Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 15:51 |
Kilka Pytań Odnośnie Mitsubishi Colta |
Autor |
Wiadomość |
szymonek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2006, 17:10 Kilka Pytań Odnośnie Mitsubishi Colta
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów! Po zimie zamierzam kupić (a raczej przyciągnać z Niemiec) Mitsubishi Colta 1300 GLX 1997... (chodzi mi o ten model z pionowymi światłami z tyłu)! Czy mógłby ktoś mi coś doradzić na co głównie zwrócić uwagę przy kupnie oraz proszę posiadaczy tego auta o kilka słów o nim tzw. ile w rzeczywistości pali w cyklu miejskim i trasie, jak z awaryjnością, częsciami oraz ogólnie jak to auto się prowadzi, przyspiesza itp.! Za wszystkie info bardzo dziękuję i z pewnością po zakupię przedstawie je dla was! |
|
|
|
 |
tommi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2006, 17:56
|
|
|
ja swojego kupiłem od znajomego od 1998 w którym został ściągnięty z Holandii nie zawiódł nas. ja go mam juz prawie rok. i nie robie nic poza elementami esploatacyjnymi typu olej, drążki stabilizatora...
evo to to nie jest 0 - 100 w 12 sek. v -max to różnie powiem ze to co znalezłem w necie to obaliłem przynajmniej licznikowo
spalanie na trasie jadac ekonomicznie 90 - 120 + przejazd przez wawe na trasie 350 km to najmniej ile mi sie udało osiągnąć to 5,5 l / 100 km w mieście 8 - 10 przy normalnej jeździe czyli nie 120
mam 185 cm i siedze komfortowo tak samo pasażer z tyłu na nogi miejsca nie za wiele no i nie za duży bagażnik
udanego zakupu |
|
|
|
 |
szymonek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2006, 15:03
|
|
|
A jak z Tuningiem mech. jak i wizualnym!? Są ogólnodostępne spojlery, nakładki itp. ?! Oraz czym się różni modele z pionowymi tylnymi lampami od poziomych (czy oprócz tych lamp jeszcze czymś się różnią)? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 13-02-2006, 15:09
|
|
|
to ja sie wykaze
tuning wizualny jest bardzo trudny, ogolnie nie ma czesci tuningowych do tego auta w polsce, znajdziesz w niemczech, szwecji, wiec pozostaje tylko dopasowywac , przerabiac .
co do tego czym roznia sie modele z pionowymi swiatami (CJO) od auta z poziomymi (CAO)
to CJO w wersji 1,6 mial zaleznie 90 lub 100 koni a CAO 113
natomiast silniki 1,3 CJO 75 kucy (?) oraz tak samo CAO 75 kucy
nie wiem jak jest z masami CJO, ale CAO wazy ponizej tony
no jak sam chyba zauwazysz CAO od CJO roznia sie od siebie znacznie tzn. lampami tylnimi, przednimi poprostu nowszy model
u Ciebie w aucie (CJO) tez zostal przeprowadzony face lifting polegajacy na zmianie przednich swiatel i migaczy - starsze modele maja osobne przednie swiatla i migacze, nowsze natomiast maja juz zespolone migacze ze swiatlami przednimi .
jak cos jeszcze potrzebujesz to smialo pytaj
pozdrawiam |
|
|
|
 |
szymonek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2006, 15:18
|
|
|
Dziex! ale ogólnie fajne to autko!? Na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie... |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-02-2006, 15:26
|
|
|
auto calkiem fajne, i przedewszystkim nie zbyt powtarzalne (nie interesuja sie nimi zlodzieje i sa dosyc drogo wycienione w przypadku jakiejs kolizji - czego nie zycze)
przy zakupie sprawdz czy jest ksiazka pojazdu (to by juz ulatwilo sprawe)
czy gdzies na karoserii jest rdza (NIGDZIE NIE POWINNO JEJ BYC, chyba ze auto bylo walone i zle zrobione) spasowanie elementow. tak samo szczeliny pomiedzy blachami , powinny byc takie same, odcien lakieru, czy sa halogeny w zderzaku, oraz znaczek mitsubishi (mowie powaznie, brak halogenow i znaczka moze swiadczyc o bitej przeszlosci auta) tak samo spojrz na reflektory .
Twoje powinny byc oddzielne jak te :
a jezeli beda takie w roczniku 1997 :
jak sam widzisz zespolone to auto na 100% bylo bite .(jezeli w roczniku 1997 sa zespolone swiatla przednie)
sprawdz tez czy nie faluja obroty, poziom oleju no i czy przebieg jest faktyczny tzn. wytarcia na galce zmiany biegow, kierownicy, szwy na siedzisku.
to chyba wszystko .
pozdrowka !!
[ Dodano: Pon Lut 13, 2006 3:27 pm ]
fotki zapozyczone z aukcji na www.allegro.pl |
|
|
|
 |
szymonek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2006, 15:34
|
|
|
Aha czyli jak zrozumiałem rocznik 97 powininen mieć oddzielony migacz od reflektora!? Bo zakręciłes mnie trochę:P |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-02-2006, 15:35
|
|
|
DOKLANIE
rocznik 97 bedzie mial oddzielny migacz od reflektoru.
jezeli zamotalem troszke, to sorki :d ale teraz juz chyba jasne ?;) |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2006, 19:55
|
|
|
Szymon.Widze ze jestes z Suwalk.No i masz na imie tak jak ja.Odezwij sie do mnie na gg to pogadamy i umowimy sie to przewioze cie miskiem CJO i w razie czego pomoge jak bedziesz mial pytania.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 17:59
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: |
jak sam widzisz zespolone to auto na 100% bylo bite .(jezeli w roczniku 1997 sa zespolone swiatla przednie) |
A jeśli ktoś sobie zamienił na zespolone, bo mu się nie podobały tamte Ja bym w swoim zamienił |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2006, 18:12
|
|
|
Bartek szczerze ? bardzo malo prawdopodobne, by ktos tak ot sobie zmienil, chociaz jak bym mial takie auto tot ez bym sobie zmienil, bo mi sie bardziej podobaja te zespolone
ale to musza juz byc maniacy |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 18:25
|
|
|
Wlasnie, zalezy kto tym jezdzil wcesniej - czy jakis dziadek do kosciola i na dzialke, czy jakis malolat na imprezy i do szkoly. Dziadek by pewnie zostawil stare lampy, ale malolat mialby sklonnosci do wymiany.
Wyobraz sobie sytuacje, ze majac CJ0 jedziesz i kamien z samochodu jadacego przed Toba zbija szklo reflektora. Olewka poki sie nie czepiaja. Innym razem drugi reflektor. Konieczna wymiana. Kupilbys stare osobne, czy juz wolalbys dolozyc pare zl i kupic zespolone na allegro?
Gdyby jeden z pierwszych CJ0 byl zrobiony po dzwonie i mial nowe lampy to ja bym sie cieszyl i bym kupil. Oczywiscie jesli bylby zrobiony dobrze i ladnie (kolejnosc nieprzypadkowa). |
|
|
|
 |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 19:14
|
|
|
hehe, ja nie bez powodu mam CJO '96 z nowymi lampami
nie jest zrobiony ani szcegolnie dobrze, ani ładnie, ale po prostu nie moglem sie oprzec zeby go nie kupic...
ale zalozenie bylo proste... jak cos bedzie nie tak, to za rok-dwa zmiana i juz |
Ostatnio zmieniony przez macieq 16-02-2006, 19:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-02-2006, 19:15
|
|
|
nie oszukujmy sie .
teraz auta ktore nie mialo dzwona trudno znalezc (poprzez allegro czy inne)
kazde auto bylo przetarte, przerysowane,a i niektore sa tak jak samochod Younga po dachowaniu parkingowym czy tez jak samochod Zachara - kupiony od NCAP ktorzy uzyli go do testow zderzeniowych
tylko auta dziela sie na 4 kategorie
mocno walony - zle zrobiony
mocno walony - dobrze zrobiony
lekko walniety - zle zrobiony
lekko walniety - dobrze zrobiony |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 20:07