To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Torp12 - 11-09-2015, 09:14

Ostatnich fotek nie widać wcale :]
booohal - 11-09-2015, 09:51

mjsystem napisał/a:
Kupować Lexusa, czy wygłuszyć Galanta? :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam taki cichy zamiar wygłuszyć całego sedana Noxudolem 3100. Wiem, że to nie to co maty ale powinno być mniej babraniny ;)

WreX - 11-09-2015, 10:57

booohal napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Kupować Lexusa, czy wygłuszyć Galanta? :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam taki cichy zamiar wygłuszyć całego sedana Noxudolem 3100. Wiem, że to nie to co maty ale powinno być mniej babraniny ;)

Szczerze powiem, że raczej będzie na odwrót, jak już "doszedłem do wprawy" z matami to żałowałem że mazałem niektóre części noxudolem i podejrzewam że 30% efektu mat nie uzyskasz samym noxem. A to nie jest wcale takie trudne, zacznij od prostej powierzchni ogarniesz szybko jak to ciąć przyklejać itd i dalej już pójdzie. Poza tym chyba najbardziej "hałaśliwe" są nadkola.

Torp12 napisał/a:
Ostatnich fotek nie widać wcale :]

Ale jak to, w tym poście na poprzedniej stronie nic się nie wyświetla?

Torp12 - 11-09-2015, 11:05

WreX napisał/a:

No własnie ani na kompie ani na komórce nic sie nie wyświetla...

Ja też jestem zdania że łatwiej i przyjemniej wykleić wszystko matami niż mazać Noxudolem. Mazać to mazać ale potem czekać aż smród minie :]

komarsnk - 11-09-2015, 11:14

WreX napisał/a:

U mnie też nie

WreX - 11-09-2015, 11:17

Torp12 napisał/a:
No własnie ani na kompie ani na komórce nic sie nie wyświetla...

A tu:

https://goo.gl/photos/eeNseJwnbnnhVtuy7 ?

https://goo.gl/photos/D9Jqd26f2MEftUmE8

Torp12 napisał/a:
Ja też jestem zdania że łatwiej i przyjemniej wykleić wszystko matami niż mazać Noxudolem. Mazać to mazać ale potem czekać aż smród minie :]

Czy ja wiem, ja dopiero po 2 godzinach pracy "odkryłem" że wypada założyć rękawiczki i ostrożnie ciąć to dziadostwo bo tak paskudnie palucha rozciąłem że nawet nie wiem czy po ścięgnie nie przejechałem jucha się ze ponad godzine lała ;d

Torp12 - 11-09-2015, 11:28

WreX napisał/a:

A tu:

A tam już działają :)

No fakt trzeba uważać żeby się nie zaciąć ale to jak wszędzie ;)

Owczar - 11-09-2015, 13:01

WreX galant ma katalogowo 9,1 do setki. Jeśli wychodzi poniżej to wynika to z metody i błędu pomiarowego. Czas do setki to nie czas do licznikowego 100. Z upływem lat mocy w tych autach nie przybywa. :)

Jedynie masy czasem ubywa bo opada na ziemię jako korozja. Ale Ty już ubytki uzupelniles matami :P

booohal - 11-09-2015, 13:06

Jakie mazanie?
Demontuje, zabezpieczam, podpinam puchę pod pistolet i w kilkanaście minut lecę całe auto.
Są jakieś testy wygłuszania Noxudolem 3100 (powiedzmy warstwą ze 2-3mm), a matami, że tak śmiało sądzicie na korzyść mat? ;) Ewentualnie jakieś współczynniki tłumienia przy danych grubościach? Wtedy pewnie pi razy oko można by coś wstępnie wnioskować.

WreX - 11-09-2015, 13:40

Owczar napisał/a:
WreX galant ma katalogowo 9,1 do setki. Jeśli wychodzi poniżej to wynika to z metody i błędu pomiarowego. Czas do setki to nie czas do licznikowego 100. Z upływem lat mocy w tych autach nie przybywa.

Ja licze zawsze do setki na UKP która jest zsynchronizowana z GPSem, poza tym mój BYŁ szypciejszy... ;(

booohal napisał/a:
Jakie mazanie?
Demontuje, zabezpieczam, podpinam puchę pod pistolet i w kilkanaście minut lecę całe auto.
Są jakieś testy wygłuszania Noxudolem 3100 (powiedzmy warstwą ze 2-3mm), a matami, że tak śmiało sądzicie na korzyść mat? Ewentualnie jakieś współczynniki tłumienia przy danych grubościach? Wtedy pewnie pi razy oko można by coś wstępnie wnioskować.

Dobra, przed oczami miałem siebie z pędzlem i tym środkiem bo tak go nakładałem, a jak zamierzasz to zrobić pistoletem to faktycznie dużo szybciej, jedynie przygotowania najdłużej zajmą.

Co do "testów" ciężko mi określić jaką warstwe miałem tzn jak grubą w każdym razie na pewno zmniejszyła się rezonacja blachy, to było odczuwalne np przy włączeniu muzyki głośno i kiedy drzwi od zewnątrz bez nouxodola telepały się jak zwykła blacha to te pomalowane dość ładnie tłumiły drgania, ale w porównaniu to co jest teraz z matami to dzień do nocy, najbardziej "słychać" i czuć jak pukasz w drzwi z matami i bez, te z matami niekiedy jakbyś w beton pukał a bez to wiadomo jak "brzmią" i z samym nouxodolem jednak bliżej wtedy im było do tych bez mat pod tym względem.

Wiesz trzeba wziąć też pod uwagę kwestię taką że maty z warstwą aluminum usztywniają też blache i kładąc normalne warstwy nouxodola jest mniej materiału tłumiącego. Ale mogę się mylić to moja teoria.

booohal - 11-09-2015, 13:57

Kurcze, żeby był tańszy to pewnie ogarnąłbym w tym miesiącu.
A tu na nadkola jeszcze 900/1600 musi iść bo nie zostawię takich beżowych :D

WreX - 11-09-2015, 14:04

booohal napisał/a:
Kurcze, żeby był tańszy to pewnie ogarnąłbym w tym miesiącu.
A tu na nadkola jeszcze 900/1600 musi iść bo nie zostawię takich beżowych :D

Uwierz że w porównaniu z matami to są grosze ;D

I tak btw gratuluję tysięcznego posta w moim temacie ;>

Owczar - 11-09-2015, 14:04

Jak tak czytam to wychodzi na to że wszystkie są szypciejsze :) sprawdzałem ukp i potrafi czasem totalnie z czapy wynik pokazać. Lepiej już skorzystać z jakiejś aplikacji na telefon. Albo to i to dla porównania.

Galant ma bardzo długą dwójkę i przez to do setki w stosunku do manuala sporo traci. Niestety to niemożliwe by Twoja żona miała 8 sek do setki :) nawet niech ma te 8,9 ale to nadal bardziej 8 niż 9:P

WreX - 11-09-2015, 14:12

Owczar napisał/a:
Jak tak czytam to wychodzi na to że wszystkie są szypciejsze sprawdzałem ukp i potrafi czasem totalnie z czapy wynik pokazać. Lepiej już skorzystać z jakiejś aplikacji na telefon. Albo to i to dla porównania.

Zazwyczaj robię po dwa przejazdy i uznaje wynik jak są zbliżone, tzn nie różne bardziej niż 0.2s

Teraz to wiesz, "wszystko w normie" bo przecież 9+

Owczar napisał/a:
Galant ma bardzo długą dwójkę i przez to do setki w stosunku do manuala sporo traci. Niestety to niemożliwe by Twoja żona miała 8 sek do setki nawet niech ma te 8,9 ale to nadal bardziej 8 niż 9:P

Kiedyś tak myślałem coby to było jakby skrzynie z VRki wrzucić do mojego... to pewnie z 7 by miał ;d

Poza tym masa też robi swoje, ten cały sprzęt maty itd to też pewnie z 30kg albo więcej bo sub też waży no i jeszcze ja :mrgreen: to ze 100kg nadbagażu

Owczar - 11-09-2015, 14:24

Że skrzynią z vr miałby może z 8,5. To cały czas at i 15% gorsza sprawność niż mt. Jeden bieg więcej aż takiej różnicy nie zrobi.

Galant jak na te masę i moc i tak dobrze jeździ. Co nie zmienia faktu, że żeby było szybciej potrzeba więcej mocy :)