Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:17
Kompresja w Galancie 4G63
Autor Wiadomość
kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 09:56   Kompresja w Galancie 4G63

Ja w temacie ciśnienia w cylindrach, dziś odbieram głowicę do swojego misia, mam pytanko czy w Galusiu ciśnienie 12 atm jest ok. jeśli nie to może było by dobrze wymienić pierścienie. Jak się domyslacie chcę wykorzystać moment kiedy jest zdjęta głowica. Galant 1991 2 litry 4G63 8v :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2006, 10:09   

Nic nie rób - 12 atm to bardzo dobre ciśnienie. Standard to ok. 12.33 atm (1250 kPa), minimum to ok. 880 kPa (8.7 atm).

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 28-03-2006, 10:29   

Wyjecie tlokow w takiej sytuacji to pikus, pomierzyc wszystko i zdecydowac..... Bral olej wczesniej?

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 11:08   

Niestety tak, ale wywalone były uszczelniacze zaworów 1 litr/1000 km

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-03-2006, 11:12   

I mówisz że tylko przez uszczelniacze?? Interesujące...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 11:14   

Nie wiem czy tylko, nie znam się na tym. Byłbym wdzięczny za porady i sugestie

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 28-03-2006, 11:24   

Duzo...... tloki do gory, pomiary i decyzja co dalej.......

Mam tylko nadzieje, ze tym razem pojechales do mechanika, a nie do patafiana podajacego sie za mechanika......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 17:01   

no to mozliwe ze piersiocnki cos puszczaly albo cylinderki podrysowane

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-03-2006, 17:06   

Nie chciałbym żebys odczytał to co teraz napiszę jako złosliwośc ale silnik który spala/zuzywa/wychlapuje z siebie 10l oleju na 10000km to trup. konieczny jest:
1. remont lub
2. wymiana na inny.

No offence ale cieńko to widzę żeby tylko uszczelniacze były przyczyną Twoich problemów. No ale ja się nie znam. Nigdy sie nie znałem.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-03-2006, 17:08, w całości zmieniany 1 raz  

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 17:29   

czy ja wiem ze warto panikować, najlpierw niech wszystko rozbierze i zobaczy cylindry jakie ma i pierscienie. bo uszczelniacze tez cos daja ale noooo bez przesady:) no i wszystkie simeringi . uszczelki . , byle pierdołki a skutki moga byc jak widac

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-03-2006, 17:33   

Alladyn napisał/a:
najlpierw niech wszystko rozbierze i zobaczy cylindry jakie ma i pierscienie. bo uszczelniacze tez cos daja ale noooo bez przesady:) no i wszystkie simeringi . uszczelki . , byle

A czy to się przypadkiem remont nie nazywa?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 18:48   

Przyjechała głowica,(wygląda dobrze) no i wysłałem ją na sprawdzenie szczelności tak na wszelki wypadek, koszt niewielki a i spać spokojnie mozna. Trzy zawory napewno były nie szczelne ale to nie problem ( pociły się ) gniazda zaworów do szlifu i będzie ok. A co do pierścionków chyba je sprawdzę po tych pechowych incydentach z wałkiem a potem z głowicą wolę dmuchać na zimne. Motor napewno cały usyfiony z powodu wody w oleju tylko jak to się czyści. Dobrze by było wyciagnąć blok silnika rozebrać i to wszystko umyć. Natomiast usłyszałem od jakegoś znawcy że zlać z miski stary olej wymienić filtr i zalać olejem pojeździć trochę i jeszcze raz filterek i olej, będzie git ale ja nie jestem tego pewny :oops: Jak możecie to proszę o sugestie.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 28-03-2006, 19:36   

Mozna zrobic tak jak podpowiedzial "znawca"...... po robocie zalac nowym olejem (najtanszym Lotosem), po 100 km wymienic razem z filtrem.....

Namawiam Cie, jednak do zdjecia miski, wysuniecia tlokow do gory, zdjecia pierscieni i pomierzenia gladzi i zamkow pierscieni..... Zlozysz potem na oryginalnym zestawie uszczelek i zapomnisz o temacie na 200 000 km

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-03-2006, 20:10   

I to jest rada której bym posłuchał...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

kapsel
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 21:58   

Proszę o radę jeśli chodzi o uszczelki i pierscienie do jakich firm macie przekonanie a jakich mam unikać. Mam jakąś uszczelkę pod głowicę na kartonie jest napisane Takoma
Ostatnio zmieniony przez kapsel 28-03-2006, 22:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu