Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co powiecie:D
Autor Wiadomość
MishaMish0wsky
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 15:18   Co powiecie:D

na temnat przyspieszenia zapłonu i mostkowania czegos tam w komputerze? mechanik ze mnie żaden, to pomysł kolegi:D zrobiłem juz leciutki tuning łoptyczny :badgrin: i zabieram sie za jakieś sztuczki żeby zyskać pare koników do przeodu;] narazie wybebeszyłem tłumik i zmodyfikowałem:D:D przelot na dwie rury;] ( swoj pomysł) 8) no i oczywiscie struiennica zamiast kata;] ale co do tej kwesti miał bym jeszcze jedno pytanko może lepiej zamiast kata poprostu wspawac rureee? (gdzies to czytalem) :rolleyes: z pozdrowieniami dla wszytskich miłośników MITSU;]

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 15:59   

Po pierwsze witaj na forum. :lol:
Jeśli twierdzisz, że wywalenie kata i wstawienie w jego miejsce strumienicy bez jednoczesnej modyfikacji seryjnego dolotu i wydechu to tuning doda Misiowi mocy, to raczej jesteś w błędzie. Zrobisz z auta wiejską pierdziawkę i tyle. Jak dla mnie wiocha, nie tuning. Chciałeś opinię, to masz. :mrgreen:
Na szczęście opinie są jak dziury w tyłku. :D

maklakus 
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-08-2007, 16:10   

# kont wyprzedzenia zapłonu - u mnie na 7 stopni ustawiłem - i jest lepiej - (ale nie znacznie)

# rura o tej samej średnicy co wydech - zamiast kata - polecam - ale strumienice bym wywalił - podobno może żle wpływać na silnik a zwykła rurka jest 100% bezpieczna - ale możesz pomyśleć o sportowym katalizatorze np.
http://www.promotormocy.p...2&id_product=45

# jeśli chcesz podnieść moc - to w tym silniku nie poszalejesz - oto co według mnie ma sens:

1. Doprowadzić silnik do stanu bardzo dobrego ;)
2. Dolot -> http://www.mitsubishi-gra...t=5986&start=75
3. -Kolektor wydechowy do silnika wolnossącego (4 cylindry) ~ 2000 zł
-Układ wydechowy wraz z końcowym tłumikiem ~ 1500 zł
Wszystko możesz zrobić w firmie -> http://www.el-tec.pl/

MishaMish0wsky
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 16:36   

Panie gregorbu dolocik sie robi wszystko po malutq;] a co do tej wiejskiej popierdziawki to sie myslisz:D pomrook zajebisty na samej strumiennicy i przerobionym wydeszq a tak od 2 i pół tysiaczka dzwiek jak by sie jakies doładowanie załanczało;] znaczkow mam echo wiara sie pyta czy to gti

[ Dodano: 30-08-2007, 16:39 ]
dzieki maklakus za infoo;] jak jushmoj spec mechanik wykona ta operacje dam znac jak jest u mnie;] mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie?! jesli zaloze stozek przed przepływka (sam) bez jakiejs kwasoweczki zamiast fabrycznej tromby to efekt bedziemarny? prawda

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-08-2007, 16:51   

MishaMish0wsky napisał/a:
jesli zaloze stozek przed przepływka (sam) bez jakiejs kwasoweczki zamiast fabrycznej tromby to efekt bedziemarny? prawda

szczerze mówiąc to nie wiem - nie testowałem czegoś takiego :(

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 30-08-2007, 17:32   

ja bym sie zastanowil na Twoim miejscu czy jest sens wydawać tyle kasy na niewielki, a nawet bardzo niewielki wzrost mocy. Jedno jest pewne, że za porównywalną cene, moze mniejsza, moze wieksza - nie wiem, ale powiedzmy ze podobna, można zrobić swap na silnik 1,8 i mieć "tunning" o 27 koni wiecej.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 10:33   

choc taka koncepcja tjuninkowa kloci sie z moim pojeciem tuningu zycze powodzenia
temat przenoshe do dzialu tuning

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 19:47   

maklakus napisał/a:
3. -Kolektor wydechowy do silnika wolnossącego (4 cylindry) ~ 2000 zł

Skad ta cena? :shock: To juz lepiej pozadny kolektor ze stanow sciagnac, a nie bawic sie w el-tecu, ktory pewnie jeszcze nigdy takiego kolektora do colta nie robil.

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-08-2007, 20:18   

dylson

zastanów się co piszesz... zbierz info na tema firmy el-tec i info. ile będzie kosztowało sprowadzenie kolektora z USA i dopiero pisz na Forum.

El-Tec - jedna z bardziej szanowanych firm słynąca z układów wydechowych.

Kupno i sprowadzenie kolektora z USA - to koszt około 2500zł - 3000zł to jest ta tańsza opcja (jeśli masz kogoś znajomego w USA)

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 21:12   

nie wiem czemu uczepiliscie sie akurat kolektora w colcie na jaki chcecie zmienic? jak juz koniecznie ktos chce miec z nierdzewki wystarczy skopiowac oryginal sama zmiana nawet calego wydechu niewiele da bez ruszania silnika

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-08-2007, 21:43   

mowa o całym sportowym układzie wydechowy - wygląd nie ma tu nic do rzeczy - jak dla mnie.

z tego co wiem dobrze obliczony wydech ze sportowym kolektorem może spowodować wzrost o nawet 8 - 10 koni mechanicznych i kilkunastu niutonometrów.

zachęcam do lektury -> http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=170

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 23:15   

dane ktore podajesz pochodza z jakiegos colta ?

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 23:45   

Panowie, przy okazji burzliwej rozmowy chciałbym zapytać, czy macie jakiś kontakt do firmy zajmującej się katalizatorami min. do mojego Lancerka? Najlepiej na terenie trójmiasta no i nie za drogiej:)

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 11:11   

maklakus, taki kolektor w stanach to koszt ok 200$ co przy dzisiejszym kursie dolara to nawet nie jest 600zl. A przesylka nie bedzie kosztowala 1400zl. Co do el-teca to wiem ze sa dobra firma, ale pewnie nigdy nie robili kolektora do colta i tak naprawde to sami nie beda wiedzieli co im z tego wyjdzie, bo to bedzie pierwszy prototypowy egzemplarz.

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-09-2007, 12:35   

pokarz mi gdzie kupisz dobry sportowy kolektor za 200 dolarów (LINK) i z kąt masz takie info że akurat 200$ ?

jeśli znajdziesz mi taki kolektor (sportowy) - będę bardzo wdzięczny i pełen uznania.

- ja przekopałem większość stron www.com i nic nie widziałem za takie pieniądze !

ps. EL-Tec robił wydech do colta Hubeeert - tak więc maja pojęcie , do CAO nie wiem czy robili.... ale podejrzewam że sobie by poradzili bez najmniejszego problemu - przecież robili wydechy do wielu nietypowych aut i zawsze był ten pierwszy raz ;)

ale okej ja odpuszczam........ znudziła mnie jałowa dyskusja.. w której nie ma podanych żadnych konkretów popartych jakimikolwiek faktami (linkami itp)
Ostatnio zmieniony przez maklakus 01-09-2007, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu