Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Premiera Lancera X w Polsce
Autor Wiadomość
Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2007, 17:45   Premiera Lancera X w Polsce

Zgodnie z obietnicą z innego tematu chciałbym się z Wami podzielić news'ami na temat premiery nowego Lancera X. Dowiedziałem się że pierwsze sztuki do jazd testowych pojawią się w salonach, podobno już w Lipcu, sprzedaż rusza w Sierpniu. Ciekawy jestem na ile to prawda. Jeżeli chodzi o poziom wyposarzenia to jeszcze nic dokładnie nie wiadomo. Lancer X na początku będzie występował tylko w sedanie, wersja sportback (ni to hatchback, ni to kombi) do sprzedaży wejdzie rok później. Póki co nie planowana jest wersja kombi. Początkowo w ofercie będą dwie jednostki napędowe 1,5 benzyna i 2.0 DID (TDI). W późniejszym okresie dojdzie jeszcze 1,8 benzyna i o zgrozo jakiś mniejszy diesel producji PSA, czyli HDI. Ceny? - mają być zbliżone do Toyoty Auris. Najciekawsze jest to, że premiera (i nie tylko ta w Polsce) była opóźniona z powodu rynku Rosyjskiego. Rosjanie tak bardzo sobie upodobali nowy model, że zabukowali 4 miesięczną produkcję w Japoni. W związku z tym na reszcie rynków nie było co prezentować :) )

Jeżeli ktoś z Was wie coś jeszcze, zapraszam do rozwijania wątku.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2007, 22:07   

Czyli jak poprzednio, kombi w starej budzie przez kilkanaście lat lub brak. Niezbyt dobre wiadomości dla miłośników takiego nadwozia.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 01-06-2007, 22:25   

sla, badz laskaw przypomniec nam jakie kombi Lancer bylo produkowane przez kilkanascie lat :?:
A co do kombi w nowym Lancerze jestem dziwnie spokojny, ze ludzie w skosnych oczach cos wykombinuja ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 01-06-2007, 22:29   

Hubeeert napisał/a:

sla, badz laskaw przypomniec nam jakie kombi Lancer bylo produkowane przez kilkanascie lat

to moze ja odpowiem za SLA

lancer kombi ( CAOW )

byl produkowany praktycznie w niezmienionej formie od 93 do ok 99 r ( narazie nikt nie jest mi w stanie odpowiedziec do ktorego roku go produkowano ) ( gdzie lancer w sedanie zmienial swoj wyglad )

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 01-06-2007, 22:46   

Rafal_Szczecin napisał/a:
lancer kombi ( CAOW )

byl produkowany praktycznie w niezmienionej formie od 93 do ok 99 r

Moze matematyke mialem w szkole juz dosc dawno ale wciaz dla mnie to nie jest kilkanascie lat. :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 02-06-2007, 20:39   

lancer kombi ( CAOW )

CBOW :wink:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 03-06-2007, 12:44   

lancer kombi ( CAOW )

byl produkowany praktycznie w niezmienionej formie od 93 do ok 99 r

Nowy model pokazał się w 2003 roku, tak więc by może byłem mało precyzyjny jednak lancerowi kombi w starej budzie bliżej do kilkunastu obecności na rynku w niezmienionym wyglądzie niż do kilku.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 03-06-2007, 14:25   

sla napisał/a:
Nowy model pokazał się w 2003 roku, tak więc by może byłem mało precyzyjny

Tak jakby.
Najdluzej produkowanym kombi pod nazwa Lancer bylo to ktore pokazalo sie w bodajze 85 roku i bylo produkowane do czasu az wprowadzono to o ktorym napisal Rafal - CBxW.

sla napisał/a:
jednak lancerowi kombi w starej budzie bliżej do kilkunastu obecności na rynku w niezmienionym wyglądzie niż do kilku.

Mi blizej do 40 niz 20 ale mam 35 ;-) Nie szukaj na sile usprawiedliwienia :D nic sie przeciez nie stalo :)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 14:37   

Ceny Toyoty Auris zaczynają się od 57tys. biorąc pod uwagę , że Toyota jest beznadziejna, Lacer w tej cenie wydaje się być autem pod każdym względem ciekawszym i lepszym, oczywiście ti tylko moja opinia. Czy macie jakieś dokładniejsze dane techniczne nowegoLanca, przewidzianego na nasz rynek? Głownie chodzi mi o silniki?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 03-06-2007, 18:45   

Bastek napisał/a:
biorąc pod uwagę , że Toyota jest beznadziejna
Odwazna opinia. Rozumiem, ze posiadasz oba i stad ten osad?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 20:45   

Abstrachując od mojej opinii, nadal nikt nie udzilił konstruktywnej odpowiedzi.
Zasięgnąłem więc wiedzy z innego źródełka, ni i silnik podstawowy z obecnego Colta, czyli 1.5 L mivec 115km. wydaje się być dobrą bazą dla podstawowej wersji Lancera. Opcją może być turbinka i już mamy z tego silniczka 150kucyków, jak dla mnie malina.
Co do Aurisa, testy tego modelu conajmniej rozczarowują pod względem prowadzenia, hamowania, miejsca w kabinie-szczególnie z tyłu, jest mniej miejsca niż w poprzedniku.
Pomijam design tego auto, bo poprostu nie ma nad czym rozprawiać-beznadzieja!
Reasumując, dla nowego Lacera ten model Toyoty nie powinien stanowić konkurencji, chyba , że ktoś jest ślepy i gupi :P , tym bardziej, że Toyote klepią gdzieś na wiosce w Turcji i jakoś mnie to nie przekonuje, ale jak mówię to tylko moja opinia, pozdr.

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 20:58   

Cytat:
Zasięgnąłem więc wiedzy z innego źródełka, ni i silnik podstawowy z obecnego Colta, czyli 1.5 L mivec 115km

Z moich informacji wynika że silnik 1.5 L w Lancerze X będzie nową konstrukcją MMC, a nie tą znaną z Colta.
Dane silnika poniżej:
1. Moc = 109 KM @ 6000 obr./min.
2. Moment = 143 Nm @ 4000 obr. /min.
3. Prędkość max = 191 Km/h
4. Przyśp. 0-100 Km/h = 11,9 s

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 03-06-2007, 23:57   

Seventy7 napisał/a:
silnik 1.5 L w Lancerze X będzie nową konstrukcją MMC, a nie tą znaną z Colta
Bo w Colcie o ile mnie skleroza nie myli jest 4G15 MIVEC czyli cos co pamieta jeszcze Gierka.

[ Dodano: 04-06-2007, 00:07 ]
Bastek napisał/a:
Co do Aurisa, testy tego modelu conajmniej rozczarowują pod względem prowadzenia, hamowania, miejsca w kabinie-szczególnie z tyłu, jest mniej miejsca niż w poprzedniku.
Wiesz tak samo dobrze jak ja, ze polskie testy sa peanami na czesc niemieckich samochodow. Wg prasy angielskiej Auris nie jest zly. A nawet calkiem dobry.
Co nie zmienia faktu, ze to nie Mitsu ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

japas
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 10:21   

Seventy7 napisał/a:

1. Moc = 109 KM @ 6000 obr./min.
2. Moment = 143 Nm @ 4000 obr. /min.
3. Prędkość max = 191 Km/h
4. Przyśp. 0-100 Km/h = 11,9 s

To jestem zawiedziony :(
Obecnie 1,6

1. Moc = 98 KM @ 5000 obr/min
2. Moment = 150 Nm @ 4000 obr/min
3. Prędkość max = 176 km/h
4. Przysp. 0-100 km/h = 11,8 s

Więcej koników za to mniejszy moment obrotowy. Do tego chyba będzie cięższy od obecnego modelu.Mam nadzieję,że nie będzie to jedyny silnik benzynowy na naszym rynku i dołożą jeszcze 2,0l

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 11:27   

Cytat:
Mam nadzieję,że nie będzie to jedyny silnik benzynowy na naszym rynku i dołożą jeszcze 2,0l

Ja też bym widział taki silnik w ofercie, aczkolwiek mam info, że planowany jest jedynie jakiś nowy 1.8 L. Na razie są to jednak spekulacje i nikt nie potwierdzi na 100% co znajdzie się w ofercie. Poczekamy zobaczymy

Odpowiedz do tematu