Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer do oceny
Autor Wiadomość
BartSon 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi Lancer IX 1.8 143k
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2019, 08:51   Lancer do oceny

Witam.
Mam zamiar kupić Lancera z tym, że nie wiele mam do czynienia z tą marką dlatego proszę o ocenę kilku egzemplarzy mianowicie:
1. https://sprzedajemy.pl/okazja-mitsubishi-lancer-sport-naglosnienie-zolynia-2-6bea9f-nr59083796 czy fotel w takim przebiegu tak wygląda? Jezdziłem innymi autami i nawet fotel w moim Civicu vi przy 312.000 lepiej wygląda, co myślicie o tym ogłoszeniu?
2. https://www.olx.pl/oferta...html#0a3b0b3de3
3. https://www.otomoto.pl/of...-ID6BJ1Jo.html?
Był ktoś z was oglądać któryś z tych egzemplarzy? Może zauważyliscie coś co nie pasuje do opisu/wersji ?
Jako, że nie wykluczam sćiągnąc auta z zagranicy znalazłem takie cos, co o tym sądzicie?
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=274958966&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=17700&makeModelVariant1.modelId=16&maxFirstRegistrationDate=2011&maxPrice=7000&minFirstRegistrationDate=2009&minPrice=5000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&searchId=4a955715-cb54-8314-4ac5-223259859763
Dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam.

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 08-05-2019, 20:11   

1 - poza kontrowersyjnym kolorem nie widać po zdjęciach nic niepokojącego

2 - odpicowany do sprzedaży. Poza tym brakuje śrub od przewodu doprowadzającego powietrze do filtra.

3 - miał malowane zderzaki po szkodach parkingowych. Ale wydaje mi się, ze ma nieoryginalną ramkę na przednim zderzaku bo jest z jednego kawałka plastiku. Oryginalna jest dwuczęściowa. Słabo widać na zdjęciu. Lewa lampa nie jest czasem zaparowana trochę? też słabo widać.

4 - Wloty powietrza w nadkolach oznaczają, że był modzony. Chyba, że to tylko naklejone atrapy.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 08-05-2019, 20:31   

Patrząc na pierwsze, to mam wrażenie, że klapa bagażnika jest innego koloru, niż zderzak. Ogólnie dziwny kolor taki niebieskawo-zielony, nigdy nie widziałem takiego na tym aucie. Mam wrażenie, że auto jest brudne/wytarte, widać odciśnięty łokieć na drzwiach, pośladki na fotelu, palce z tyłu fotela kierowcy. Co do samego zniszczenia pianki fotela, to zależy "jak" ktoś wsiadał do auta i jakiej jest postury. Na zdjęciu, gdy jest otwarta klapa bagażnika, to po prawej stronie, gdzie są przewody, to silikon, który przykrywa spawy jest albo brudy, albo rdzewieje :D
Czepiam się i trochę domyślam, ale auto albo nie jest z Polski (jest zaznaczone pierwszy właściciel), albo miało wymieniane przednią szybę, bo naklejka z nr rejestracyjnym jest nad naklejką z autostrad...

PS Ciekawi mnie co wchodzi w skład "unikatowego wersji wyposażenia SPORT" :roll:

2. Czy mi się wydaje, czy na pierwszym zdjęciu modele/rozmiary opon są zamazane w paincie :shock:
Jakieś zwierze zjadło wygłuszenie maski, brakuje spinek od wlotu do filtra, mieszek lewarka zmiany biegów chyba jest rozpruty. Ogólnie pod maską jest ładnie umyty, niedawno chyba miał zmieniany olej, bo jeszcze bańkę widać na zdjęciu za autem.
Czepianie się: Na zdjęciu koła i hamulców tarcza bliżej środka nie jest już taka błyszcząca, może klocek nie dociska od dołu, chyba że zdjęcie robione jeszcze podczas docierania tych nowych tarcz.
A teraz rodzynek: "właścicielem", "wymieniłem", a sprzedaje Pani Magda :roll:

3. Mało jest zdjęć takich, z których coś widać(słaba jakość i ciemno), ale zauważyłem, że ramka grilla jest nieoryginalna (sprzedający zaznacza, że zderzaki były malowane). Z tyłu osłonka na zderzak przy klapie jest zniszczona być może w wyniku tych parkingówek.
"Pierwsza rejestracja: 9 wrzesień 2012" W sensie w Polsce?

4. Śmieszne atrapy wlotów za nadkolami, zniszczony bagażnik od środka, podsufitka też miejscami jakby poprzebijana/podrapana, kierowcy coś się wylało między nogi na fotel, ale ładny taki niebieski ;)

Uffff, skończyłem :D

//Edit
Mazin89 napisał/a:
Lewa lampa nie jest czasem zaparowana trochę?

Też to zauważyłem, ale auto jest mokre, a do tego jakość jest słaba, więc nie byłem pewny.
Ostatnio zmieniony przez HUGIO 08-05-2019, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

Mazin89 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 20:46   

HUGIO jednak jesteś czepialski :D Chociaż z tą naklejką ładnie się dopatrzyłeś. Ewidentnie auto zaczęło swoją historię w Niemczech.

Co do brudnego samochodu to czasami uważam to za plus. Przynajmniej nie jest na siłę odpicowany na sprzedaż. Jakoś mnie to zawsze wyczula. Odciśnięte palce czy fotele albo porysowany bagażnik to rzeczy eksploatacyjne, z reguły mniej na to zwracam uwagę - trzeba kupić nowe auto żeby tego uniknąć.

A ten silikon to brudny jest :D

A co do atrap to teraz zobaczyłem, że zdjecia da się ładnie powiekszyć. Te atrapy to trochę wieś...

HUGIO napisał/a:
Czy mi się wydaje, czy na pierwszym zdjęciu modele/rozmiary opon są zamazane w paincie :shock:

Zobacz na piątym zdjęciu. One maja chyba takie ciemniejsze plamy.

HUGIO napisał/a:
A teraz rodzynek: "właścicielem", "wymieniłem", a sprzedaje Pani Magda :roll:

O to też bym się nie czepiał. Może żona ma konto.

HUGIO 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 21:21   

Mazin89,
Gorzej, jeśli tego brudu nie da się łatwo doczyścić, albo co gorsze są to już przetarcia, a sprzedający specjalnie zostawia auto w takim stanie, żeby ławo tego nie zauważyć. Osobiście uważam, że jeśli sprzedającym jest osoba prywatna, która pozbywa się swojego auta i zostawia je do sprzedaży w stanie konkretnego "zużycia", to skoro teraz mu nie zależało, żeby auto ładnie wyglądało, to wcześniej też raczej o nie nie dbał. Podstawowe odkurzenie auta to przecież 15 minut roboty.
Oczywiście nie musi to być odpicowane lepiej, niż z salonu, ślady butów, czy nawet gliny na plastikach wokół nóg są normalne, ale jakiś białe kwadraty w bagażniku tego czwartego niebieskiego to już przesada...
Najgorzej, jeśli w aucie było wożone "luzem" jakieś zwierze...

No chyba, że ja po prostu zbyt pedantycznie dbam o swoje auto i mierzę wszystkich tą miarą :P

Zapewne masz rację z tymi oponami, próbowałem powiększać zdjęcia, ale wychodziła straszna pikseloza :/ Niektóre zdjęcia są chyba zaraz po myjni i aparat nie ogarniał.

//Edit
Mazin89 napisał/a:
O to też bym się nie czepiał. Może żona ma konto.

Masz rację, to było już takie mega czepianie się z mojej strony :twisted:

BartSon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 21:26   

Jeżeli chodzi o tego z Niemiec, co myślicie? Nie wiem czy po niego nie pojadę. Dogadałem się z Niemcem na 5.700 wydaje mi się, że stan w porządku. Poza tymi wlotami chyba wszytko gra prawda?

Mazin89 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 21:32   

HUGIO napisał/a:
próbowałem powiększać zdjęcia, ale wychodziła straszna pikseloza :/

No ja to samo miałem. Dlatego nie byłem na 100% pewien tej ramki i zaparowanych reflektorów.

Ja mam takie doświadczenie z moim lancerem, że został wyprowadzony ze stodoły przez ojca, bo właściciel mieszka w USA. Cały zakurzony, w środku to samo. Ale koniec końców jego stan był naprawdę dobry, a środek po odkurzeniu też jest ok.

Fakt, że sprzedający mógł się bardziej przyłożyć (ten z ogłoszenia), ale dla mnie nie jest to aż tak istotne - posprzątam sobie sam. No ale to moje zdanie... A zwierzęta to masakra. Zwłaszcza kot z krótką sierścią + alcantara. Sierść tak włazi w nią, że odkurzaczem ciężko wyciągnąć. Dlatego mój kot ma zakaz opuszczania transportera w autach. W obu alcantara.

HUGIO napisał/a:
ale jakiś białe kwadraty w bagażniku tego czwartego niebieskiego to już przesada...

W bagażniku mnie by to aż tak bardzo nie ruszało. Zwłaszcza jeśli mechanicznie i blacharsko auto by było dobre to bym przymknął na to oko. No co innego np na środku fotela...

EDIT:

BartSon napisał/a:
Poza tymi wlotami chyba wszytko gra prawda?

Tego Ci nikt nie powie bo trzeba by obejrzeć na żywo. Zdjęcie jest z jakiejś wioski, więc kto wie czy nie robił jako przysłowiowy wół roboczy.
Ostatnio zmieniony przez Mazin89 08-05-2019, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  

BartSon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 21:39   

Z tym wołem też myślałem aczkolwiek jeśli nie ma haka to myślę, że raczej nie

Mazin89 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 21:42   

Ale ma dość przestronny bagażnik. Jakieś skrzynki, worki itp.

EDIT: Płyta bagażnika w tym niebieskim nie jest obniżona czasem?

HUGIO 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:05   

BartSon,
To co zauważyłem, to napisałem :)
Zdecydowanie poprosiłbym sprzedającego o zdjęcia jak wygląda od spodu, jeśli nie był garażowany i większość czasu jeździł po takich drogach jakie są na zdjęciach, to może być dołem mocno rudy :/ Ogólnie im więcej zdjęć, tym lepiej, zawłaszcza jeśli masz specjalnie po niego jechać. Chociaż w razie czego, gdy już tam będziesz, to na placach stoi pełno Lancerów po "drobnych parkingówkach", więc raczej wrócisz na kółkach. Jakiś czas temu znajomy mi mówił, że na niektórych placach były nawet kolorami poustawiane :mrgreen:

Mazin89,
No to dobrze trafiłeś, rzadko kiedy można spotkać RA, który dosłownie cały czas stał w stodole :)

Ja nie mówię, że z powodu czystości odrzucam samochody, tylko dość szybko zwracam na to uwagę, zawsze to jakiś powód do negocjacji na przykład "na myjnię" :P

Mazin89 napisał/a:
Ale ma dość przestronny bagażnik

Fotele nie są w skórze, więc nie byłoby jakoś bardzo szkoda na nich coś wozić.
Jest obniżona, SB ma regulowana podłogę w bagażniku ;)

Teraz mnie tak wzięło jeszcze raz te zdjęcia przepatrzeć i nad radiem jest przyklejony znaczek Jungheinrich - "niemiecki koncern wyspecjalizowany m.in. w produkcji wózków widłowych." :biggrin:

Mazin89 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:11   

HUGIO napisał/a:
No to dobrze trafiłeś, rzadko kiedy można spotkać RA, który dosłownie cały czas stał w stodole :)

Caly czas może nie stał, bo to nie był pierwszy właściciel. Ale ostatnie 2 lata przed kupnem. I to najlepsze, że jeździłem po Polsce i oglądałem trupy, a ten stał 30 km ode mnie.

HUGIO napisał/a:
Fotele nie są w skórze, więc nie byłoby jakoś bardzo szkoda na nich coś wozić.

Kolejna rzecz, która może sugerować, że woził nie tylko ludzi.

HUGIO napisał/a:

Teraz mnie tak wzięło jeszcze raz te zdjęcia przepatrzeć i nad radiem jest przyklejony znaczek Jungheinrich - "niemiecki koncern wyspecjalizowany m.in. w produkcji wózków widłowych." :biggrin:

Widziałem ta naklejkę bo myślałem najpierw, że to amatorsko zakładany Rockford Fosgate. Ale może ma gdzieś na szybkozłączu osprzęt widłowy :D

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187

HUGIO 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:24   

Mazin89,
On był może gdzieś przy Rzeszowie? Albo miał blachy RZ/RZE (nie pamiętam już dokładnie) podczas sprzedaży? Bo był wtedy tylko jeden RA na Podkarpaciu, gdy jeszcze swojego szukałem, nawet byłem go oglądać, ale po chłodnej kalkulacji nie byłoby mnie stać na utrzymanie RA :/ Może za parę lat :roll:

BartSon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:27   

Auto w tej miejscowości jeździ od 3 lat, wcześniej w mieście było czas u jednej osoby. Jungheinreich wózki widłowe sam takimi jeździłem ^^. Nie interesują mnie auta z placów, jak mam brać to tylko z podworka z nikąd indziej. Co do czystości, nie ma tragedii aczkolwiek Niemcy raczej dbają o auta

Mazin89 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:30   

HUGIO napisał/a:
n był może gdzieś przy Rzeszowie? Albo miał blachy RZ/RZE

Nie, mój był na TSA. Jakiś czas temu stało ogłoszenie ze Stalowej Woli ale to z kolei RST. Z Rzeszowa tylko ładne EVO widziałem.

HUGIO napisał/a:
nie byłoby mnie stać na utrzymanie RA :/

Kurcze, no jest niezła skarbonka. Ale rekompensuje przyjemnością z jazdy :)

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187

HUGIO 
Forumowicz

Wysłany: 08-05-2019, 22:58   

Mazin89,
To widocznie w innym czasie się rozglądaliśmy za autami :)
Kiedyś jechałem jako pasażer EVO X, RA pewnie się w frajdzie niewiele różni, więc zdecydowanie masz rację :twisted:

BartSon,
W takim wypadku ja bym popytał o oczywistości typu historię napraw, wymian, eksploatacji itp., itd. No i jak sprawa ma się z rudą.

Odpowiedz do tematu