Nasze Miśki - Czerwony Fuks
Bizi78 - 29-09-2016, 16:17
jacek11 napisał/a: | Szkoda go będzie na zimę wyprowadzić. |
Przecież on będzie stał w salonie i cieszył oko .
mkm - 29-09-2016, 16:25
jacek11, przemyśleliśmy to i uznaliśmy, że pal sześć, należy mu się.
Z kolorem nie kombinowałem, więc jestem przygotowany na ewentualne tfu,tfu "przycierki" i inne wgnioty.
Na początku trochę się martwiłem, że faktycznie wyjedzie na zimę, ale z drugiej strony to dobrze, bo zima zweryfikuje jakość powłoki.
tomasek, jeszcze trochę...
Kleju, aż sam się dziwię, ale nie.
Mój wybór na razie się sprawdza.
Na początku troszkę się testowaliśmy, sprawdzaliśmy itp. ,ale bardzo krótko.
Do dnia dzisiejszego mieliśmy tylko dwa małe spięcia i mam nadzieję, że tak zostanie.
Bez przesady napiszę, że współpraca z nim to sama przyjemność.
Kolejny jego duży plus to szacunek dla materiału.
A największy to podejście do Fuksa mimo loży szyderców dookoła...
booohal, na to idą jeszcze dwie warstwy podkładu.
Z kolorem klamka zapadła.
W ostatniej chwili zmieniliśmy "kolor" - mam nadzieję, że nie będę żałował okaże się wkrótce.
Fiszki oglądaliśmy w każdym świetle i wspólnie uznaliśmy, że ten odcień powinien wyglądać najlepiej.
Chemia dostarczona
Ta czerwona kropka to kolor docelowy
booohal - 29-09-2016, 17:14
Soul Red z Mazdy trza było brać
mkm - 29-09-2016, 17:51
Odpadł z tych samych powodów co cała reszta zjawiskowych "metalików".
Szkody parkingowe na horyzoncie
Wbrew temu co wkleił Bizi78, Fuks jest autem użytkowanym na co dzień w dodatku parkującym "pod chmurką"
Tu wspomniana kolejna warstwa podkładu przed szlifowaniem i kolejne fotki .
Teraz ciąg dalszy szlifowania.
Bizi78 - 29-09-2016, 17:57
Niestety tak dopracowanym i odpicowanym autem ja bym się bał wyjeżdżać na nasze drogi .
piorunGSR - 29-09-2016, 21:31
Honda Red Flash mega czerwień, chyba najpiękniejsza jaką widziałem nie metaliczną.
mkm - 30-09-2016, 04:40
piorunGSR, każda marka ma w swojej palecie "prawie" taki sam odcień.
Hondy nie brałem pod uwagę, bo "po sąsiedzku" jest Civic w tym kolorze, a pod domem Accord.
Teraz praktycznie tym samym odcieniem leci KIA, więc już za dużo tego by było na jednym parkingu
Początkowo chciałem ciemniejszy (Imola lub Indigo), ale zdałem sobie sprawę, że ten lakier na dużym aucie wygląda super, ale na małym robi się słabo.
Okaże się wkrótce czy dobrze zrobiłem Już oczywiście żałuję, że jednak zmieniłem zdanie w ostatnim momencie, ale cóż... wyglądał najbardziej "soczyście"
Rafał, no nie popadajmy w paranoję, bo byśmy musieli z domu przestać wychodzić, a i wtedy mógłby się sufit nam na głowę zarwać
Kierowniczka Fuksa nie ma lęków, czeka zniecierpliwiona i już przebiera nogami, żeby sobie pojeździć
Teraz, gdy jeździ innymi autami cierpi okrutnie
A nawet jakby... tfu, tfu... pojawiły się wgnioty to - parafrazując klasyka...
Naprawimy! I jak porysują - naprawimy! Jak obiją - naprawimy!
Bo to jest Miś na skalę naszych możliwości, zrobiony w oparciu o sześć warsztatów... Patrzcie mówimy, to jest nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!
marrok - 30-09-2016, 09:44
mkm napisał/a: | piorunGSR
A nawet jakby... tfu, tfu... pojawiły się wgnioty to - parafrazując klasyka...
Naprawimy! I jak porysują - naprawimy! Jak obiją - naprawimy!
Bo to jest Miś na skalę naszych możliwości, zrobiony w oparciu o sześć warsztatów... Patrzcie mówimy, to jest nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo! |
Brawo TY, szacunek za robotę, obserwuje temat od dawna i podziwiam...
mkm - 30-09-2016, 19:14
Dzięki.
Fuks już jest tylko wygładzany.
Jest na ostatniej prostej
Teraz sobie odpocznie i idzie w kolor
Ja także sobie robię przerwę
lobuzek - 01-10-2016, 20:28
Powiem szczerze, że za każdym razem szczęka mi opada. Rewelacja.
PS. W moim Lancerze też się zderzak lakieruje, po krakowskim spotkaniu ze Scanią
Kuberson - 16-10-2016, 15:30
No i jak? No i jak? Pomalowany już?
rosomak1983 - 16-10-2016, 16:04
no własnie, Mkm nie poleruj tyle bo przetrzesz
mkm - 17-10-2016, 10:28
Był lakierowany od zeszłej soboty
Ponieważ wróciliśmy w nocy z soboty na niedzielę, więc jeszcze go nie widziałem.
Na razie z dwóch źródeł wiem, że jest "straż pożarna" - trochę to niepokojące, lub "jak Ferrari" - trochę lepiej, ale też nie to...
Zaraz przywiozą mi lampę i jadę odbierać prace malarskie
Końcowego efektu jeszcze nie będzie, ponieważ mieli go pod żadnym pozorem nie polerować
mkm - 17-10-2016, 14:50
Fuks w kolorze
Jeszcze zostały drobiazgi czyli listewki, lusterka, ramka przeciwmgłowego, spojler i klamki (jednak uznliśmy, że na czarne można przełożyć w każdej chwili).
Bizi78 - 17-10-2016, 14:53
mkm napisał/a: | Fuks w kolorze |
Czyli mam rozumieć zadowolony z malowania .
|
|
|