kostce łączącej drzwi z resztą instalacji czy są podpięte piny z przewodami.
Fajnie jakby ktoś sprawdził czy dobrze rozkminiłem pinologię z manuala elektrycznego .
Strona kierowcy:
Pasażer:
AidsD - 14-11-2018, 09:06
Bizi78 napisał/a: | A masz jakieś oznaczenie (piktogram) na szkle |
Nie ma oznaczenia.
Wtyczka jak będzie to gdzieś w drzwiach umieszczona więc boczek musisz zdjąć i poszukać.
Moje podgrzewanie coś słabo działa. Z jednej strony to podejrzewam, że wiem dlaczego bo mi odpadało szkło więc zakleiłem na zwykłym kleju jaki miałem pod ręką żeby go nie zgubić w trasie.
Cytat: | Fajnie jakby ktoś sprawdził czy dobrze rozkminiłem pinologię z manuala elektrycznego |
Ja z tego jestem zielony więc nie pomogę.
Cały czas się zastanawiam nad tym podłokietnikiem ale czekam na Twoje poczynania
areksz121 - 14-11-2018, 14:48
Cytat: | Patrząc w manuala aż nie chce mi się wierzyć, żeby przyoszczędzili trochę przewodu
|
W Cari tak było, tzn bez wiązki w drzwiach. W Galu 7G również. Główna karoseria to oddzielna sprawa i tam pewnie nie chciało się robić różnych wersji wiązek.
|
|
|