|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:07 |
[Cari] Kupię -> Jest już Mazda 626 GF |
Autor |
Wiadomość |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2008, 11:03 [Cari] Kupię -> Jest już Mazda 626 GF
|
|
|
Kupię zadbaną Carismę , najlepiej od klubowicza rocznik 99 lub po lifcie do ok 15 000 zł
Prawdę mówiąc wszystko mi jedno z jakim silnikiem.
Zależy mi na tym, aby była w chtb i posiadała klimatyzację (jeżeli przed liftem to klimatronik).
Oczywiście najlepiej, żeby była nie bita.
Z racji tego, że jestem mało doświadczonym kierowcą wolałbym, aby sprzedający podjechał do mnie do żywca [śląskie] (oczywiście podzielimy się kosztami podróży). Jeśli sprzedający jest z okolic żywca to mogę podjechać ze znajomym
To chyba wszystko
Jeśli post powinien się znaleźć w dziale [KUPIĘ] to proszę moderatora/admina o przesunięcie.
Dziękuję i czekam na propozycje ewentualne. |
Ostatnio zmieniony przez bojownik 01-03-2008, 09:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
intero [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 14:32
|
|
|
Witam
Jeżeli interesowałaby Cię Cari 1,8 GDI to taką dysponuję i muszę ją sprzedać.
Rocznik 1999 przed liftem i posiada climatronic. Przebieg 151000km. Co do ceny to na pewno się dogadamy. jakby co to mój nr tel. 602894220.
Autko w 2000 r przywiozłem z Niemiec.
Pozdrawiam
Janusz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-01-2008, 16:41
|
|
|
intero, to wrzuc pare zdjec, to ja obejrzymy i pomozemy bojownikowi, podjac decyzje
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 17:15
|
|
|
Intero możesz wrzucić parę fotek?
Robson -> jak zwykle zwarty i gotowy do pomocy.
A naprawiłeś już te usterki o których pisałeś na forum? (przepustnica/pompa paliwa/szarpanie na niskich obrotach).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 00:45
|
|
|
Moją już znasz. Co do ceny możemy jeszcze ponegocjować, bo potrzebuję kasy i chcę się jej pozbyć |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 09:03
|
|
|
Tak Bartku Twoją znam, jest fantastycznia i śliczna ale to sedan i bez klimy (za to ma szyberdach ). No i na pewno jest zadbana.
O ile sedana jeszcze bym przebolał to klimatyzacja jest dla mnie raczej ważna.
PS. Dopuszczam tez możliwość kupna Gala z rocznika ok 97 z gazem, najlepiej sedan.
Pozdr.
[EDYTA]
Na początku chciałem serdecznie podziękować Intero za bardzo miły kontakt i poświęcony czas. Dziś Intero podesłał mi zdjęcia, które są do obejrzenia TU
Samochód prezentuje się całkiem ładnie, jednak z tego co mówił Intero i z tego co widać na zdjęciach do zrobienia jest zderzak, była jeszcze mowa coś o naprawianej klapie, ale moje nie wprawne oko nic nie wychwyciło. Zdaję sobie sprawę, że kupuję samochód 9 letni i trudno będzie mi znaleźć coś co nie będzie wymagało wkładu finansowego.
A teraz zmieniam temat, co myślicie o tej: http://otomoto.pl/mitsubishi-carisma-C3897291.html
Pozdr. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-01-2008, 17:01
|
|
|
bojownik napisał/a: | A teraz zmieniam temat, co myślicie o tej |
Ciemny kolor..ciezko bedzie znalezc jakies niedoskonalosci lakieru...
Drugie zdjecie...czy prawa lampa nie jest troszke jasniejsza od prawej
i druga sprawa szpary miedzy blotnikami, wydaje mi sie ze ta po lewej jest wieksza od tej po prawej....tragiczna jakosc zdjecia przeszkadza cokolwiek powiedziec wiecej
Z tylu brak znaczka i ...antena jest urwana
Wnetrze..czy przypadkiem razem ze srebrna okleina konsoli centralnej nie powinno byc takiej samej okleiny na zagarach
Malo zdjec
Ogolnie mozna by ja zobaczyc blizej...
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 17:10
|
|
|
Eh, ja już powoli tracę nadzieje, że uda mi się znaleźć coś przyzwoitego w tej cenie, zauważyłem że najwięcej carism jest w pomorskim, mazowieckim i lubuskim. Jak na złość w małopolskim i śląskim ciężko coś znaleść...
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać i szukać dalej... ale jak człowiek jest napalony to jest to niesłychanie trudne. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-01-2008, 17:32
|
|
|
bojownik napisał/a: | Eh, ja już powoli tracę nadzieje, że uda mi się znaleźć coś przyzwoitego w tej cenie, zauważyłem że najwięcej carism jest w pomorskim, mazowieckim i lubuskim. Jak na złość w małopolskim i śląskim ciężko coś znaleść... |
dlatego nie ograniczaj sie do tych tylko z Twojego regionu. Znajduj Carismy chocby z przeciwleglego konca Polski i popros kogos z forum zamieszkalego w tych rejonach o obejrzenie samochodu dla Ciebie bojownik napisał/a: | ale jak człowiek jest napalony |
wlasnie to uczucie jest niewskazane przy kupnie samochodu...ale ciezko tak bez niego
Pozdroo i wytrwalosci zycze
PS A co myslicie o tym ogloszeniu
Z tylu brak naklejek-emblematow oraz ma wylamana jedna "lotke" przy nawiewie od strony kierowcy ...ale widac ze po otwarciu klapy nie ma jakis wgniecen na zgrzewach...
http://www.motoallegro.pl..._serwisowa.html
W sumie przez przypade je wychwycilem, ale spodobala mi sie wizualnie
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
leszek stachyra [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 19:42 Re: [Cari] Kupię
|
|
|
bojownik napisał/a: | Kupię zadbaną Carismę , najlepiej od klubowicza rocznik 99 lub po lifcie do ok 15 000 zł
Zależy mi na tym, aby była w chtb i posiadała klimatyzację (jeżeli przed liftem to klimatronik).
Z racji tego, że jestem mało doświadczonym kierowcą wolałbym, aby sprzedający podjechał do mnie do żywca [śląskie] (oczywiście podzielimy się kosztami podróży). Jeśli sprzedający jest z okolic żywca to mogę podjechać ze znajomym
To chyba wszystko
Jeśli post powinien się znaleźć w dziale [KUPIĘ] to proszę moderatora/admina o przesunięcie.
Do sprzedania:Carisma 1600 ,model 1998 , kupiona u dealera Mitsubishi w Krakowie.
Obecnie ma 218000 , ponieważ miałem nią nadal jeździć , w zeszłym 2007 roku wymieniłem / 2100 zł/ całe tylne zawieszenie , wymieniono sprzęgło i zewnętrzne wodziki zmiany biegów.Po wizycie u blacharza / 2000zł /drobne obicia i wgniecenia / i lakiernika - auto wygląda bardzo dobrze. Kolor niebieski . Silnik , jak to "japończyk" jest w połowie swojego żywota . Chodzi idealnie na benzynie i na gazie. Cenę sam Pan wymyśli , po sprawdzeniu w/w .
Leszek.S. |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 10-01-2008, 20:51
|
|
|
bojownik napisał/a: | Z tego co kojarzę to japońskie jest tylko GDI, chyba, że się mylę. |
Wszystkie silniki benzynowe byly produkcji Japonskiej (1,6 ; 1,8 ; 1,8GDI, 1,8MSX)
Ale Japonska skrzynia biegow byla tylko przy silniku GDI
Tak w skrocie odnosnie linkow:
Pierwszy link.
Emblemat z przodu nie z tego modelu, maska zle spasowana, spore szpary...i strasznie wysoko stoi , kolo zapasowe nie zabezpieczone sruba chyba bym odpuscil
Druga:
Emblemat po prawej stronie "GDI" krzywo przyklejony ,
blotnik tylny od strony pasazera za kolem tylnym jakis dziwne zalamanie swiatla moze wina zdjecia po lewej z tylu dokladnie w tym samym miejscu tez "dziubniety" , listwy drzwiowe tez sie roznia porownujac obie strony...szczegolnie patrzac na tylne drzwi...
Qrcze nie wierze w samochody ktore sa starsze niz 2000r. i maja przebiegi mniejsze niz 150 000km ...no poprostu nie moge uwierzyc
Trzecia:
Szpary przy masce jakies takie nie rowne , w bagazniku rozpurka lezy , zderzak przedni tez tak dziwnie troszke spasowany..., pod prawa tylna lampa tez cos jest...ale nie wiem co moze wina swiatla ale odcien lakieru tez sie troszke rozni szczegolnie z prawej strony ale mozliwe ze to wina zdjecia tylko...wnetrze zadbane.
czwarta:
ta nawet jakos wyglada..., no na ta mozna by popatrzec in live
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 21:58
|
|
|
Dzięki Robson (pomógł), wygląda na to, że wybieram same pasztety, jak to dobrze, że mogę znaleźć tu wsparcie.
EDYTA:
Byłem dziś oglądać:
http://otomoto.pl/mitsubi...e-C2421073.html
I powiem Wam szczerze, że jestem załamany.
Do tej pory widziałem Carismę tylko ze zdjęć, teraz widziałem na żywo...
Spodziewałem się czegoś więcej, ale może trafiłem na trupa...
Powiem krótko:
Z zewnątrz:
- Cari odstaje przednia lewa listwa przy szybie.
- Stłuczone tylne lewe światło
- na drzwiach zacieki od malowanie, lakier odpada
Z wewnątrz
- brzydkie i brudne plastiki
- beznadziejny stan tapicerki
- drewnopodobny (kokpit?) nijak prasuje do wnętrza
Reasumując zawiodłem się trochę na wnętrzu Cari, kokpit i deska wydają się być zrobione ze słabej jakości plastików.
Nawet przez myśl mi przeszło, aby rozglądać się za czymś innym, może Peugot 406, Hyundai Sonata, Renault Safrane... sam już nie wiem. Jestem totalnie rozbity.... |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 11-01-2008, 15:49
|
|
|
bojownik, ja mam propozycje...nie bedziesz z niej zadowolony, ale wydaje mi sie ze jest sluszna Dozbieraj troszke kasy (wez kredycik albo cos w tym stylu) i sprobuj kupic Carisme po lifcie. Deska jest zmieniona i zrobiona jest z lepszych materialow, to powinno Ci sie juz spodobac (oczywiscie nie musi, ale... )
...a jesli straciles juz calkowicie ochote na Cari, przespij sie dobrze z tematem i nastepnego dnia podejmij decyzje. Przy kupnie bierz zawsze pare samochodow pod uwage, zeby miec jakiekolwiek porownanie...
Ale gdybys jednak pozostal przy Cari, to np. na taka moglbys rzucic okiem
http://www.motoallegro.pl...ana_1_8gdi.html
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
leszek stachyra [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 14:19 Re: [Cari] Kupię
|
|
|
bojownik napisał/a: | Kupię zadbaną Carismę , najlepiej od klubowicza rocznik 99 lub po lifcie do ok 15 000 zł
To chyba wszystko
[ Dodano: 12-01-2008, 15:32 ]
bojownik napisał/a: | leszek stachyra napisał/a: | Silnik , jak to "japończyk" jest w połowie swojego żywota . Chodzi idealnie na benzynie i na gazie. Cenę sam Pan wymyśli , po sprawdzeniu w/w .
Leszek.S. |
|
Witam.
Trzy zdjęcia samochodu znajdzie Pan tutaj:
www.stachyra.pl/carisma1.jpg
www.stachyra.pl/carisma2.jpg
www.stachyra.pl/carisma3.jpg
|
|
|
|
 |