Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto pod tuning
Autor Wiadomość
majki
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2005, 17:00   Auto pod tuning

Hej,

Kwestia jest tego typu - jest sobie facet, ktory jezdzi Misiem (colt 1.3 :>), jest sobie kawalerem, ciezko pracuje i ma malo wolnego czasu. Taki facet od pewnego czasu wozi sie z mysla przekazania (sprzedaz brzmi jak zdrada) swojego Misia za drobna odplatnoscia innemu zakochanemu w Misiach czlowiekowi... :P
Ma plan inny... ma plan taki, aby zakupic innego Misia.. Misia, ktory bedzie nie dosc, ze ladnie wygladal, to bedzie mial serce jak dzwon i moc dwoch Harrych Potrerow.

Innymi slowy - jakie autko do kwoty powiedzmy 25-30tys zlotych moglibyscie polecic, jesli wiecie, ze uzytkownikowi zalezy na mocy silnika i sensownym wygladzie autka - a w pozniejszym okresie aby latwo moznabylo go ztuningowac (zarowno jesli chodzi o tuning wewnetrzny jak i zewnetrzny). Auto powinno byc nade wszystko w miare niezawodne.

Jakies pomysle? Myslalem moze o eclipse?

M.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2005, 17:06   

jak dla mnie GALANT rekinek

tuningowac tego nie trzeba, wystarczy ze wsadzisz jakies fajne felusie, to wszystko, a auto wyglada juz jak po tuningu .

w tej kwocie co podajesz spokojnie sie zmiescisz :) a wygodnie Ci tez bedzie (skora, klima itp) przy silniki 2,5 kopa to tez ma

pozdrowka

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2005, 17:14   

Colta 1.6T takiego jak ma Hubert
Lancera Evo :)
Colta GTi z C5x i przeszczep 4g63T, a moze i 4wd bo chyba takie byly
Galanta z Turbo (VR4)

edit: Isuzu Gemini LINK
kupi sie go tanio a za reszzte kaski zrobi na igle.. wprawdzie nie mitsu, ale tez japonska wiertara (zobaczcie zegary), to jest auto ktore mnie fascynuje :)

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-11-2005, 17:21   

hmmm.... eclipse 2g :D jak mu zalezy na mocy od razu to GST (zmiesci sie w kwocie ale raczej roczniki '95-'96) i mozna go pozniej ladnie krecic jak chce (cfaniak jestem bo sie naczytalem na forum MKP). Na tuning zewnetrzny przy eclipse nie trzeba sie wysilac, on jest piekny po prostu ;) A jesli nie musi od razu miec super mocy to moze RS/GS '98-'99 spokojnie znajdzie w tej kwocie (pomijam oszolomow co chca za GS z 96 roku 33,5 tysia). Tylko trzeba zwrocic uwage na typ silnika bo ktorys sie latwiej kreci tylko zapomnialem ktory, chyba ten chryslerowy (to RS) ale znowu RS jest ubozszy w fullwypas ;)
Generalnie eclipse, aczkolwiek rekin to jest fullwypas jusz na dzien dobry, w reichu mozna znalesc fajne egzemplarze za smieszne pieniadze, 4-5tys. EUR za wypasione z rocznikow '98-'99.
Tak sie madrze bo sam mam dylemat ale o tym jusz pisalem ;) i nadal sam nie wiem :(

EDIT: uczytelnienie ;)
Ostatnio zmieniony przez piwkotom 23-11-2005, 17:53, w całości zmieniany 2 razy  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-11-2005, 17:41   

piorek napisał/a:
Colta 1.6T takiego jak ma Hubert

2-4-6tys USD w stanie bardzo różnym ale przewaznie po kombinacjach z silnikiem swapem lub jakimś unfalem w historii. Szukać na www.4g61t.org

piorek napisał/a:
Colta GTi z C5x i przeszczep 4g63T, a moze i 4wd bo chyba takie byly

Były 4x4 ale napęd był słaby więc jak cos to www.lilevo.com i czytać jak zrobić swap napędu z EVO.

piorek napisał/a:
Galanta z Turbo (VR4)

Praktycznie mało prawdopodobny do zdobycia a jak już to za tą cenę a gdzie remonty itd :?:

Eclipse nie jest zły majki ale musisz sobie odpowiedziec czego chcesz - jak lansu to 2G jak osiągów lekkości budy i lepszych silników to 1G. Tak czy inaczej pewnie w tej kasie bedzie to auto ujeżdżane przez młodego i wściekłego więc dalsza kasa na remonty. Ale jakbyś Eagle Talona AWD (1G) dorwał w dobrym stanie to jest to bardzo dobra baza do zwiekszania mocy po remoncie.
Jak potrzebujesz dupowóz w miarę szybki to Galant. Nie będzie rakieta ale za to wygodny. O 3000GT zapomnij w tej kasie. Jak się nawet trafi to trup.
Zostaje Ci .. no własnie co Ci zostaje? COLT C58 1,8GTi ? EVO rozbite albo do remontu? Szukaj i pokazuj co znalazłeś a decyzję podejmij dopiero gdy bedziesz pewny że samochód na który masz ochotę nie jest poskładany z 3 przystanków traktoru URSUS C-330 i pługa.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

citizen
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2005, 17:20   

Majki a jesli juz to za ile chcesz popchnąc colta?? i który masz rocznik?? A tak do tematu to ja bym chyba wybrał galanta ;] auto jak powiedziął rafał samo w sobie wygląda jak by było po tuningu po prostu piękne...

majki
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2005, 17:29   

Colt z rocznika 97 (nowa buda), jestem jego wlascicielem od ponad pol roku.
Byl stukniety z prawej z przodu - robiony solidnie, bo przez zaufanego mechanika (a nie jakiegos tam w stodole co ma kawalek mlotka), w zwiazku z tym ma niestety wybite obie poduszki - wizualnie nie widac, bo jest zaslepka, no ale tak jest.
Autko ma (przepraszam, jesli wymieniam rzeczy oczywiste, ale nie wiem co tam w standardzie bylo) elektryczne szyby i lusterka, klimatyzacje, do tego mam komplet kol na lato (teraz jezdze na zimowkach przeca :>) - opony letnie kupione w kwietniu tego roku.
Przebieg 100tys., jezdzi mi sie nim swietnie, tylko mocy mi brakuje...
Spalanie rozne, moja noga jest ciezkawa to mi w maire duzo pali, ale jak jechalismy na zlot do Grudziadza w kilka autek to spalanie po przeliczeniu wyszlo mi ponizej 6l.

M.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2005, 18:26   

Eclipsa najlepsza fura do tuningowania

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2005, 00:35   

Nie chce się mądrzyć ani czepiać ale spotykam kolejną osobę która źle wymawia nazwe tej wspaniałej bryki którą jest EclipsE a nie Eclipsa :wink:

Nie żebym sie czepiał ale jak tak powiesz przy obcych to cie wyśmieją :?
Przynajmniej ja z kumplami jak słuchałem jak jeden gość opowiadał o aucie który mu się podoba i powiedział że to jest Mitsubishi Eclipsa to z trudem powstrzymaliśmy się od śmiechu. :P

[ Dodano: 26-11-2005, 00:50 ]
Aaaa i jeszcze jedno, patrzcie co było na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72251277

Mało co się nie popłakałem :cry: , gość chciał go za 10k.......uzbierałem 7k poczym nagle aukcja zniknęła....okazało się że ktoś był szybszy odemnie :x :cry:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2005, 03:02   

wszystko okey tylko te gej looki

perver
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2005, 15:49   

Majki popieram teze ECLIPSA......smigam coltem CA0 gti i juz po 2 miechach brakuje mi mocy swap to gruba inwestycja,a w takim eclipsie turbo jest co krecic......
Dlatego tez ostatnio choruje troche na eclipsa turbo 4wd......lans i moc w jednym!!!!:)
Za ok 30 tys mona znalezc w dobrym stanie taki model..... zycze powodzenia...

majki
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2005, 23:13   

Za 30tys? No slyszalem, ze na 'znosny' GSX trzeba kolo 40 tys...
Poza tym - skad brac te auta?
a chyba jak polece na szkolenie do usa w maju, to wezme tydzien wolnego i tam sie rozejrze.. shipping podobno kolo 2tys dolarow kosztuje ale wybor jest szeroki...

Jak myslicie?
M.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 28-11-2005, 00:18   

majki napisał/a:
Za 30tys? No slyszalem, ze na 'znosny' GSX trzeba kolo 40 tys...
Poza tym - skad brac te auta?
a chyba jak polece na szkolenie do usa w maju, to wezme tydzien wolnego i tam sie rozejrze.. shipping podobno kolo 2tys dolarow kosztuje ale wybor jest szeroki...

Jak myslicie?
M.

kiepski interes :(
przypuscmy ze to bedzie lekko bity GSX '99 (nie wiem czy jeszcze byly takie robione), niech kosztuje (bo bity) ze 4k$ (nie bity z 7-8 a nawet 11) do tego dolicz clo, akcyze i VAT
kalkulator
w tym przypadku 4,8k$ (drugie tyle zostawiasz darmozjadom!!!), do tego transport min 1,2k$ i nie wyglada to ciekawie, bo to okolo 10k$ przy bitym aucie, przy nie bitym 19k$ !!!!! Wiec im mlodsze auto tym lepiej a co za tym idzie GSX raczej odpada tym bardziej ze ich ceny w USA sa wysokie. :( Sam sie rozgladam ale raczej za 3g ze wzgledu wlasnie na zlodziejskie oplaty :(

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 00:56   

3g?!
Ale to dla lansu chyba? (Bez obrazy Piwko, :wink: )
Bo ja słyszałem że wszystkie modele 3g mają tylko FWD przy silniku V6 :?
A FWD powyżej 200 koni przestaje być sensownym rozwiązaniem więc nie wiem po co tam jest V6.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 28-11-2005, 01:11   

Memphis napisał/a:
3g?!
Ale to dla lansu chyba? (Bez obrazy Piwko, :wink: )
Bo ja słyszałem że wszystkie modele 3g mają tylko FWD przy silniku V6 :?
A FWD powyżej 200 koni przestaje być sensownym rozwiązaniem więc nie wiem po co tam jest V6.

Moze i troche do lansu ;) no i tez z checi posiadania nowego (czyt. nie psujacego sie ciagle) auta bo ciaglego oplacania mechanikow partaczy mam juz dosc. Zasadniczo to robimy OT troche ;) bo generalnie chodzilo mi o wykazania malej zasadnosci dla sciagania GSX z USA, po prostu sie nie kalkuluje, lepiej poszukac cos za nasza zachodnia granica jak juz, tylko ze w Europie jakos malo jest GSX :(

Odpowiedz do tematu