Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 15:03 |
Colt w "Motorze" |
Autor |
Wiadomość |
pudel [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2006, 09:33 Colt w "Motorze"
|
|
|
W najnowszym numerze "Motoru" w dziale używane, jest artykuł o Colcie z lat 92-95 |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2006, 20:07
|
|
|
Dzisiaj czytałem i powiem, że nie miałem ani jednej z tych usterek, co napisali jako czasami występujące |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2006, 20:37
|
|
|
Moze ktorys z kolegow zeskanuje i wklei, zeby inni tez mogli zobaczyc?? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-04-2006, 21:44
|
|
|
Może lepiej nie dopóki nie wyjdzie nastepny numer. Prawa autorskie chronią materiały prasowe... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2006, 21:55
|
|
|
Ja już ze skanowałem i wkleiłem na jedną stronkę, ale teraz z tego, co Hubeeert napisał zastanawiam się, co by nie wykasować tego |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 04-04-2006, 22:05
|
|
|
nie do końca jest tak
Najlpepiej przepisać treść (ewentualne fotki auta są znajome)co nie stanow całości artykułu tylko jego część
poza tym trudno zdefiniować prawa autorskie do tego typu wiadomości jest naprawdę ciężkio.
Nie chce sie wdawać w dyskusje w tym temecie
Jeżeli chcemy być jak najbardziej "z literą prawa" wystarczy powołać sie na dany artykuł z konkretnej gazety i wszystko jest jasne
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 04-04-2006, 22:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2006, 20:52
|
|
|
No to poczekamy na nastepny numer |
Ostatnio zmieniony przez bartek_nkm 05-04-2006, 20:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ozz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2006, 23:22
|
|
|
ja tam tylko powiem że najlepsze jest podsumowanie Colta w tabeli "Najczęściej występujące usterki" - mówią że trudno tu mówić o jakichś usterkach, bo auto jest najbardziej niezawodne w swojej klasie
nie podobało mi się tylko to że zrobili zdjęcia raczej słabo wyglądającemu,białemu 1.3; |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2006, 07:10
|
|
|
ozz napisał/a: | nie podobało mi się tylko to że zrobili zdjęcia raczej słabo wyglądającemu,białemu 1.3; |
Motor to gazetka dla kazdego przecietnego Kowalskiego, ktory pomyka swym autkiem do pracy,na dzialke itp, dlatego wybrano do testu autko najczesciej spotykane na polskich drogach-4G13
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 11-04-2006, 09:07
|
|
|
Ja nie widziałem jeszcze białego Colta CA? Najczęściej spotykany to czerwony, seledynowy (metalic), czarny, srebrny (metalic), granatowy, żółty (metalic). |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2006, 23:18
|
|
|
Czytałem i szczerze mówiąc mnie również nie przydarzyła się żadna z opisanych najczęstszych usterek.
Ponadto faktycznie do opisu wzięli przeciętniaka 1.3 i wynik również wyszedł im przeciętny
A co do braku usterkowości to Colta przebija np. Starlet, Micra... (ale wszystko zostaje w wielkiej jaońskiej rodzinie ). |
|
|
|
 |
ozz [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2006, 12:02
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Starlet, Micra |
a czy czasami Colt nie jest klasę wyżej? myślę że Micra jest mniejsza gabarytowo niż Colt; pozatym Micra jest napewno z tej trójki najbardziej awaryjna, mam taką w bliskiej rodzinie, więc mogę porównać; |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2006, 21:32
|
|
|
ozz napisał/a: | slo_mo napisał/a: | Starlet, Micra |
a czy czasami Colt nie jest klasę wyżej? myślę że Micra jest mniejsza gabarytowo niż Colt; pozatym Micra jest napewno z tej trójki najbardziej awaryjna, mam taką w bliskiej rodzinie, więc mogę porównać; |
Odpowiedz sobie sam na to pytanie biorąc na przykład Micre 1.3 16V i Colta 1.3 Klasa i wyposażenie takie same.
Micre `93 w chwili obecnej ma mój ojciec - zero napraw przy zerowej trosce o samochód |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2006, 14:19
|
|
|
W ostatnim "auto motor sport" jest ocena colta przeprowadzona przez pana Maznasa, którem najwidoczniej Colt coś nie leży. A najbardziej nie leży mu śliska kierownica - podobno jest bardzo bardzo śliska. No cóż, nie wiem, nie trzymałem, ale może po prostu mu się z wrażenia po jeździe rączki nieco spociły
Natomiast dręczy mnie jedno pytanie. Czy to naprawdę prawda, że wyposażony w silnik 1,3 o mocy 95 KM Colt może spalić nawet 15,5 litra na setkę? Tak przynajmniej podawał pan Maznas że po mieście tyle mu wciąga i przy prędkości maksymalnej tzn koło 180 km/h. ? Bo taki był chyba główny, najbardziej zaakcentowany akcent tego niby "obiektywnego" artukuliku.
No co tu dużo gadać. Wku.... ił mnie po prostu. A może niessssłusznie? To pali tyle czy nie? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-05-2006, 14:41
|
|
|
nie dostał w łapę? |
|
|
|
 |
|