To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003

Juiceman - 07-10-2019, 21:31

Krzyzak napisał/a:
koyorad najlepszy, ale czy można jeszcze kupić?
nissens miałem w E32 i mi pociekła dość szybko, staram się unikać tej firmy
węże bym sprawdził - czy mają ślady po oleju, jak nie to wymieniać nie ma sensu, one są naprawdę solidne

Koyorad te z Taiwanu? Chyba są dostępne. ..

Juiceman - 17-10-2019, 09:14

Chłodnica Nissens'a przyszła i została wczoraj zamontowana w dolnośląskim SPA, dzięki Bartek : )
Różnica to mocowanie dolnego wężyka inne wejście względem oryginału.

Ponadto wleciała nowa maskownica gałki zmiany biegów w tiptronicu : ) Poprzednia połamała się.

Hugo - 17-10-2019, 09:19

Dziwne, montowałem 2 takie chłodnice kumplowi w jego dwóch Galantach i wszystko pasowało P&P.
Juiceman - 17-12-2019, 16:01

Pora na małą aktualizacje
24.10.2019 - wymiana szyby, nie dlatego żeby się rozwaliła, po prostu była poobijana od kamienie, cena 390pln - jak dla mnie bomba - w końcu coś widać

Z tydzień później rozsypały się szczęki z jednej strony - a że odwiedzałem rodziców na wiosce to tylko zdemontowanie szczęk wchodziło w grę.

Poniżej fotki czego radzę unikać i dlaczego

A tu jak ładnie się powyginało... szczęki były montowane dwa lata temu...

5-tego grudnia wizyta w dolnośląskim SPA w celu ich wymiany. Wpadł zestaw TRW

z nowości to w tranzycie jest jakieś radyjko 2din może w styczniu w końcu dojdzie :roll:

Marcino - 17-12-2019, 16:04

ABE - to z Intercars ?
Hugo - 17-12-2019, 16:47

Byłeś przy wymianie szyby i widziałeś jak to robią?
areksz121 - 17-12-2019, 23:05

Juiceman napisał/a:
z nowości to w tranzycie jest jakieś radyjko 2din może w styczniu w końcu dojdzie

Możesz zdradzić jakie? Ciekaw jestem, czy przed zakupem poczytałeś troszkę o konstrukcjach/platformach.

Juiceman - 18-12-2019, 07:51

Hugo napisał/a:
Byłeś przy wymianie szyby i widziałeś jak to robią?

Być byłem i widziałem ale dla laika czy to coś zmienia? Ta firma już montowała szyby w starionie, dodge'u, mirage'u szyby przednie/tylne i właściciel firmy to znajomy blacharza, także mam zaufanie ) Jedynie wspominali i pokazali że poprzedni osobnik który montował tam szybę to dał ciała bo musieli trochę miejsca z rudej oczyścić i pomalować ponoć ktoś za 'mocno ja wycinał' (Wcześniej Niemiec musiał ją wymieniać )

areksz121 napisał/a:
Juiceman napisał/a:
z nowości to w tranzycie jest jakieś radyjko 2din może w styczniu w końcu dojdzie

Możesz zdradzić jakie? Ciekaw jestem, czy przed zakupem poczytałeś troszkę o konstrukcjach/platformach.

Ani trochę nie czytałem ale jak możesz jakieś ciekawe linki podrzucić to super. Radio chciałem na androidzie z 4gb rami. Procek 8rdzeniowy 1.8 GHz. Nie jest to model który ma 4cm głębokości i 500g wagi, wiec może coś lepszego tam wsadzili, zobaczymy jak przyjdzie chińczyk :wink:

Juiceman - 08-03-2020, 19:56

Pora na kolejny update

Od dłuższego czasu w Galancie jeździ Radio 2 dinowe -noname chinczyk. Szukam jeszcze adaptera aby podłoczyć wzmiacniacz alpine - może się uda... tak czy siak filmy można oglądać : )

Dwa tygodnie temu kupiłem "nowe" 17'ki - originalne felgi z Eclipse G3

A w ten weekend przyjechał Święty Mikołaj i zostawił cuda : )
Nowe piasty na 5 śrub, tarcze przód/tył jak w poliftowym legnumie

Czyli przednia tarcza :
Axle: Front
Diameter (mm): 294
Height (mm): 46
Thickness (mm): 24
Number of Holes: 5
Tylna :
Axle: Rear
Diameter (mm): 284
Height (mm): 60.2
Thickness (mm): 20

A co najważniejsze to zaciski przód/tył od legnuma po lifcie po pełnej regeneracji :) ( w przyszłości do malowania pójdą) czyli P&P

Także czeka mnie wizyta w SPA u P. Doktora - w końcu Galant będzie hamować

Kolejny etap to będzie wymiana węży na te w oplocie :)

Bzyk_R1 - 08-03-2020, 21:18

Jak masz 5 śrub to pomyśl o brembo 4 tłoczkowe z BMW e38. Wtedy będzie dopiero hamować.
Juiceman - 08-03-2020, 21:43

Jak wygram w totka to na pewno - legnum bądź co bądź hamował dobrze z tego co pamiętam, zdam relacje po dłuższym użytkowaniu; )
deejay - 08-03-2020, 22:13

Cytat:
Także czeka mnie wizyta w SPA u P. Doktora

Już się boję 🤦‍♂️😜

mkm - 09-03-2020, 00:03

Juiceman, przeczytałem "na raz" Twoje tematy ... 12lat... i brakuje mi plenerów.
Więcej zdjęć! :D

Juiceman - 09-03-2020, 07:11

mkm napisał/a:
Juiceman, przeczytałem "na raz" Twoje tematy ... 12lat... i brakuje mi plenerów.
Więcej zdjęć! :D

Masochista :p ale miło mi chociaż tyle głupot się napisało że hej ^^. Co do zdjęć mało, bo wstyd maskę/blotniki/zderzak trzeba pomalować, bo porysowane/z ubytkami i do zdjęć średnio się nadają.
Ale jest plan bardzo ambitny oddać galanta do blacharza aby trochę pobawić się piaskiem xD ale o tym więcej jak dojdzie do skutku. Na razie musi chamowac :p

deejay napisał/a:
Cytat:
Także czeka mnie wizyta w SPA u P. Doktora

Już się boję 🤦‍♂️😜

Oj tam oj tam :wink:

Hugo - 09-03-2020, 15:49

Juiceman, nadal nie będzie hamować, na 4-tłoczkowych Brembo byłoby nieco lepiej, ale nadal lipa. Po więcej info pisz pw :wink: