Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wypadek
Autor Wiadomość
LEWY 
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2007, 10:18   wypadek

witam dzis rano jak jechalem do pracy to mialme niespodziane taka ze wychamowalo mnie drzewo
blacharz mowi ze nie da rady bo podloga dach skrzynia blok podluznica wszystko dostało
i mam pytanie jezeli mam nadzje ze sie myli wie ktos moze za ile mozna wyrwac jakiegos anglika na częsci

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Wysłany: 20-12-2007, 10:26   

LEWY napisał/a:
jechalem do pracy to mialme niespodziane taka ze wychamowalo mnie drzewo

Dobrze że z Tobą jest wszystko OK
Renata
EA5W

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 20-12-2007, 11:22   

Pechowy dzien dzis mamy ... klik

Na szczescie jestes caly.

LEWY 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-12-2007, 12:33   

no faktycnie cos dzis wisi w powietrzu
Mechanik go troche obejżał i są złe wiadomości pekl blok, skrzynia, podloga i dach sa do roboty, kolumna McPERSON (chyba tak sie to pisze) tez dostala nie mowiac o podlużnicy i powiedzial ze nie ma chyba snesnu go robic bo nawet z anglikiem bedzie problem bo przegrodzie też sie dostało .
Edit By Jackie.
Ostatnio zmieniony przez Jackie 21-12-2007, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 20-12-2007, 14:17   

Na wstępie ...to współczuje Ci Lewy :|

LEWY napisał/a:
Mechanik go troche obejżał i są złe wiadomości pekl blok, skrzynia, podloga i dach sa do roboty, kolumna McPERSON (chyba tak sie to pisze) tez dostala nie mowiac o podlużnicy i powiedzial ze nie ma chyba snesnu go robic bo nawet z anglikiem bedzie problem bo przegrodzie też sie dostało .

Proponuje na części sprzedać ... ja bym bał się już jeździć naprawionym czymś takim :shock:

LEWY napisał/a:
I tu pytanie czy da sie jak mowil mechanik dzis zalatwic autokasko i zglosic np kradziez
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Delikatnie pisząc .... propopnuję jak najszybciej wyedytować tą cześć posta :!: :shock:

Jak masz autocasco, to zgłoś wypadek i weźmiesz tyle ile Ci darzą ...ew napiszesz zażalenie, że zbyt mało kasy dostałeś.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 20-12-2007, 16:29   

LEWY napisał/a:
I tu pytanie czy da sie jak mowil mechanik dzis zalatwic autokasko i zglosic np kradziez czy cos

LEWY!!! oszalałeś!? Nie baw się w takie rzeczy... Zgłoś normalnie wypadek, poślizg na niespodziewanie oblodzonej jezdni czy coś, piesek wszedł na drogę i żal Ci się go zrobiło - wybrałeś drzewo ;)
Z tego co piszesz to z bólem serca ale nie naprawiałbym już auta. Nie wiadomo, czy.. a jeśli zrobią, jak będzie ze sprawnością tak zmasakrowanego auta. To się może kiedyś odbić na Twoim i innych bezpieczeństwie.
Jeśli masz, a masz AC to w te pędy do ubezpieczalni. Raczej stwierdzą nieopłacalność naprawy i wypłate odszkodowania. Nie wiem, jak teraz ale kiedyś w PZU (z polisy OC sprawcy wypadku) wypłacili mi niby kwotę rynkową auta bez obciążania mnie szrotem. Jest taka możliwość nadal i czy z AC? Czy poprostu zwracają różnicę między szrotem, a ceną rynkową?
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

mm3m
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2007, 11:31   

I tu pytanie czy da sie jak mowil mechanik dzis zalatwic autokasko i zglosic np kradziez czy cos

LEWY jezeli ty na forum ogolnym zadajesz takie pytanie to uwierz mi ze sie do tego nie nadajesz. Nie wiesz nawet kto to forum czyta. Ja w 2004 zakonczylem prace w policji ale jestem przekonany ze jest na forum wielu aktywnych czlonkow tej "sekty" :twisted: . Pomys jak na razie to sprawa opiera sie tylko o pieniadze jak zglosisz kradziez to dodatkowo zostaniesz pouczony o odpowiedzialnisci karnej z a zawiadomienie policji o przestepstwie ktore nie zaistanialo oraz o odpowiedzialnosci karnej za skladanie falszywych zaznan. Jak zrobisz to nieudolnie to ani nie bedzie pieniedzy ani szansy zeby na nowe auto zarobic. A mechanik to niech lepie wezmie sie do roboty i mysli jak auto poskladac, on na swoje plery nic nie bierze. Nara.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 21-12-2007, 12:15   

dokładnie, o AC niestety trzeba było myśleć wczesniej, teraz już za późno. Policja dokładnie bada wszystkie przypadki, bo w końcu chodzi o to żeby firma wypłaciła Ci ubezpieczenie (a firma bada swoją drogą) i z tego co wiem są jednostki specjalizujące się tylko w wyłudzaczach odszkodowań i mają dość wysoką skuteczność.
Pozdrawiam i bardzo współczuje :(
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

ruslana81 
Mitsumaniak
żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Wysłany: 21-12-2007, 13:01   

LEWY, jako pracownik towarzystwa ubezpieczeń jestem zbulwersowana Twoim pomysłem...nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam coś takiego..I kto tu chce kogo oskubać?! I niby ubezpieczyciele to "złodzieje"...?! Oj, baaaaardzo nieładnie! :evil:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 21-12-2007, 13:06   

LEWY, post edytuję w Twoim dobrze pojętym inetersie. Informuję Cię, że to o co zapytałeś jest niczym innym jak próbą KRADZIEŻY, której na tym forum tolerował nie będę. Informuję również, że skoro pojawił Ci się w głowie taki pomysł, to od dnia dzisiejszego nie widzę Cię w gronie osób zaufanych na forum. Dalej, dostajesz ostrzeżenie a w razie dyskusji albo ponownej próby podobnych działań grozi Ci na tym forum zawieszenie.
Pozdrawiam

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 21-12-2007, 13:19   

ruslana81 napisał/a:
I niby ubezpieczyciele to "złodzieje"...?! Oj, baaaaardzo nieładnie! :evil:

Tak są i będą...
A Lewego rozumie nie każdy ma tyle kasy, ze może sobie powiedzieć była stłuczka kupie sobie nowe autko, albo co mi tam to dam do naprawy wezme drugie z garazu. Postawcie sie w jego sytuacji. Czlowiek chce sie zorientowac posluchac rad.

A Wy go chcecie odrazu pod sciane, do rozstrzelania Juckie czy tak nie jest?

LEWY 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-12-2007, 13:34   

troche mnie tu nie bylo fakt nie edytowalem posta, nie mowie ze pomysł mechanika byl dobry, napisalem tylko co mi powiedział, a co do zaufania do mnie to nie ma problemu na zlotach mozecie zamykać samochody,domki jak bede w pobliżu żaden problem.
A jeszcze wracajać do tej kradzieży nie zrobilem
niczego takiego tylko napisalem co powiedzial mi mechanik (bo myślec o czyms a zrobić to to jest jednak roznica) glupio ze to napialem ale co mam teraz zrobic
nie mam samochodu mam tylko dlugi za niego z pesji to moge go splacic za 1,5 roku
i co dalej robic go za 4 tys (bo tyle ma kosztowac samo wyciaganie?)
napisalem to bo myślalem ze mi poradzicie cos.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 21-12-2007, 13:36   

Juiceman napisał/a:
A Wy go chcecie odrazu pod sciane, do rozstrzelania Juckie czy tak nie jest?

a) Jackie
b) za taki numer to może go sąd pod ścianą postawić (próba wyłudzenia nienależnych świadczeń, zagrożona od 1-3 lat)
c) Co do ubezpieczycieli - reguły są jasne i nie ma tu dziwnego - nie zgadzasz się - nie płacisz. Tyle.
Pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 21-12-2007, 13:37   

ja mialem duzo mniej zdniecionego lancera, i poszedl na zlom ,a Ty chcesz robic tego .hmm zdajesz sobie, ze auto moze zostawiac 4 slady >?

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 21-12-2007, 13:39   

LEWY już wie wszystko i zapewne nic w temacie przekrętu nie zrealizuje.
LEWY współczuje. Nie naprawiaj tego auta bo to nie ma sensu(stosunek wartości do rocznika do wkładów jakie trzeba poczynić o bezpieczeństwie nie wspominając). Sprzedaj go na części albo w całości.

ruslana81 napisał/a:
I niby ubezpieczyciele to "złodzieje"..

Tak, tylko bez tego niby i "". Bez pisma podpisanego przez adwokata albo radce prawnego są jacyś tacy nie skorzy do rozmowy :x
Ostatnio zmieniony przez Koton 21-12-2007, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu