Lancer ralliart biały Rzeszów olx - proszę o pomoc w ocenie |
Autor |
Wiadomość |
Meba
Nowy Forumowicz
Auto: Szukam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2020, 22:40 Lancer ralliart biały Rzeszów olx - proszę o pomoc w ocenie
|
|
|
Witam, może zna ktoś to auto? I podpowie czy warto się interesować.
Dziękuje i pozdrawiam
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDDSf5Q.html |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 07-03-2020, 12:50
|
|
|
Na zdjęciach wygląda całkiem ok, a jest podejrzanie tani jak na ten przebieg, wyposażenie i Polskie pochodzenie, więc dość dokładnie bym sprawdził pod względem mechanicznym.
PS. JMBLMCX4AAU000453 |
|
|
|
 |
Meba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2020, 19:43
|
|
|
Po sprawdzeniu VIN wyszło ze była kolizja w Polsce w 2016r w październiku. Nie ma zdjęć od ubezpieczyciela.Przez telefon właściciel mówił o tym ze auto miało kolizje. Pytanie tylko jak duża, właściciel twierdzi ze uszkodzony był zderzak plus nadkole. Tak wiec jutro jak będę na miejscu to postaram się dokładniej przyjrzeć jak auto wyglada pod katem kolizji w przeszłości. Przebieg z vin się zgadza.
Źródło raportu:
Carvertical |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 07-03-2020, 20:12
|
|
|
Zwróć też uwagę na pracę skrzyni SST. Czy nie przeciąga biegów, nie ślizga się sprzęgło w obu trybach pracy. Powinna zmieniać biegi płynnie. Tak samo jak podniesiesz maskę posłuchaj czy nic nie grzechocze. Bo może być to dźwięk właśnie ze skrzyni, a naprawa tego słono kosztuje. |
_________________ Mitsubishi Lancer Ralliart 2010
290KM/400NM
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187 |
|
|
|
 |
Meba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2020, 12:04
|
|
|
Byłem oglądać auto. Wizualnie wydaje się ok. Kolizja o której mówił właściciel wydaje się potwierdzać ze nie było to nic strasznego. Gorzej mechanicznie, na starcie rzucają się w oczy falujące obroty na zimnym mocno, na ciepłym trochę mniej, na benzynie jak i na gazie. Skrzynia biegow zachowywała się dosyć „nerwowo” w trybie sportowym jak i normalnym. Nie jestem specjalista co do tej skrzyni bo miałem okazje tylko raz jeździć takim autem rok temu, ale mam wrażenia ze w tamtym aucie skrzynia pracowała uporządkowanie, a tutaj jak by coś nie do końca... Czuć bicie na kierownicy przy hamowaniu. Miałem wrażenie tez ze słychać tylny most ale nie jestem pewien.
Nie jestem mechanikiem, ale takie są moje wrażenia po oględzinach. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 08-03-2020, 12:06
|
|
|
Meba napisał/a: | Skrzynia biegow zachowywała się dosyć „nerwowo” w trybie sportowym jak i normalnym. |
Co rozumiesz przez "nerwowo"?
Delikatne "gubienie się" skrzyni i chwila zawahania przed zmianą biegu przy ostrzejszej jeździe jest akurat w niej normalne. |
|
|
|
 |
Meba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2020, 21:42
|
|
|
„nerwowo” w sensie ze przy nawet lekkim dodaniu gazu zbijala bieg, w dość gwałtowny sposób. Ciężko jest mi to opisać, może to tylko moje błędne odczucia ze coś z nią było nie tak a taki po prostu ma charakter. Na co dzień jeżdżę z automatem „ZF” 6 biegowym który jest klasyczna zwykła skrzynia automatyczna. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 08-03-2020, 22:00
|
|
|
Ciężko powiedzieć w takim razie, bo lekkie dodanie gazu jest odczuciem subiektywnym. W trybie sport, rzeczywiście dość chętnie redukuje. W trybie normalnym trzeba mocniej wcisnąć. No i w trybie sport, skrzynia zmienia biegi nieco agresywniej niż w normalnym.
Ogólnie jak masz wątpliwości co do działania skrzynki, nie ma co się napalać na to auto. Ceny naprawy SST idą w tysiącach. |
_________________ Mitsubishi Lancer Ralliart 2010
290KM/400NM
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187 |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
|
|
|
 |
Meba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-03-2020, 18:47
|
|
|
Mam do niego 200km wiec nie bardzo mi się kalkuluje. Bardziej potrzebował bym kogoś z okolicy kto się zna i za $$$ rzetelnie zweryfikuje faktyczny stan auta. |
|
|
|
 |
caes11
Nowy Forumowicz
Auto: Corolla e12
|
Wysłany: 18-03-2020, 13:04
|
|
|
Odświeżam temat planuje wybrać się w okolice Rzeszowa żeby zobaczyć tego Ralliart'a jednak ASO obecnie nie chętnie przyjmuje klientów na przegląd przed zakupowy. Czy ktoś z forumowiczów mieszkających w pobliżu ma odpowiednie kwalifikacje i chęci żeby go ze mną sprawdzić? Oczywiście oferuje rekompensate finansowa za poświęcony czas i wiedzę. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 18-03-2020, 13:33
|
|
|
Jak mi zapewnisz respirator to pojadę.
Wszystko się pozamykało, a Ty się dziwisz, że ASO "niechętne".
To auto już wisi i wisi, a Ty nie możesz poczekać 2tygodni? |
|
|
|
 |
caes11
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-03-2020, 14:49
|
|
|
Niestety nie ma respiratora i nie wiem ile wisi ogłoszenie. Napisałem tylko, że planuję się wybrać i obejrzeć nigdzie nie zaznaczyłem w jakim terminie. Chciałem po prostu się rozeznać czy ktoś by był chętny żeby mi pomóc. Firmy mogą być zamknięte nawet 2 miesiące. Mimo pewnego zagrożenia nie ulegał bym panice ja jednak muszę normalnie żyć i pracować, bo do moich obowiązków należy zapewnienie by wszyscy mogli funkcjonować w normalny sposób (bez zbędnych szczegółów). |
Ostatnio zmieniony przez caes11 18-03-2020, 14:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 18-03-2020, 14:53
|
|
|
Też normalnie pracuję, ale mam nadzieję, że Ci co nie muszą nie będą się uganiać po kraju za samochodami .
Na razie możesz poprosić sprzedającego o dokładniejsze zdjęcia |
|
|
|
 |
caes11
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-03-2020, 14:55
|