Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
USA - Mitsubishi Eclipse Cross 2019 brak przeciwmgielnego.
Autor Wiadomość
Ral4f 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-12-2020, 14:55   USA - Mitsubishi Eclipse Cross 2019 brak przeciwmgielnego.

Witam Wszystkich,
dokonałem importu lekko uszkodzonego Mitsubishi Eclipse Cross 2019 r. wersja SEL z kamerami etc. i mam prośbę, pytanie, z góry dziękuję Wam za pomoc :)

1. W związku z zakupem przedniego zderzaka z czujnikami Czy istnieje możliwość ich podłączenia do auta, w wersji USA brak jest wiązko kostki odpowiedzialnej z ich podłączenie z komputerem?

2. I najważniejsze dla mnie pytanie, w wersji USA brak jest tylnego światła przeciwmgielnego. W zderzaku znajdują się dwie lampy od świateł wstecznych i po wrzuceniu biegu R zapalają się prawidłowo białym światłem. W jaki sposób po wymianie tylnego lewego światła w zderzaku na EU przeciwmgielne całe czerwone mogę podłączyć je aby spełniało swoje zadanie przeciwmgielnego wymagane polskimi przepisami?

3. W jaki sposób można wgrać polskie oprogramowanie do auta i zmianę stopni Farenheit na Celsjusza?

Z góry dziękuję za pomoc.

demis 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross Intense Plus CVT
Wysłany: 06-12-2020, 19:02   

Zmiana jednostek temperatury - instrukcja strona 116-117

baltazar1234 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi eclipse cross SE
Kraj/Country: USA
Wysłany: 01-02-2021, 02:30   

Witam
Tez jestem bardzo ciekawy dlaczego wersja na usa nie ma przednich czujników???Nie wiem czym sie kierowało mitsubishi tak robiąc?Ze niby tu sa szerokie drogi i duzo parkingow i nie trzeba czujnikow?Duze miasta sa tak zakorkowane i zapchane ze te czujniki były by jak znalazł,żona chciała zebym jej zamontował,ale w usa mozna kupic tylko na tył.
Czy udało ci sie podpiąc te czujniki??Myslałem zamówic je w europie ,ale widze ze w przypadku przednich informacje o przeszkodzie wyswietlane sa na liczniku a to pewnie nie obejdzie sie bez wizyty w servisie.
Dzieku i pozdrawiam

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-02-2021, 09:27   

Taka specyfika rynku. W Maździe też tak jest, nie ma czujników nawet z tyłu za to montują szyberdach...

Michauek22 
Forumowicz

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 03-02-2021, 13:57   

No i kamera cofania jest seryjnie.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-02-2021, 14:42   

A tak jeszcze zapytałeś o wyświetlanie informacji o czujnikach. Nawet w europie jak sobie dokupisz czujniki i zamontujesz w ASO to zazwyczaj (jeśli nie zawsze) i tak to są takie co nie wyświetlają informacji na wyświetlaczu samochodu...

Żeby wyświetlało się na wyświetlaczu to musi tak wyjechać z fabryki bo domontowanie i przekonfigurowanie elektroniki zazwyczaj przerasta możliwości ASO. Do tego informacja z czujników jest wyświetlana w EC miedzy zegarami, a nie tak jak normalnie na ekranie kamerki.

Robert S 
Forumowicz
Robert

Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Wysłany: 04-02-2021, 18:38   Re: USA - Mitsubishi Eclipse Cross 2019 brak przeciwmgielneg

Ral4f napisał/a:
Witam Wszystkich,
dokonałem importu lekko uszkodzonego Mitsubishi Eclipse Cross 2019 r. wersja SEL z kamerami etc. i mam prośbę, pytanie, z góry dziękuję Wam za pomoc :)

1. W związku z zakupem przedniego zderzaka z czujnikami Czy istnieje możliwość ich podłączenia do auta, w wersji USA brak jest wiązko kostki odpowiedzialnej z ich podłączenie z komputerem?

2. I najważniejsze dla mnie pytanie, w wersji USA brak jest tylnego światła przeciwmgielnego. W zderzaku znajdują się dwie lampy od świateł wstecznych i po wrzuceniu biegu R zapalają się prawidłowo białym światłem. W jaki sposób po wymianie tylnego lewego światła w zderzaku na EU przeciwmgielne całe czerwone mogę podłączyć je aby spełniało swoje zadanie przeciwmgielnego wymagane polskimi przepisami?

3. W jaki sposób można wgrać polskie oprogramowanie do auta i zmianę stopni Farenheit na Celsjusza?

Z góry dziękuję za pomoc.

Co do oprogramowania i czujników skontaktuj się z użytkownikiem Tokyo , na pewno pomoże . Wykonuje takie usługi dla większości forumowiczów i nie tylko

Michauek22 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2021, 14:10   

krzychu napisał/a:
Żeby wyświetlało się na wyświetlaczu to musi tak wyjechać z fabryki bo domontowanie i przekonfigurowanie elektroniki zazwyczaj przerasta możliwości ASO.

Raczej zawsze :)

Keplak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-02-2021, 18:10   

A jaka jest szansa rozkodowania wyposażenia po VIn ( też ma z rynku USA Eclipse Cross ) wersja SE ( przedostatnia wersja wyposażenia przed topową SEL ) ale z tego co się zorientowałem to faktycznie na rynek europejski to już miałby wodotryski natomiast u mnie widzę , że jest BLIS ale jak z asystentem pasa ruchu, ograniczaniem kolizji z przodu , itd . Teoretycznie powinno być ale w menu zegarów nie ma takich ustawień . Pozdrawiam

baltazar1234 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-02-2021, 06:50   

Keplak napisał/a:
A jaka jest szansa rozkodowania wyposażenia po VIn ( też ma z rynku USA Eclipse Cross ) wersja SE ( przedostatnia wersja wyposażenia przed topową SEL ) ale z tego co się zorientowałem to faktycznie na rynek europejski to już miałby wodotryski natomiast u mnie widzę , że jest BLIS ale jak z asystentem pasa ruchu, ograniczaniem kolizji z przodu , itd . Teoretycznie powinno być ale w menu zegarów nie ma takich ustawień . Pozdrawiam

Wez pod uwage ze mitsubishi w usa jest traktowane jak dacia w polsce,firma ktora przez lata klepala samochody minimalnym kosztem i jakimis minimalnymi zmianami,sojusz z nissanem spadl im jak gwiazdka z nieba.Mitsubishi sa najtanszymi suv w usa ,ja swojego eclipsa se nowego kupilem za 20 tys.dolcow.Dlatego nie spodziewaj sie ze bog wie czego,asystent pasa ruchu i to drugie co piszesz wszedl do standardu w eclipsach se (w sel byl od poczatku) chyba pod koniec 2019,a tylko daltego ze w usa przepisy nie wymuszaja tego w nowych samochodach ,jak jest to w uni europejskiej od 2019 roku.Nowy outlander to nic innego jak nissan rogue czyli europejski quaskai ,jedeynym ich dzieckiem jest ten eclips ktory mam nadzieje po lifcie zdobedzie wieksza popularnosc.

Keplak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-02-2021, 11:58   

U nas te auta stoją dość wysoko niektórzy twierdzą , że nawet za wysoko dlatego niechętnie jest kupowany . No nic trudno w sumie to nie jest jakiś tam golas . Ma CVT i 4X4 TO JUŻ COŚ . Dopłata za te cuda u nas to chyba dwa razy po 8 tysi :D . Moje auto jest po vinie z 2019 roku natomiast na tabliczce 2018 ??? Przeglądając copart można już kupić auta uszkodzone z 2022 r. Ach ta Ameryka strasznie pędzą :D

baltazar1234 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-02-2021, 01:05   

Keplak napisał/a:
U nas te auta stoją dość wysoko niektórzy twierdzą , że nawet za wysoko dlatego niechętnie jest kupowany . No nic trudno w sumie to nie jest jakiś tam golas . Ma CVT i 4X4 TO JUŻ COŚ . Dopłata za te cuda u nas to chyba dwa razy po 8 tysi :D . Moje auto jest po vinie z 2019 roku natomiast na tabliczce 2018 ??? Przeglądając copart można już kupić auta uszkodzone z 2022 r. Ach ta Ameryka strasznie pędzą :D

Tak to amerykanski stary numer sprzedazowy tak zwany rok modelowy,nic innego jak zwykly przekret,ale jak goscie wyprzedaja rocznik 2020 to na szysbie jest napis 2021,a jak sie goscia zapytasz dlaczego?,to on ci odpowie ze w tym roku zmienione byl wyswietlacz z 7 na 8 cali i to juz jests inny model.Teraz wchodzi do salonow w usa eclipse cross po lifcie i ma oznaczenie" 2022 eclipse cross" Teraz juz do tego przywyklem ,kilka lat temu malo nie doszlo do rekoczynow jak gosciowi chcialem oprac facjate bo mi zenil samochod rok starszy a napis mial z danego roku. :)

[ Dodano: 22-02-2021, 01:17 ]
Keplak napisał/a:

Ale zapomnialem zapytac jak masz model se to masz telematics system,odpalanie z telefonu,otwieranie,schladzanie ,wzywanie pomocy itp ,czy dziala ci to w polsce????Nie wiem czy z wersji na ameryke bedzie dzialac w polsce?mam nadzieje ze europejski sysytem jest taki sam i bedzie dzialac.czy moglbys przetestowac?

Keplak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-02-2021, 12:05   

Hej mam model SE czyli nie taka bieda , bezkluczykowy , autochold ..... :D Z tego co wiem jest też możliwość zdalnej obsługi. Czy działa w Polsce tego nie wiem. Nie mogę dodać auta po VIN do aplikacji coś krzyczy mi , że jest już dodany przez innego użytkownika czy coś takiego . Ale pewnie jest jakiś sposób na jego usunięcie w końcu auto jest moje , mam fakturę ale w Polsce przedstawiciel umywa ręce każe się kontaktować z USA ( dla mnie temat nie do sforsowania na dzień dzisiejszy ) także reasumując nie mogę tej aplikacji sprawdzić.
Co do działania w Polsce tego rozwiązania to tak do końca nie spisywałbym na straty . Jeżeli moduł LTE z auta zaloguje się do jakiegoś operatora to może zadziała choć na chwilę :D
Podobnie miałem z fordami np. Escape się nie chciał zalogować natomiast S-max Energii z USA bez problemu . Działało wszytko , zdalne uruchamianie, zamykanie , otwieranie , itd.

Michauek22 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2021, 15:09   

Keplak napisał/a:
Jeżeli moduł LTE z auta zaloguje się do jakiegoś operatora to może zadziała choć na chwilę :D

Teoretycznie to możliwe...

nightfly 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DiD 2010r.
Wysłany: 21-05-2021, 14:42   

Podłączę się do tematu...
Sciągnąłem wersję z USA i mam pytanie czy ktoś zmieniał licznik ODO w milach na km?
W menu można zmienić spalanie na l/100km, stopnie C, ale nie ma nic o liczniku.
Ktoś coś wie?
4. Obecnie: Mitsubishi Eclipse Cross 2018, 1.5

Odpowiedz do tematu