zielone swiatelko? |
Autor |
Wiadomość |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 05-04-2007, 15:50 zielone swiatelko?
|
|
|
Hehe, to bedzie pytanie o interfejs:
na desce, na lewo i w dol od kierownicy, ponad galka do regulacji swiatel jest nieduza zielona lampka, ktorej obecnosc nie jest wyklarowana w instrukcji (tak, mam jeszcze oryginalna, bo niemiecka, instrukcje obslugi do mojego Misia - ta z mangowymi rysunkami ).
Przypomne, ze owa lampka miga razem z awaryjnymi i zapala sie na moment 1x przy wlaczeniu kierunkowskazu.
No i o czym informuje, do czego sluzy? Przeciez nie do tego, ze mam wlaczone awaryjne, bo od tego sa juz 3 inne lampki na blacie...).
Moze poznajac odpowiedz bede mogl spokojnie spac. |
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 17:30
|
|
|
Z opisu... Przyciemnianie podświetlenia deski rozdzielczej? Ma takie pokętło?
Ale to to byś chyb awiedział więc pewnie coś innego. Jeśli nie ma w instrukcji, to może to jakaś przeróbka poprzednich właściecieli typu dioda że niby alarm czy coś, tylko jakieś przebicia występują. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 05-04-2007, 20:28
|
|
|
Optic napisał/a: | na desce, na lewo i w dol od kierownicy, ponad galka do regulacji swiatel jest nieduza zielona lampka, ktorej obecnosc nie jest wyklarowana w instrukcji (tak, mam jeszcze oryginalna, bo niemiecka, instrukcje obslugi do mojego Misia - ta z mangowymi rysunkami ). | zdjęcie prosimy, bo w sumie nikt takiego czegoś nie ma chyba...
Ficu865 napisał/a: | Z opisu... Przyciemnianie podświetlenia deski rozdzielczej? Ma takie pokętło? | przyciemnianie nie jest podświetlone... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 22:57
|
|
|
A moze jest to lampka od jakiegos starego, dzialajcego lub nie systemu alarmowego W koncu, wiele alarmow jest zintegrowanych z kierunkami... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-04-2007, 09:40
|
|
|
Moze to lampka od przyczepki - masz hak? Swieci sie, jak OK a jak sie cos rozlaczy w przyczepce, to gasnie. |
|
|
|
 |
Optic

|
Wysłany: 06-04-2007, 10:32
|
|
|
Dzieki, Panowie, za szybki odzew.
@Ficu865:
Wiem, o ktore pokretlo Ci chodzi. Niestety to wlasnie nie to - nota bene w miejscu tej galki mam tylko zaslepke...
@tomusn:
Jutro postaram sie dolaczyc fotki (te i jeszcze do innego watku), choc powoli sklaniam sie ku przekonaniu ze faktycznie jest to pozostalosc po poniemieckim alarmie.
@gobe:
W takim razie jestem zaskoczony, bo absolutnie nie widac zadnych sladow przerobek, a lampka wyglada jak fabryczna, jakby byla tam od zawsze.
Jeszcze raz dzieki wielkie za odzew - juz sie zaczynalem zastanawiac, czy to nie jakas kontrolka, w stylu EC... |
|
 |
Aleksander D. [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 09:04
|
|
|
To nie żadna przeróbka. Ja mam to samo i też nie wiem czemu ma służyć. |
|
|
|
 |
Optic

|
Wysłany: 10-04-2007, 15:21
|
|
|
Oj, to mnie zmartwiles... A moze to jest na zasadzie "Alarm-ready", tak jak na kolumnie mam "slepe" przelaczniki do klimy, "Klima-ready". |
|
 |
Aleksander D. [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 18:15
|
|
|
Nie mam bladego pojęcia i przestałem już wnikać żeby mieć spokojną głowę. |
|
|
|
 |
Xiff
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 1995 Kombi
|
Wysłany: 28-04-2007, 14:13
|
|
|
No to potwierdze ze w moim mietku tez jest ta lampka, ale sie nie swiecila i gaziarze wstawili mi w jej miejsce wlacznik gazu, a tamto schowali w srodku. Tez mnie to nurtowalo, wiec temat moze kandydowac do "z archiwum X", jako niewyjasniony do konca... |
_________________ Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma,
Dopóki się nie wydarzy.
K. P. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-05-2007, 00:32
|
|
|
a ja takiej chyba nie mam, albo się przepaliła Dajcie jakąś fotkę jak owa lampka wygląda |
|
|
|
 |
dominikpb [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2007, 19:43
|
|
|
czesc! zielona lampka to część instalacji do podłączenia przyczepki-nie jest montowana fabrycznie ale przez serwis Mitsu przy montażu haku hol. Sygnalizuje poprawność podłączenia i działania świateł w przyczepce-jak ktoś ma lampkę a nie ma haku to znaczy że został zdemontowany by nie zniechęcać nowego właściciela! hihi! |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Optic

|
Wysłany: 07-05-2007, 12:31
|
|
|
dominikpb napisał/a: | czesc! zielona lampka to część instalacji do podłączenia przyczepki |
Ahhh! No i wszystko jasne!
Teraz moge spac spokojnie. Oczywiscie, mam hak, ale nie wpadlbym, ze to od tego. Nota bene, ciekawe ze miga nawet gdy przyczepka nie jest podlaczona...
Dzieki wielkie za zainteresowanie. |
|
 |
|