To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 10-09-2015, 11:18

Hugo napisał/a:
Chyba trochę Cię poniosło...

No może... tym bardziej że po nocach po pracy przy tym siedziałem też, aż tak źle to wygląda? ;/

Torp12 - 10-09-2015, 11:52

WreX napisał/a:

No może... tym bardziej że po nocach po pracy przy tym siedziałem też, aż tak źle to wygląda? ;/

Kurde szkoda ze mi te fotki sie nie otwierają bo bym obczaił dokładnie z bliska...

Ale Hugo raczej chodzi oto że zrobiłeś to aż za dobrze bo z daleka widać że mat jest nawalonych sporo:) Jedyne co to na boczek powinna iść pianka a nie butyl no ale i tak powinno być fajnie:) Byle byś to tylko założył ;)

Marcino - 10-09-2015, 13:28

Torp12 napisał/a:
Byle byś to tylko założył

I zeby dzrzwi na zawiasach nie opadły..:)

WreX - 10-09-2015, 13:36

Torp12 napisał/a:
Kurde szkoda ze mi te fotki sie nie otwierają bo bym obczaił dokładnie z bliska...

To jak chcecie to pokombinuje jak wróce i wrzuce lepsze.

Torp12 napisał/a:
Jedyne co to na boczek powinna iść pianka a nie butyl no ale i tak powinno być fajnie:) Byle byś to tylko założył

Spokojnie założyłem jakoś, jeszcze musze doszlifować detale, a butyl ze względu na to że mój nadzorujący mentor co siedzi 10 lat w CA tak zalecił to tak robie, i pasta antywibracyjna BRAX na boczek poszła.

Marcino napisał/a:
I zeby dzrzwi na zawiasach nie opadły..:)

Z wyliczeń wynika że doszło między 10-12kg na dwoje drzwi... to nie tak źle chyba ;d?

Hugo - 10-09-2015, 20:17

Chodziło mi o to, że wygląda jakby było kilka warstw na sobie, no i na jednym zdjęcie wydaje się, że zakleiłeś otwory na dole drzwi, te od spływu wody.
deejay - 10-09-2015, 20:51

Torp12 napisał/a:
z daleka widać że mat jest nawalonych sporo:)

Teraz 10 sec. do setki murowane :P

mjsystem - 10-09-2015, 21:11

deejay napisał/a:

Torp12 napisał/a:

Teraz 10 sec. do setki murowane

WreX, musisz zmienić podpis :twisted:

Napisz jak to się odbiło na akustyce. Kupować Lexusa, czy wygłuszyć Galanta? :lol:

WreX - 10-09-2015, 21:53

deejay napisał/a:
Torp12 napisał/a:

Teraz 10 sec. do setki murowane :P

Wcale nie ;d tylko 9 z hakię

Hugo napisał/a:
Chodziło mi o to, że wygląda jakby było kilka warstw na sobie, no i na jednym zdjęcie wydaje się, że zakleiłeś otwory na dole drzwi, te od spływu wody.

Jest w kilku miejscach kilka warstw szczególnie na otworach tych największych tam są 2-3 warstwy + w największym twardy panel przykręcony jako wzmocnienie i usztywnienie zajmujący 70% powierzchni.

mjsystem napisał/a:
WreX, musisz zmienić podpis

Jest już i tak "prawie" 8s do setki niżej nie zejde ;d

mjsystem napisał/a:
Napisz jak to się odbiło na akustyce. Kupować Lexusa, czy wygłuszyć Galanta?

Wiadomo że lexa, u mnie to auto (tym bardziej że bite) ma chyba dożywocie moje lub jej :D

A co do akustyki to tak jak mówie nie skończyłem, wiele pracy przede mną, chcę wyciągnąć głośnik na zewnątrz z boczka bo za dużo dźwięków się marnuje ale zobaczymy.

W każdym razie drzwi zamykają sie jakby ważyły z 30kg no i chyba jest to takie charakterystyczne "klick" nie wiem nie słyszałem profesjonalnie uzbrojonych furtek także ciężko mi się odnieść ale nawet zadowolony jestem z efektu "zamykania" a co do grania, to przede wszystkim pojawił się kick bas ale to jeszcze nie to, ale już ma co siadać na klacie.

I fotki "normalne"

Tutaj jest ten "panel"

I tak całe (wybaczcie jakość i ciemność ale noc mnie z robotą zastała a tak rozgrzebanym bez zamka centralnego autem nie można by jechać ;d)

Spokojnie otwory na wode specjalnie jeszcze srpawdzałem i udrażniałem i syf wybierałem, nie są zaklejone.

A no i mat poszło powiedźmy po 5 na każde drzwi i boczek czyli w sumie prawie 10. O rozmiarach 50x75

I jeszcze "od środka" tam widać otwory na wode że nie są zaklejone:

Dobra to jak już "szpanować" :rolleyes: to ten elektrownia:

Hugo - 10-09-2015, 22:00

Jednym słowem mat nie żałowałeś :mrgreen:
WreX - 10-09-2015, 22:03

Hugo napisał/a:
Jednym słowem mat nie żałowałeś :mrgreen:

Po prostu jestem takim nobem że nie potrafiłem ich wydajnie wyklejać ;d powiem tyle jakby miał jeszcze ze dwie to pewnie by jeszcze poszły w te drzwi ;d no dobra ale jedna to na pewno jeszcze.

mjsystem - 10-09-2015, 22:04

WreX napisał/a:
W każdym razie drzwi zamykają sie jakby ważyły z 30kg no i chyba jest to takie charakterystyczne "klick" nie wiem nie słyszałem profesjonalnie uzbrojonych furtek także ciężko mi się odnieść ale nawet zadowolony jestem z efektu "zamykania" a co do grania, to przede wszystkim pojawił się kick bas ale to jeszcze nie to, ale już ma co siadać na klacie.
Tak czy inaczej nie przeżyję, jak tego nie zobaczę i nie usłyszę 8) Szykuj się na browara :twisted:
WreX - 10-09-2015, 22:06

mjsystem napisał/a:
WreX napisał/a:
Tak czy inaczej nie przeżyję, jak tego nie zobaczę i nie usłyszę 8) Szykuj się na browara :twisted:

Nie zobaczysz bo boczek zdążę założyć chyba? ;d No dobra to kiedy ;>

mjsystem - 10-09-2015, 22:09

Spoko, będę jechał to dam znać 8) Nie chcę zobaczyć od wewnątrz a efekty :mrgreen:
WreX - 10-09-2015, 22:18

mjsystem napisał/a:
Spoko, będę jechał to dam znać 8) Nie chcę zobaczyć od wewnątrz a efekty :mrgreen:

Nie wiem coś Ty tu napisał :D ale spoko, to daj znać chętnie Ci zapuszczę co nieco

mjsystem - 10-09-2015, 22:30

WreX napisał/a:
ale spoko, to daj znać chętnie Ci zapuszczę co nieco
Spoko. Dam znać 8)