Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nowe mitsu??
Autor Wiadomość
misia27 
Mitsumaniak
KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 22:51   nowe mitsu??

tak sobie mysle ze moj misiek to chyba sie na druga strone wybiera niestety...eh paskud jeden znow check engine wyswietla i zastanawiam sie czy czasem nie przesiasc sie na nowszy model...heh w gre wchodzi kupno calkiem nowego auta prosto z saloniksu...tylko teraz co? nowy colt niekoniecznie wizualnie mnie sie podoba...natomisat cz3 juz calkiem calkiem.nowa honda civic tez jest przekozacka tylko cenowo troszke wyzej...nie wiem jak stoi nowy yaris...a salonu mazdy niestety w gorzowie niet...i tak mysle teraz co tu zrobic....

17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia :D

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 13-06-2007, 23:04   

Napisz moze do jakiej kwoty chcialabys wydac i ew. jaka maksymalna kwote moglabys przeznaczyc - tak, chodzi mi o dwie rozne kwoty ;)

Przyznam szczerze, ze jesli mialbym teraz pieniadze pozwalajace mi na zakup auta w salonie ... nie zrobilbym tego. Sciagnalbym 2-4 letnie auto z niemiec. Najlepiej z przysalonowego komisu - kolega sciagnal teraz Mercedesa CLK ... slicznotka :-)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-06-2007, 23:05   

Musisz bardziej sprecyzować swoje oczekiwania Królowo Manhattańska ;)
Nie dalej jak 2 tyg temu też zapodawałem podobny wątek zastanawiając się nad zmianą Spejsa nie wiedząc czym go zastąpić. Wszystko co nowe to strasznie drogie a w dodatku w takiej konfiguracji w jakiej bym chciał :?
Na tę chwilę już niby wiem co chcę ale temat odłożyłem tymczasem do jesieni.
Wiem, że powiedzą Ci że Francuza niet ale np. Reno Clio, Reno Megane - nie podobają Ci się ? Wizualnie.

Ale jeśli tylko check engine to przecież chłopaki Ci zdiagnozują na odległość.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

misia27 
Mitsumaniak
KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
Wysłany: 13-06-2007, 23:06   

wlasnie to samo mowi moja ciotka....eh....50 tys to chyba max...i tak takiej kasy nie mam wiec kredytiks....juz sama nie wiem co tu robic....a civic tak dzis na mnie spojrzal...heh

17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia :D

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 23:14   

Cytat:
wlasnie to samo mowi moja ciotka....eh....50 tys to chyba max...i tak takiej kasy nie mam wiec kredytiks....juz sama nie wiem co tu robic....a civic tak dzis na mnie spojrzal...heh

Twój wybor oczywiscie ale, jeśli moge wtrącić- brać kredyt na samochód to zły wybór bo:
1. Kredyt 50 musisz oddać 65
2. Kretyt rosnie wartość auta spada
3. Jak bedziesz miała stłuczke (odpukać) to jeszcze dopłacasz
4 Jak Ci samochód ukradną (odpukać x2 ) to zostaniesz z kredytem ale bez samochodu.
5. Niedość ze bedziesz musiała spłacać kredyt to jeszcze przeglądy tez nie będą tanie.

Jak bym radził jak Arek - coś używanego sprowadzić. Ja uwazam ze jak samochodó nie zaraba na siebie to bezsensu kupować nowy z salonu, ale to tylko moje zdanie :wink:
Jak kupisz jakies autko do 10 lat to i tak poczujesz znaczną różnice w jeździe i wygodzie :wink:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 23:21   

nowy civic to cena od 60tys w gore a do tego okres oczekiwania taki ze hoho :)
ja bym zrobil tak ja sam zrobilem tj. pojezdzil po salonach, sprawdzil z kim najlepiej do sie negocjowac cene i wybralbym auto ktorym najlepiej mi sie jezdzilo i ktore bez problemu sprzedam za kilka lat.
arek co do twojej wypowiedzi to nie wszyscy tak mysla, bo niektorzy nie potrzebuja uzywanego merca, a wola nowa toyote naprzyklad.
ja jak potrzebowalem duze auto, a mialem tylko 40tys pojechalem po A6.
jak potrzebowalem nowe, kupilem w salonie choc dokladnie zdaje sobie sprawe ze za granica kupilbym cos lepszego ale uzywanego. nowym autem glownie jezdzi moja mama a ona nie potrzebuje fury reprezentacyjnej i w nosie ma argumenty ze moglaby smigac jakims mercem :D

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-06-2007, 23:29   

dm17 napisał/a:
Jak Ci samochód ukradną (odpukać x2 ) to zostaniesz z kredytem ale bez samochodu
Jeśli na kredyt to obowiązkowo AC wtedy ubezpieczenie pokrywa kredyt, odsetki, reszta do zwrotu. No chyba, że kredyt gotówkowy....
Reszta argumentów jak najbardziej ZA.

Mnie też jakoś tak wyszło, że lepiej będzie używane jakieś auto kupić.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 13-06-2007, 23:33   

Bierzesz 30tyś i ściągasz z USA - rok 2004-2006 - zależnie od klasy i pojemności - min 2.0 - max 12.0 :D . oczywiście uszkodzony w granicach rozsądku - naprawiasz - i za 30 - 35 masz 2 letni samochód. A za 50 000 to masz lexa, Camry, Mazda 6 3.0v6, albo Mitsu Lancer 2007 - jak znajdziesz :) . A już szukam.

Czas może na Space Stara dla żony?

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 14-06-2007, 01:25   

arturro napisał/a:
arek co do twojej wypowiedzi to nie wszyscy tak mysla, bo niektorzy nie potrzebuja uzywanego merca, a wola nowa toyote naprzyklad.

Zle sie wyslowilem, nie chodzilo mi o propozycje sciagniecia Mercedesa. We wspomnianym przypadku kolega szukal zadbanego Mercedesa przez ponad 4 miesiace. Jak tak narzekal nam, ze kraj Mercedesow a on nie moze znalezc zadnego sensownego ogloszenia to ktos mu podpowiedzial zeby po salonach pojezdzil - i faktycznie, wyrwal takie cacuszko, ze az sie balem wsiasc zeby nie zabrudzic. Auto 3 letnie a wyglada tak jak by nikt nim nie jezdzil.

Osobiscie Mercedesa bym nie kupil a zgodnie z zasada "nie polecaj tego czego sobie bys nie wzial" nie namawiam na taki zakup. Co innego A6 ... ;-) Po niedzieli bede lecial nowym (2 miesiace po odebraniu z niemieckiego salonu) Avantem do Warszawy i pewnie gdyby nie to, ze auto po barbarzynsku mowi to bym sie rozchorowal z zazdrosci, ze nie moje.

Podzielam tez zdanie, ze auto na kredyt jesli nie jest to auto firmowe to zly a nawet bardzo zly pomysl. Auto nie jest inwestycja tylko nienasycona swinka skarbonka, do ktorej zawsze cos sie wrzuca. Chyba nie zamierzasz wstawac rano do samochodu z mysla 'jade do pracy zeby cie splacic'? Jeszcze gorszym pomyslem jest kredyt gotowkowy, ktory ma jeszcze wieksze oprocentowanie.

ps. wlasciciel tego CLK prowadzi lombard, a ze dresiarzem nie jest to Mercedes w jego przypadku to raczej dobry wybor ;-) Zwlaszcza, ze jemu akurat nie ukradna.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-06-2007, 05:34   

arekp napisał/a:
k tak narzekal nam, ze kraj Mercedesow a on nie moze znalezc zadnego sensownego ogloszenia to ktos mu podpowiedzial zeby po salonach pojezdzi

bo szukał nie tam, gdzie potrzeba, powinien pojechać na drugą stronę Wisły (Moskwa) :wink:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 08:14   

w sumie i ja sie troche zle wyrazilem :)
chodzilo mi o to ze sa ludzie (i beda) ktorzy chca sobie wybrac kolor nadwozia, tapicerki, rodzaj wyposazenia, itd. (o gwarancji nie wspomne), a jeszcze jak dodatkowo nie moga sobie kupic auta za cash bo skarbowka im siadzie na kark bo zyczliwy sasiad "strzeli uszaka", wybieraja kredyt.
wiec jesli ktos chce kupic nowe auto za kredyt i ma na to ochote, niech sobie kupi :)
obecnie w ciagu kilku sekund w kazdym salonie zostanie wyliczony koszt kredytu wiec mozna sobie sprawdzic czy kogos na taki dodatkowy wydatek stac.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 14-06-2007, 09:11   

kredyt na samochod? po co? - to nie jest artykul pierwszej potrzeby
mnie stac na nowe auto, a jezdze starymi, bo:
- tansze AC, czesci, wszystko sie prosto i latwo naprawia
- nie uwazam auta za przedluzenie penisa i nie musze miec super nowego, tym bardziej, ze:
- nowe auta sa jakosciowo kiepskie (ciecie kosztow produkcji) oraz przebrzydkie - nowy civic czy megane to szczyty brzydoty (reszta czolgow i wanien tez)

przemysl zakup np. Colta CJx - za 10 tys. zl masz fajne autko i niemal bezawaryjne

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 14-06-2007, 09:18   

co prawda coltem nie jezdzilem, ale porownywalnym jazzem no i wiem ze to auto by nie pasowalo do mnie, ale sie zakochalem :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 14-06-2007, 10:03   

tak jak wszyscy wyżej, auto w przypadku prywatnego używania jest to tzw. pasywo, czyli generuje tylko koszty a żadnego przychodu, więc nie ma sensu wspierać go kredytem. Policz się ile masz gotówki na samochód (po sprzedaży tego autka co masz teraz) i za powiedzmy 80-85%% tej kwoty poszukaj autka używanego. Pozostałe 15% będziesz miała na ewentualny pierwszy serwis. Kwestia tylko nie napalania się i poszukania tego właściwego egzemplarza. A przecież na forum nas dużo, zawsze ktoś podjedzie zobaczyć i oceni sprzęt chłodnym spojrzeniem, jeśli trzeba będzie.
I to co pisze Krzyżak, nowe auta to masa elektroniki, która... niestety czasem lubi się spartolić :/

Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 11:41   

Cytat:
nie uwazam auta za przedluzenie penisa

:badgrin: :badgrin: :badgrin: A dla Misi27 byłoby przedłużeniem czego :?: :twisted: :twisted: :badgrin: :lol:

Jak juz napisałem - nowe autko tylko jak na firme i na siebie zarabia. Oczywiscie mozna miec inne zdanie

Odpowiedz do tematu