Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio Android z aliexpress
Autor Wiadomość
LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.5
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-06-2024, 14:21   Radio Android z aliexpress

Hej, ostatnio oglądałem na YT filmik jak ktoś montował sobie radio android i do tego podpinali kamerkę cofania i bardzo mi się ten pomysł spodobał tylko że tam radio, które było proponowane miało dosyć wysoką cenę i pomyślałem o alternatywie z Chin, tylko chciałbym dopytać o parę rzeczy. Dla przykładu takie radio:
https://a.aliexpress.com/_EuvUWbd
Ogólnie mam pytanie czy ktoś z was korzystał z tego typu radia i może podzielić się wrażeniami - jak brzmi dźwięk, czy trudno jest podłączyć, jak współpracuje z kamerkami cofania itp. Ogólnie widziałem w tych ogłoszeniach, że należy wybrać wersję a lub b w zależności od tego czy posiada się wzmacniacz wbudowany, a ja nie wiem gdzie to sprawdzić :roll: i jaką wersję wybrać. I dodatkowe pytanie jaką wersję pamięciowa wybrać, żeby się nic nie cięło? Ogólnie jeżeli macie jakieś inne niedrogie radia android do polecenia, które u was działają, to proszę o informację / linki

Pozdrawiam,

Leszek

Spootnick 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Phev 2018
Wysłany: 04-07-2024, 22:13   

Akurat mam Junsuna i jest OK, jak dla mnie musi mieć conajmniej 4G ramu, poniżej będziesz się męczył. Podłączenie można samemu ogarnąć, kamery działają. Najlepiej wyślij sprzedawcy zdjęcie jakie masz radio to Ci powie jaką wersję wybrać. Ja nie żałuję, do fabrycznego bym już nie wrócił :D

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-07-2024, 10:53   

Dzięki za odpowiedź, chyba właśnie się skuszę i kupię wersję 4GB albo 6. A jaka kamerkę cofania sobie podpiales, bo też nie wiem jaka kupić. I czy dużo było roboty przy jej montowaniu?

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 10-07-2024, 15:12   

podepnę się pod temat
Otóż kupiłem Lancera z takim wynalazkiem (marki Ruancheng ale te wszystkie są takie same tylko sie nazwą różnią) i szczerze powiedziawszy jak dla mnie, tragedia. Ma tylko 1GB RAMu to się nie dziwię że mułowaty ale np. WiFi... dramat! Żeby coś zciagnąć położyłem zewnętrzny acces point na nim bezpośrednio a i tak transfer był (jak był bo co chwilę wywalało) katastrofa. Wie ktoś jak to podrasować żeby jakoś działało. Może inny soft albo coś. Poradźcie proszę.

Spootnick 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Phev 2018
Wysłany: 10-07-2024, 20:40   

LeszkiMeszki napisał/a:
A jaka kamerkę cofania sobie podpiales, bo też nie wiem jaka kupić. I czy dużo było roboty przy jej montowaniu?

Miałem już fabryczną

Andrzej191 napisał/a:
Ma tylko 1GB RAMu to się nie dziwię że mułowaty ale np. WiFi... dramat!

Nic chyba z tym nie zrobisz, to raczej kiepski moduł wifi, miałem to kiedyś w innym radiu, kombinowałem z inną anteną i nic, masakrycznie wolny transfer. Może są zewnętrzne karty wifi na androida wpinane w usb?

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-07-2024, 23:16   

A nie da się zareklamować?

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-07-2024, 08:09   

nie da się bo auto kupiłem już z tym badźiewiem i nie mam rachunku

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-07-2024, 09:08   

Ogólnie to chyba na twoim miejscu kupiłbym nowe radio bo to jeden giga to jest bardzo mało zależy co tam chcesz robić. Ja za radą Spootnick kupiłem junsun w wersji 6GB i jestem bardzo zadowolony. Naprawdę ładny dźwięk spodziewałem się trochę tandety po chińczykach i tu się pozytywnie zaskoczyłem. Wifi też ładnie łapie aplikacje ze sklepu Play można również zainstalować wszystko działa płynnie. Również zaprogramowanie przycisków kierownicy to one było naprawdę proste i bezproblemowe i sam montaż również bez problemu. Ogólnie jedna rzecz do której można by się przyczepić to spasowanie - tak żeby je włożyć to wchodzi idealnie tylko w tym trzecim wymiarze z głębokość jakby to trochę na górze wystaje poza resztę - dla mnie może byc. W weekend biorę się za podpinanie kamer. A i w ogóle to kupiłem na Ali z europejskiego sklepu Junsun i przyszla mi paczka w 24h - jak się okazało gdzieś w lubuskim mają magazynu po prostu.

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2024, 10:17   

LeszkiMeszki napisał/a:
Ja za radą Spootnick kupiłem junsun w wersji 6GB i jestem bardzo zadowolony

A jest jakaś różnica w tych markach? Jak szukam Junsun 6GB to jakieś 250 euro mi wychodzi (to samo Ruancheng, też droższy niż inne) a np. taki bezmarkowy 4GB + 64 GB dysk, kosztuje nie całe 60.
Wg mnie to one wszystkie takie same są bo jak patrze na zdjęcia na Ali to żadnej różnicy nie widzę

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2024, 11:22   

Pewnie są podobne dosyć. Ogólnie pewne różnice w cenie mogą wynikać z lokalizacji, z której są wysyłane. Te z magazynów europejskich są już po VAT i cle, więc będą droższe nieco. A te ściągane z Azji to nie wiem - kiedyś to była loteria czy cło było do zapłacenia - teraz nie wiem. Ja widziałem że junsuny 4gb są od ~700zl. Ja dopłaciłem 100 około i miałem wersję 6GB. Te ruachengi 4GB widziałem za 550, ale pewnie są tańsze z powodów wyżej

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2024, 11:27   

ciekawe ile cła zapłace za taki za 60 euro

LeszkiMeszki 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2024, 11:37   

Jesteś pewien że 4GB za 60 euro, brzmi podejrzanie nieco. Cła spodziewanym się do stówki PLN.

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-07-2024, 11:46   

https://nl.aliexpress.com/item/1005007115475435.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2c6461d7xT2Pn4&mp=1&gatewayAdapt=glo2nld

[ Dodano: 17-07-2024, 11:47 ]
i na 6-ty obrazek klikken

[ Dodano: 17-07-2024, 11:49 ]
na stronie holenderskiej skarbówki znalazłem że do 150 euro nie ma cła

MiGoni 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportba VIII
Wysłany: 13-11-2024, 17:52   

Witam forumowiczów, w piątek otrzymałem paczkę z takim radiem android i plastiki do osadzenia.
Nie bawiłem się już z chińskimi marketami tylko zamówiłem na aledrogo wersję 4gb (ProJack 9001). Chciałem żonie sprawić prezent urodzinowy, szybko zmontować i czekać na reakcję po zobaczeniu przez nią "nowego" wnętrza. O dziwo problemem nie było rozebrać plastiki i wyjęcie fabrycznego radia. To było prostsze od wymiany koła :shock: Właściwie mogłem w 30 min to ogarnąć gdyby nie wiązka kabli, do której potrzebuję jeszcze dokupić osobną wiązkę(adapter) z modułem CanBus (cokolwiek to jest i znaczy), według opisu z aukcji niby nie mam wzmacniacza Rockford'a a przynajmniej ja go nie znalazłem do którego jest potrzebny wspomniany CanBus. Niespodziankę szlag trafil :twisted: . Ściema że sprawdzam i wymieniam bezpieczniki w klapie bagażnika (montowałem kamerę) już nie wystarczała :lol:
Oprócz tego dostałem model radia który z tyłu ma wentylatorek chłodzący, ale kostka z dwoma kabelkami jest usadowiona w kostce z RCA i nie ma nigdzie miejsca aby ją podpiąć. :|
Swoją drogą, zastanawia mnie oryginalna wiązka która idzie do radia, ma 3 kostki z czego jedna jest nie używana przyklejona na boku(od czego to może być?) oraz zastanawia mnie jaką to spełnia funkcję - wszystkie te kabelki pokryte są szarym czymś, czyżby to były miejsca w które mógłbym się wpiąć/przylutować dodatkowe kabelki?

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 14-11-2024, 05:44   

Masz audio z Rockfordem czy zwykłe ?

Odpowiedz do tematu