Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:06 |
[Cari 1.8MSX] Warto? |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 24-08-2008, 22:01 [Cari 1.8MSX] Warto?
|
|
|
Witam,
Takie ogłoszenie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6155471
Czy warto? Ma trochę koników pod maską i wygląda całkiem fajnie, ale czy z takim przebiegiem Cari jeszcze się opłaca kupować? (to będzie moja pierwsza przygoda z Miśkiem więc mi wybaczcie jeżeli powątpiewanie w stan Cari z takim przebiegiem to obraza) Jestem nastawiony na tak jeżeli jutrzejsze oględziny wypadną pozytywnie.....możecie coś doradzić? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 24-08-2008, 22:17
|
|
|
MSX - jest to cudo na kółkach zadbana i doinwestowana niszczy inne samochody pod względem osiągów/kultury jazdy/wyglądu;]
Jeden minus drogie części, inne zawieszenie niż w "cywilnych" Carismach - pod tym względem droga w utrzymaniu : ). Ale jeśli stać Cie na odpicowanie tego autka to chyba większość będzie Ci zazdrościć
Co do samego auta z ogłoszenia brak fotki silnika/mało wytarta kierownica/gałka (aż dziw). Może złudzenie, ale bagażnik/klapa ciut za wysoko siedzi.Brak kratki na grillu - możliwe, że zwykłe wyłamanie jej.
Cena - idealna jeśli stać Cie na naprawę (czyt. doprowadzenie do stanu ideału). |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 24-08-2008, 22:22
|
|
|
246 tys. w sumie nie ma tragedi patrzą na fotki autko wygląda ok. Wnętrze nie zniszczone. No i jak na ten model cena dobra. Należy tylko pamietać że ta cari od początku jeździ w Polsce a jakie amy drogi każdy wie, więc przy oględzinach warto zrócic uwage na stan zawieszenia. |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-08-2008, 22:50
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Silnik i skrzynia japońskie |
skrzynia z podciaganym wstecznym japonska ??
dla mnie wyglada ok - z przodu spoiler pod zderzakiem, z tylu na klapie takze - czesci nie latwo zdobyc wiec raczej nie bita,
kierownica w skorze - moze przez to nie wytarta, a galki od biegow w 95-96robili z lepszego materialu niz pozniej i sie nie wycieraly tak jak te nowsze |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-08-2008, 23:27
|
|
|
Ok, dzięki wszystkim za odpowiedź. Piszecie że części drogie i że ciężko znaleźć. No dobra, ale jak już coś szlag trafi to da się gdzieś te części dostać? (ASO?) Czy wszystkie części są inne niż w klasycznych carismach? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-08-2008, 09:23
|
|
|
prawdopodobnie zawieszenie jest bardziej zblizone do volvo, z tym ze np tylne wahacze moga sie roznic wygladem, ale tulejki moga byc takie same, wiec raczej nie bedzie problemu - tak domniemam, poniewaz nie widzialem zawieszenia z msx |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 25-08-2008, 09:29
|
|
|
Proszę o wyjaśnienie co z tą skrzynią.
Zawsze myślałem że MSX ma skrzynię japońską a na tych zdjęciach jest francuz, ponadto nie ma zdjęcia silnika więc tak naprawdę nie wiadomo czy to MSX, bo poza tylną lotką to nic o tym nie świadczy, no może jeszcze przedni spoiler. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-08-2008, 09:58
|
|
|
msx mial podciagany wsteczny, o tym ze to msx swiadcza jeszcze kola i tapicerka, do tego popatrz na obrotomierz |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-08-2008, 11:54
|
|
|
Oj prawdę mówi.
No cóz z taką skrzynią to ja dziękuję. |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2008, 12:34
|
|
|
Czy rzeczywiście z tą skrzynią to jakiś niewypał? A jeżeli chodzi o części zamienne to musicie mi to jeszcze jak 2latkowi wyjaśnić: o ile droższe mogą być części w stosunku do seryjnej Cari? Czy są dostępne? Nie chciałbym kupić czegoś co jak się zepsuje to będzie mi upiększało podwórko.......:-) |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-08-2008, 12:45
|
|
|
Na poważnie to skrzynią bym się nie przejmował jeżeli była dobrze serwisowana.
Musisz przyjąć jedno poważne założenie:
"Jak ktoś ma MSX to nie po to aby jeździć jak kapelusznik, ten samochód stworzony jest po to aby dostawać w palnik.." wynikiem tego może byś znacznie skrócona żywotność części odpowiadających za przeniesienie napędu, wyhamowanie i utrzymanie samochodu na drodze, czyli podsumowując większość drogich rzeczy.
Części będą ogólnie dostępne w lepszych sklepach, zbliżone ceną do zwykłej Cari choć nie wszystkie. |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2008, 13:49
|
|
|
Dzięki. Dzisiaj koło 17 jadę ją obejrzeć i podjadę na warsztat ją sprawdzić pod względem zużycia tych newralgicznych układów. Zobaczymy.
[ Dodano: 25-08-2008, 19:59 ]
Byłem....zobaczyłem.....nie kupiłem..
Z zewnątrz nawet ładnie mimo kilku małych wgnieceń i nierówno złożonego przodu (oba przednie nadkola po wymianie, jedna lampa stara druga nowa...itp). Jednak po wizycie na stacji diagnostycznej pozbyłem się złudzeń....całe zawieszenie praktycznie do wymiany.....
Nie będę się dużo rozpisywał bo sie za bardzo nie znam i nawet nie spamiętałem wszystkich części które kwalifikowały się do wymiany.....w każdym razie można by ją nawet kupić, ale nie z 10K a za max 7K - pozostała kasa poszła by na doprowadzenie auta do stanu w którym przeszło by przegląd techniczny. Poza tym autko w tej chwili stoi na oponach zimowych - nie były zmienione na lato i są ostro starte więc trzeba by też kupić dwa komplety opon (letnie i zimowe).
Poza tymi wszystkimi mankamentami nie zraziłem się do Cari mam nadzieję że znajde taką którą zabiorę do domu (ten odgłos silniczka naprawdę przyjemny)
Dalej szukam......... |
|
|
|
 |
|