Peugeot 307 |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2006, 09:42 Peugeot 307
|
|
|
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=728405 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-03-2006, 09:49
|
|
|
Aaaa - francuski szajs. A już od grupy PSA to w ogóle trzeba się trzymać jak najdalej. Jeszcze się gdzieś zapali podczas wyprzedzania . |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-03-2006, 09:55
|
|
|
Darek mi w sumie mniej chodzi o samochód i jego awaryjność - to w końcu Pug ale o podejście serwisu |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 12:06
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Darek mi w sumie mniej chodzi o samochód i jego awaryjność - to w końcu Pug ale o podejście serwisu |
Szczerze mówiąc widziałem w necie podobne teksty pochodzące od równie zadowolonych poziomem serwisu (oraz jakością posiadanego wehikułu) posiadaczy nowych Tojot, MB (i to nie A klasy) oraz innych szacownych badź mniej marek.
Przy tak psujnym egzemplarzu trzeba od serwisu pewnej dawki kindersztuby aby załatwić klienta zgodnie ze standardami, a tego u niektórych znanych mi dilerów nie ma za grosz.
Zresztą, moje doświadczenia z serwisami skłaniają mnie do poglądu, że gdyby Bozia spuściła na moją głowę katastrofę w postaci podobnie awaryjnego egzemplarza to istnieje realne prawdopodobieństwo, że zostałbym podobnie potraktowany. I nie mówie tylko o moich obecnych samochodach a także o tych przeszłych...
Pzdrw.
R.B. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-03-2006, 12:19
|
|
|
Ja sam mam podobne "przeżycia" z serwisem OPLA - ASO DIXI CAR Raszyn - po strzale rozrządu co było szczegółowo opisane ajko Assistance.
Dziwi mnie tylko jakim cudem facet wczesniej nie zaczął się domagać zwrotu pieniędzy/wymiany samochodu. Trzeba mieć samozaparcie . To co opisał kwalifikuje się jako temat dochodzenia Prokuratorskiego - zwłaszcza ten kawałem o hamulcach "...kto sprowadza zagrożenie życia..."
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 27-03-2006, 13:43
|
|
|
Niestety Filipowicz traktuje (albo traktował - nie byłem tam już 3 lata odkąd skończyła się gwarancja) klientów tak samo. Co prawda nie miałem aż tak poważnych usterek jak w tym pugu ale troszkę też tego było (m.in. również bijące tarcze hamulcowe, luzy oparcia fotela pasażera, trzeszczące plastiki itp itd). Nie mówię już o tym, że wyjechałem z salonu nóweczką Carismą i... nie dojechałem nawet do znajdującej się dosłownie 300m dalej stacji benzynowej. A po zalaniu paliwa z kanistra wróciłem odrazu do serwisu bo niedziałały kierunkowskazy.
Tyle, że ten serwis puga był pod jednym względem lepszy od Filipowicza - i jeden i drugi nie usuwał wszystkich usterek - ale przynajmniej gość mówi, że byli kulturalni czego o Marchewce od Filipowicza powiedzieć nie można...
Z ewidentnym biciem tarcz hamulcowych byłem w serwisie 3 razy i w końcu usłyszałem, że ja sobie usterkę wymyśliłem, chcę ich naciągnąć i oni nie będą już sprawdzali tego bo wiedzą, że nic nie znajdą. Dlatego skończyło się na ekspertyzie z PZMot...
Jak pojechałem do nich z uszkodzonym głośnikiem fabrycznym powiedzieli, że głośniki nie są na gwarancji. Dopiero jak zadzwoniłem do centrali stwierdzili, że jednak głośniki na gwarancji są i wymienili.
Wymieniać można by długo tylko po co? Było minęło - teraz omijam tą firmę z daleka i każdemu kto z miśkiem musi jechać do ASO radzę, żeby pojechał do MOTO do Katowic. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
ursa [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2006, 11:01
|
|
|
Witam.
Gość ma / miał straszliwego pecha.
Przed SpaceSter-em miałem 307 HDi i nie miałem nawet 1/100 problemów o których mowa w artykule.
Tarcze hamulcowe do końca (u mnie) oryginalne - sprzedałem Puga szwagrowi przy przebiegu 105 kkm. Teraz Lwiątko ma około 130kkm i tarcze dalej są oryginalne.
Ze standardowych "upierdliwości" 307-ki miałem wymieniany zamek tylnej klapy (ciężko się zamykała) i naprawiany przełącznik kierunkowskazów. Poza tym 2 komplety klocków z przodu, 1 komplet tylnych, wymieniony łącznik stabilizatora prawy przód.
Poza tym wymieniona cała masa żarówek świateł mijania (H7) - tak się jakoś lubią "palić".
Ogólnie mówiąc z 307-ki byłem bardzo zadowolony. z Misia też jestem choć żeby jeździć w miarę komfortowo zainwestowałem w zestaw HID (ksenony) i spryskiwacze reflektorów. |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
|
Wysłany: 11-04-2006, 17:48
|
|
|
serwisy-serwisami, prokuratorzy-prokuratorami, ale czyż nie jest to jedno z piękniejszych ostatnio wyprodukowanych aut?
...oczywiście - pedzio 407 w kupe |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2006, 18:08
|
|
|
Cudny, zwłaszcza w ciemnym kolorze gdy wlot powietrza nie wydaje się taki ogromny. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 11-04-2006, 18:25
|
|
|
Kordian..... z calym szacunkiem.......NIE. Wlot powietrza w nowych pugach zaprojektowal ktos z powaznymi kompleksami ..... 1000000000x bardziej podoba mi sie np. Eclipse 4g (oczywiscie w tym segmencie rynku)......
IMHO wyglada jak kupa.......czyli pezo w kupie
Ale o gustach sie nie dyskutuje |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
Ostatnio zmieniony przez Bartek 11-04-2006, 18:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 11-04-2006, 19:40
|
|
|
a dla mnie sie spisal pug, auto godne poprzednika, ktory z zewnatrz tez byl swietny |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-04-2006, 20:54
|
|
|
TEn pug jest obrzydliwy - 406 był JEDYNYM francuskim autem, które mi się podobało. Cała reszta to koszmary - już nawet o tych nowych nie wspomina, bo jadłem niedawno coś dobrego i nie chcę wymiotować. |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2006, 22:29
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | TEn pug jest obrzydliwy [...] Cała reszta to koszmary - już nawet o tych nowych nie wspomina, bo jadłem niedawno coś dobrego i nie chcę wymiotować. |
czasami stopien naszej mitsumaniakowej ekspresji jest wprost rozbawiajacy |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2006, 23:25
|
|
|
a mi sie w nowych peugotach podobaja halogeniki al'a kibelkowe, kuchenne etc.
kiedys ktos na forum mkp wylansowal taki styl halogenow w carismie lorda vadera
oczywiscie zartuje z tym podobaniem. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 09:16
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | TEn pug jest obrzydliwy - 406 był JEDYNYM francuskim autem, które mi się podobało. Cała reszta to koszmary - już nawet o tych nowych nie wspomina, bo jadłem niedawno coś dobrego i nie chcę wymiotować. |
Był jedynym? Cała reszta?
Deesa Ci się nie podobała? Renault Alpine Ci się nie podobało?
Z nowszych 607 nie podchodzi?
O lekko konserwatywnych wynalazkach a la Xantia nie bedę mówił...
De gustibus non est disputandum, ale dla równowagi IMO akurat jeśli chodzi o dizajn to rzygliwą jest japonia. Im bardziej japońska zresztą tym bardziej rzygliwa. Ja widziałem japońce w wersjach dalekowschodnich na żywo. Ojezuuuuu....
(w tej japońskiej tragedii stylistycznej muszę jednak przyznać, że z półlki tradycyjnej Galanty i niektóre Hondy tudzież Acury są całkiem udane, oraz oczywiście piękna Mazda 121 i nowa Micra)
Pzdrw. |
Ostatnio zmieniony przez Robert Bryl 12-04-2006, 09:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|