[II 2.4 MIVEC] Zakup Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
Szogunwawa
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2020, 16:45 [II 2.4 MIVEC] Zakup Outlandera
|
|
|
Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na forum.
Chciałbym zakupić Outlandera 2.4 z automatyczną skrzynią biegów.
W oko wpadło mi to auto.
https://www.otomoto.pl/of...html#de0658e773
Czy ktoś zna, oglądał, może coś powiedzieć na jego temat? Bedę wdzięczny. |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
|
Wysłany: 26-04-2020, 11:46
|
|
|
Pierwszy i główny znak zapytania to dlaczego w zderzaku ma spryskiwacze reflektorów skoro nie ma xenonów? I tylną klapę chyba ma od polifta a jest przedliftem. Ostrów Maz - odpóść sobie |
|
|
|
 |
Szogunwawa
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
|
Wysłany: 26-04-2020, 12:10
|
|
|
Dziękuje za informację. W ogłoszeniu jest info, że są Xenony. Na zdjęciach widać, że to nie xenony ? (nigdy nie miałem auta z xenonami ) |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 444 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 26-04-2020, 12:26
|
|
|
Tylna klapa może być od polifta, a może być tylko wymieniona blenda klapy.
Tak czy siak tak jak Kolega Przemek napisał - Ostrów Maz. , handlarz, coś jak dawniej Płock, Radom, Gubin, Starogard Gdańśki itp Nie wiem jak tam teraz z ich cudnymi autami Auto moim zdaniem z tych miejscowośći to podwyższone ryzyko, dokładnie przejrzeć na żywo.
Co do xenonów najłatwiej rozpoznasz po barwie światła, w przedliftach siedzą D2R (albo D2S, nie pamiętam które z nich) |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
|
Wysłany: 26-04-2020, 12:31
|
|
|
Jeżeli mógłby być manual i 2.0 lpg to ten wydaje się wart obejrzenia ma 2 naklejki na szybie przedniej co pokrywa się z info w ogłoszeniu że 2-gi właściciel także chyba szyba nie wymieniana no i oferta prywatna. Szkoda że mało zdjęć
https://www.otomoto.pl/of...-ID6D3pSz.html? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
|
Wysłany: 26-04-2020, 13:04
|
|
|
Pomijając temat spryskiwaczy czy powinny być czy nie, ale taka informacja w ogłoszeniu już moim zdaniem je przekreśla no chyba że ogłoszenie w okolicy to może bym się pofatygował obejrzeć
"Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego.
Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia." |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 26-04-2020, 20:00
|
|
|
m_przemek, nie będę tu nikogo bronił ale takie zapiski w ogłoszeniach to forma obrony niestety. Porobiło się tylu internetowych prawników że trzeba jakoś się bronić. Sam też nienawidzę takich dopisków no ale w pewien sposób rozumiem. Fakt faktem normalny człowiek, prywatny sprzedawca takich rzeczy nie klepie bo sprzedaje swoje auto używane i nie ma czego się bać jeśli jest tak jak pisze. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 26-04-2020, 21:47
|
|
|
m_przemek napisał/a: | Pomijając temat spryskiwaczy czy powinny być czy nie, ale taka informacja w ogłoszeniu już moim zdaniem je przekreśla no chyba że ogłoszenie w okolicy to może bym się pofatygował obejrzeć
"Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego.
Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia." |
A jak w EU dodaje się też dopiski tzn. że wszyscy są oszustami?
Więc jeżeli w krajach gdzie prawo ganiające oszustów jest o wiele bardziej restrykcyjne i dodaje się dopiski to dlaczego w PL nie można tego robić gdzie mamy dwa kataklizmy Mirasy handlarze i oszołomy, roszczeniowi Janusze od wiecznych śledztw.
m_przemek napisał/a: | Jeżeli mógłby być manual i 2.0 lpg to ten wydaje się wart obejrzenia ma 2 naklejki na szybie przedniej co pokrywa się z info w ogłoszeniu że 2-gi właściciel także chyba szyba nie wymieniana no i oferta prywatna. Szkoda że mało zdjęć
Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to po co piszesz? Naklejki Ci się pokrywają
Wklej linka z propozycją auta i tyle. Nie ośmieszaj forum bo potem ktoś to czyta
Szogunwawa
Perełki z Ostr. Maz. i Radomia możesz odstrzelić. Ten z Otwocka godny jest zainteresowania ale na 100% nie przez nalepki |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 00:02
|
|
|
Ja chciałem tylko człowiekowi pomóc i to co zaobserwowałem laickim okiem w ogłoszeniach to tylko moje spostrzeżenia na które powtarzam JA zwrócił bym uwagę. Także jeżeli ktoś czuje się urażony niekompetencją mojej chęci pomocy to bardzo przepraszam. |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 27-04-2020, 09:47
|
|
|
m_przemek napisał/a: | Także jeżeli ktoś czuje się urażony niekompetencją mojej chęci pomocy to bardzo przepraszam. |
Kolegą ledziu się zbytnio nie przejmuj. W każdym temacie o handlarzach wypowiada się chamsko, agresywnie i nie toleruje zdania innego, niż jego własne.
Samo auto z pierwszego linka mnie tez odrzuca, jak poprzedników. Głównie ze względu na formę ogłoszenia i sposób robienia zdjęć na typowego handlarza. Niewiele z nich wynika. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 10:16
|
|
|
Cytat: | Kolegą ledziu się zbytnio nie przejmuj. W każdym temacie o handlarzach wypowiada się chamsko, agresywnie i nie toleruje zdania innego, niż jego własne. |
Nie wiem o czym mówisz. Jak nie przyłączam się do narracj głaskania po głowie to jestem chamski ?
Piszesz że ogłoszenie z Ostr.Maz.nie podoba Ci się a nie widzisz że było Tworzone pod właśnie takich ekspertów zakupowych jak ten ktory ambitnie doradzał.
W Ostr. Maz pierwszy właściciel, piękne zdjątka i tyle że możesz sobie nimi wytapetować pokój a komentaż do następnego ogłoszenia
Cytat: | Jeżeli mógłby być manual i 2.0 lpg to ten wydaje się wart obejrzenia ma 2 naklejki na szybie przedniej co pokrywa się z info w ogłoszeniu że 2-gi właściciel także chyba szyba nie wymieniana no i oferta prywatna. Szkoda że mało zdjęć
Więc gdyby Pan z Otwocka był handlarzem to następne ogłoszenie jak by wyglądało? Tak jak to teraz czy jak to z Ostr. Maz.a Ty później co byś napisał... niestety tak to działa. Kupujący sami eliminują uczciwych sprzedawców. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 27-04-2020, 15:54
|
|
|
ledziu napisał/a: | Cytat:
Kolegą ledziu się zbytnio nie przejmuj. W każdym temacie o handlarzach wypowiada się chamsko, agresywnie i nie toleruje zdania innego, niż jego własne.
Nie wiem o czym mówisz. Jak nie przyłączam się do narracj głaskania po głowie to jestem chamski ?
|
Nie wiesz?
ledziu napisał/a: | Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to po co piszesz? Naklejki Ci się pokrywają |
o tym właśnie. Przemek napisał, że wg ogłoszenia było dwóch właścicieli co mogą potwierdzić dwie naklejki rejestracyjne na przedniej szybie, a ty wyskakujesz z takimi tekstami. Więc tą pierwszą część swojej wypowiedzi mógłbyś zastosować do siebie i nic nie pisać na ten temat. Resztę powiedział już tościk |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2020, 17:22
|
|
|
Mazin89 napisał/a: | Nie wiesz? |
No nie wiem co ?
Napisz mi co było chamskiego w informacji którą przekazałem w poście?
Tylko konkrety proszę.
Cytat: | o tym właśnie. Przemek napisał, że wg ogłoszenia było dwóch właścicieli co mogą potwierdzić dwie naklejki rejestracyjne na przedniej szybie, a ty wyskakujesz z takimi tekstami. Więc tą pierwszą część swojej wypowiedzi mógłbyś zastosować do siebie i nic nie pisać na ten temat. Resztę powiedział już tościk |
To napisz mi co Ci potwierdzają dwie nalepki?
Dwóch właścicieli ? Dobre bo auto było kupione jako demo więc to był pierwszy właściciel czy nie... a jak było dwóch właścicieli po aso to powinny byc 3y nalepki... a jak ktoś po aso wziął auto w lesing a potem go wykupił i sprzedał to powinny być cztery nalepki ?
Prawda jest taka ze ktoś kto nie zna się na motoryzacji przychodzi po konkretną radę a nie o liczenie nalepek na szybie co nie ma żadnego znaczenia.
I co ciekawe najwięcej radzi człowiek który nie wie czy spryski dotyczą xenonów, dla którego zdrożne są dopiski regułek prawnych a na dokładkę będzie liczył nalepki na szybie i porównywał je z ilością właścicieli.
Ciekawe jak któryś z forumowiczów kupi auto w leasingu i je wykupi a potem napisze że jest pierwszym właścicielem czy będzie oszustem
P.s.
A może chce się założyć że nalepek jest mniej niż wpisów w karte pojazdu?
Autorze tematu jeżeli jesteś zainteresowany to zadzwoń i pytaj o:
Vin
Stan tech
Wypadkowość, szkody
Zaproponuj wizytę w aso i poczekaj na reakcje
Potem vin sprawdź na auto dna i zobacz czy np.info o szkodach pokrywa się z tym co powie właściciel.
Zweryfikuj przebieg (bez przejmowania się nieścisłościami na oficjalnych stronkach bo jest ich sporo)
Potem zadzwoń jeszcze raz i umawiaj się na wizytę o ile masz mechanika jak nie masz to wytypuj sobie warsztat włącznie z aso.
Opcją jest autotesto bo będziesz miał z grubsza weryfikacje.
A na sam koniec zapytaj o ilość nalepek vs ilość wpisów do dowodu |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 27-04-2020, 18:00
|
|
|
ledziu napisał/a: | Napisz mi co było chamskiego w informacji którą przekazałem w poście?
Tylko konkrety proszę. |
Nie mam zamiaru. Z resztą Ty nie przekazałeś żadnej sensownej informacji w tamtym poście i o to chodziło. Czepiasz się, a Twój post był o niczym. No może poza tym, że podbudowałeś swoje ego.
ledziu napisał/a: | To napisz mi co Ci potwierdzają dwie nalepki?
Dwóch właścicieli ? Dobre bo auto było kupione jako demo więc to był pierwszy właściciel czy nie... a jak było dwóch właścicieli po aso to powinny byc 3y nalepki... a jak ktoś po aso wziął auto w lesing a potem go wykupił i sprzedał to powinny być cztery nalepki ? |
Dla mnie to też nic nie świadczy, bo nie sugerowałbym się tym. Z resztą ja zawsze zrywam naklejki po poprzednim właścicielu i zawsze mam jedną, mimo, że nie mam auta od nowości. Ale wartość tej informacji oceni sobie potencjalny kupujący, a uwagę można zwrócić kulturalnie.
Co do tonu Twoich wypowiedzi. Generalnie czytałem wiele tematów w których się wypowiadasz i często masz taki styl wypowiedzi, z resztą tościk ładnie go podsumował. No ale cóż... gdzieś trzeba się dowartościować. |
|
|
|
 |
|