Wywala się Gadu |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 28-02-2008, 21:03 Wywala się Gadu
|
|
|
Nie wiem co jest, odkąd mam Vistę to przy starcie systemu uruchamia się Gadu, po chwili słoneczko znika z paska a po jego ręcznym uruchomieniu trzeba od początku przejść proces konfiguracji Gadu jak przy pierwszym uruchomieniu. Nie zawsze tak się dzieje ale na tyle często, że już mnie to wkurza.
Ktoś ma pomysł co z tym zrobić |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 28-02-2008, 21:19
|
|
|
zmienic Viste na XP.
a tak serio nie pomoge, bo nie mam pojecia. |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 28-02-2008, 21:25
|
|
|
Heh też to miałem, ściągnąłem jakąś łatkę na viste ręcznie i na razie odpukać pomogło... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 28-02-2008, 22:03
|
|
|
Juiceman napisał/a: | ściągnąłem jakąś łatkę na viste ręcznie | A pamiętasz skąd ściągałeś? Tę łatkę? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 28-02-2008, 22:49
|
|
|
Z strony microsoftu of course ; ) nie wiem, ktora ale mogę postarać sie przekopiować logi z update tyle ze ja mam wersje eng. niestety
A z gg mam tylko jeden problem. Nie mam Polskich Znaków ą,ę,ć,ź,ó,ł,ż etc. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-02-2008, 23:04
|
|
|
Zainstaluj sobie Tlen Komunikator, obsługuje gg lepiej niż program do tego stworzony. Mam go na Viście i nic złego się nie dzieje.
Co do samego gg komunikatora to nie pomogę bo nie używam z uwagi na powyższe. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 29-02-2008, 10:23
|
|
|
Najprawdopodobniej uprawnienia do katalogu sie posraly i nie gadu nie moze zapisac pliku z ustawieniami poprawnie. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 29-02-2008, 11:35
|
|
|
arekp napisał/a: | Najprawdopodobniej uprawnienia do katalogu sie posraly i nie gadu nie moze zapisac pliku z ustawieniami poprawnie. | Czasem słońce, czasem deszcze. Więc jak to jest? |
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-02-2008, 11:46
|
|
|
W Vista jest cos takiego jak kontrola uzytkownika, taki powalony mechanizm co Cie kotroluje na kazdym kroku. Da sie to wylaczyc w ustawieniach kont uzytkownikow w panelu sterowania.
Jesli tego nie wylaczyles, co by mnie dizwilo bo to strasznie upierdliwe jest to wylacz i zobacz czy pomoglo.
Oczywiscie to nie rozwiazuje kwestii uprawnien do zapisywania pliku, ale skoro objawy w kratke to byc moze ten mechanizm czasem blokuje akcje. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-03-2008, 14:13
|
|
|
To nie pomoże na wywalanie się gadu
Też mam Vistę i ćwiczyłem ten problem (a wyłączenie kontroli konta było pierwszą czynnością, jaką zrobiłem po instalacji systemu ). Nie wiem dokładnie z czego on wynika, ale udało mi się go obejść (strasznie wkurzało mnie ciągłe kopiowanie ustawień gadu, zwłaszcza, że nie chcę stracić archiwum, które mam od 2003r ).
Problem przestał się pojawiać, kiedy ustawiłem opcję "po uruchomieniu ustaw status na: niedostępny". Od tego czasu ani razu nie wywaliło mi gg przy starcie, ani jego ustawień.
Trzeba tylko pamiętać, żeby po odpaleniu systemu ręcznie ustawić sobie status.
Przyzwyczaiłem się do tego rozwiązania i nie szukam już dalej |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 01-03-2008, 15:53
|
|
|
A nie prościej zainstalować sobie tlen i podpiąć konto gg do niego? IMHO gg to najbardziej badziewna gadaczka jaka istnieje więc po co się tak męczyć... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 01-03-2008, 19:25
|
|
|
saphire napisał/a: | A nie prościej zainstalować sobie tlen ... gg to najbardziej badziewna gadaczka jaka istnieje więc po co się tak męczyć.. | Cóż, przyzwyczajenie. W sumie mam konto na tlenie. Może jest to ten moment właśnie aby zmienić przyzwyczajenia |
 |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 01-03-2008, 21:05
|
|
|
Nie bo nie wymienisz plikow z ludzmi ktorzy maja gg, jesli Ty masz tlena.... |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-03-2008, 02:39
|
|
|
saphire napisał/a: | A nie prościej zainstalować sobie tlen i podpiąć konto gg do niego? |
Po co instalowac tlena i sie z nim meczyc, skoro mozna zainstalowac jakiegokolwiek multiklienta (ja uzywam www.konnekt.info) i wybrac jedynie wtyczke do GG? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-03-2008, 09:16
|
|
|
ano bo konnekt tez jest chimeryczny i często niespodziewanie i nieobliczalnie się zwala... ale jeśli nie wymieniasz się plikami i hasasz tylko na tlen/gg to tlen jest najlepszym rozwiązaniem szczególnie jak dołożysz mu parę wtyczek i np. banner kiler'a bk2 by "zgasić" banery i wyskakujące reklamy |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|