Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
Hubeeert - 11-09-2014, 15:30
rezon napisał/a: | nie chodzi tylko o odczyty z czujników tylko o sterowanie składem mieszanki - co tym steruje? |
ECU na podstawie map zapisanych w pamięci i danych z czujników - w nowoczesnym samochodzie jest ich mnóstwo i w większości zbędnych z mojego punktu widzenia. rezon napisał/a: | aż dziwne, u mnie w TSI poniżej 11 nigdy nie było, chociaż nie wiem jakie są graniczne. Co na to ekoteroryści |
Czy naprawdę nie było wiedziałbyś gdybyś zastosował sondę szerokopasmową. Fabryczna sonda lambda ma dość ograniczoną dokładność.
rezon - 11-09-2014, 15:33
Hubeeert napisał/a: | rezon napisał/a:
nie chodzi tylko o odczyty z czujników tylko o sterowanie składem mieszanki - co tym steruje?
ECU na podstawie map zapisanych w pamięci i danych z czujników - w nowoczesnym samochodzie jest ich mnóstwo i w większości zbędnych z mojego punktu widzenia. | czyli elektronika
Hubeeert napisał/a: | Czy naprawdę nie było wiedziałbyś gdybyś zastosował sondę szerokopasmową. Fabryczna sonda lambda ma dość ograniczoną dokładność. | bardzo możliwe.
Fun - 23-09-2014, 14:53
zzip11 napisał/a: | Czy ktoś może mi powiedzieć ile pali O III w wersji 2.0 MIVEC 2 WD z manualną 5-cio biegową skrzynią w realu ( po zakupie lancera 1.8 już wiem, że to co piszą o spalaniu w instrukcji to bzdury ). |
Jeżdzę od połowy sierpnia i mi pali ok 10,2 miasto i 8,8 trasa w trybie "emeryt"....czyli do 120 km/h....co prawda ja mam 2300 km przejechane,wieć może jeszcze się do końca nie ułożył?
rezon - 23-09-2014, 16:25
Jeszcze trochę powinno Ci spaść, ale cudów (zgodności z danymi producenta) nie oczekuj. To kawał budy i ponad 1.5t masy
Karpie - 24-09-2014, 14:36
Mój Outek w końcu się rozkręcił. Dzisiaj, po przejechaniu ponad 2 tys. km zdecydowałem się na dynamiczniejszą jazdę - jakieś 30 km po krętej drodze i z ciśnięciem do 5,5 tys. obrotów.
Sportowiec to to nie jest, ale zawalidrogi też z siebie nie robi. Brakuje bocznego trzymania foteli i nadwozie mocno się wychyla, ale generalnie odczucia są pozytywne (oprócz spalania, które wyniosło 13,4 l).
Ogólnie fajnie mi się nim jeździ. Pali mi średnio 8,3-8,7l (z 3 tankowań), na ekspresówce 8,5l, na trasie trochę poniżej 7,5l, w mieście ok. 9,5l. W trybie Eco spalanie w mieście spada ok. 1l, ale jakoś trudniej mi ruszać i mam wrażenie, że silnik się dusi.
Raz przy automatycznym uruchamianiu za szybko puściłem sprzęgło i musiałem palić go przyciskiem, ale generalnie system zdaje egzamin i nie przeszkadza zbytnio.
Fun - 25-09-2014, 16:40
Karpie...mam bardzo zbliżone odczucia i uwagi co do auta...jeszcze może tyle ,że mi trochę zajęło przyzwyczajenie się do skrzyni biegów...na początku trochę haczyła jak szybko chciało się wrzucić np 3...teraz jest ok.To nie jest idealny element tego auta.W Polonezie mam wrażenie że skrzynka była bardziej intuicyjna
plecho1 - 03-10-2014, 07:49
A co sądzicie o wersji HPEV http://www.outlanderphev....CFabMtAod6QgAng
rezon - 03-10-2014, 12:15
Bardzo podobają mnie się marzenia Mitsubishi - "o funkcjonalności i wygodzie dorównującej pojazdom klasy SUV PREMIUM". Outek i Premium to dwie dość odległe planety Funkcjonalność może nawet przewyższać wiele SUV'ów premium, ale wygoda to zdecydowanie nie.
200kzł za Instyle - no wręcz okazja, nic tylko brać. Lexus NX300h jest w podobnej cenie, tylko do Premium ma znacznie bliżej. Na razie chyba nie dają tak jak Toyota 10 lat gwarancji na układ hybrydowy, co jest ważne, bo naprawy będą horrendalnie drogie.
mitsu00 - 03-10-2014, 20:41
rezon napisał/a: | Bardzo podobają mnie się marzenia Mitsubishi - "o funkcjonalności i wygodzie dorównującej pojazdom klasy SUV PREMIUM". Outek i Premium to dwie dość odległe planety Funkcjonalność może nawet przewyższać wiele SUV'ów premium, ale wygoda to zdecydowanie nie.
200kzł za Instyle - no wręcz okazja, nic tylko brać. Lexus NX300h jest w podobnej cenie, tylko do Premium ma znacznie bliżej. Na razie chyba nie dają tak jak Toyota 10 lat gwarancji na układ hybrydowy, co jest ważne, bo naprawy będą horrendalnie drogie. |
PHEV IMO miernie wypada jak dla mnie. U mnie we firmie jezdzi takich 30 sztuk. W miescie bajka, bo nic nie pali (zasieg okolo 70-80 km na akumulatorach) jesli glownie takie trasy sie pokonuje. Ladowanie od zera do full w 6-7h prosto z wtyczki. W trasie jezdzi toto jak zwykly 2.0 bo i taki tez ma silnik. 9-10l/100km to norma jesli glownie tak sie to auto uztkuje. Innymi slowy taki sobie Wyciszenie wnetrza za to ma spoko. Lepsze niz zwykly OIII.
bzyczek - 04-10-2014, 08:02
Miałem okazje jeździć stosunkowo niedawno tym PHEVem . Bardzo fajnie to wygląda jednak w naszym kraju obecnie ten samochód nie ma prawa bytu… Współczuje rodzimym dealerom to sprzedawać.
Sam samochód prócz napędu nie różni się niczym od mojego ropniaka. I to też może być problem w Polsce. Bo ci, których stać na takie auto chcieliby się wyróżniać tym, że jadą na prąd. A tutaj prócz napisów po bokach auta i z tyłu oraz odrobinkę innego przodu jest to taki sam samochód. Ogólnie jazda na samym prądzie jest bardzo przyjemna. Pewno bym się zastanawiał na PHEVem gdyby na samych akumulatorach dało się przejechać ok. 90-100 km. Ten, którym ja jeździłem miał zasięg ok. 45km wg. komputera a właściciel mówił, że maksymalnie przejechał 43 km na prądzie. To dla mnie za mało.
mitsu00 napisał/a: |
W miescie bajka, bo nic nie pali (zasieg okolo 70-80 km na akumulatorach) |
Aż taki jest rozrzut między tymi PHEVami jesli chodzi o zasięg na akumulatorach? 45 km a 70-80 o którym piszesz to dość potężna różnica.
sla - 04-10-2014, 08:38
bzyczek napisał/a: |
Sam samochód prócz napędu nie różni się niczym od mojego ropniaka. I to też może być problem w Polsce. Bo ci, których stać na takie auto chcieliby się wyróżniać tym, że jadą na prąd.. |
Ja bym nie chciał się wyróżniać, bo po co?
bzyczek - 04-10-2014, 09:59
Nie wiem po co. Dlatego też kupiłem O3 żeby się nie wyróżniać. Ale są osoby, które się chcą dowartościować i lubią się wyróżniać. Sam wczoraj na trasie spotkałem O3 z orurowaniem z przodu, boku i z tyłu jakby conajmniej z Dakaru wrócił. Dodatkowo miał 16' koła MEGA śmiesznie wyglądał. Jednak komuś się taki podobał
Grimm - 04-10-2014, 10:21
Jak żyje nie widziałem nic gorszego niż SUV na felgach 16' + opony balony
mitsu00 - 04-10-2014, 10:57
losdamianos napisał/a: | Jak żyje nie widziałem nic gorszego niż SUV na felgach 16' + opony balony | Nooooo.....215/70/16 wyglada przekozacko w Outlanderze
Bulbo - 08-10-2014, 10:55
Panowie , kolega chce kupić dla żony Outka , usilnie namawiam go na Bmw z dużym rabatem , ale chłop się uparł , jakie w tej chwili procenty są realne ? 10% upustu ? w Bmw udało mi się uzyskać sporo więcej , ale podobno żona nie potrzebuje prestiżu ani napędu na 4 koła
|
|
|