Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
14-05-2014, 16:06
[Cari 1.8MSX] Warto?
Autor Wiadomość
ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2008, 22:01   [Cari 1.8MSX] Warto?

Witam,

Takie ogłoszenie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6155471

Czy warto? Ma trochę koników pod maską i wygląda całkiem fajnie, ale czy z takim przebiegiem Cari jeszcze się opłaca kupować? (to będzie moja pierwsza przygoda z Miśkiem więc mi wybaczcie jeżeli powątpiewanie w stan Cari z takim przebiegiem to obraza) Jestem nastawiony na tak jeżeli jutrzejsze oględziny wypadną pozytywnie.....możecie coś doradzić?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 24-08-2008, 22:17   

MSX - jest to cudo na kółkach zadbana i doinwestowana niszczy inne samochody pod względem osiągów/kultury jazdy/wyglądu;]

Jeden minus drogie części, inne zawieszenie niż w "cywilnych" Carismach - pod tym względem droga w utrzymaniu : ). Ale jeśli stać Cie na odpicowanie tego autka to chyba większość będzie Ci zazdrościć :)

Co do samego auta z ogłoszenia brak fotki silnika/mało wytarta kierownica/gałka :) (aż dziw). Może złudzenie, ale bagażnik/klapa ciut za wysoko siedzi.Brak kratki na grillu - możliwe, że zwykłe wyłamanie jej.

Cena - idealna jeśli stać Cie na naprawę (czyt. doprowadzenie do stanu ideału).

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 24-08-2008, 22:19   

Silnik i skrzynia japońskie, więc powinno być OK. Mój silnik 4G13 1300 ma 15lat i 280.000km i nie wykazuje żadnych śladów zużycia.

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 24-08-2008, 22:22   

246 tys. w sumie nie ma tragedi patrzą na fotki autko wygląda ok. Wnętrze nie zniszczone. No i jak na ten model cena dobra. Należy tylko pamietać że ta cari od początku jeździ w Polsce a jakie amy drogi każdy wie, więc przy oględzinach warto zrócic uwage na stan zawieszenia. :D

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-08-2008, 22:50   

wichura1 napisał/a:
Silnik i skrzynia japońskie

skrzynia z podciaganym wstecznym japonska ?? :P

dla mnie wyglada ok - z przodu spoiler pod zderzakiem, z tylu na klapie takze - czesci nie latwo zdobyc wiec raczej nie bita,

kierownica w skorze - moze przez to nie wytarta, a galki od biegow w 95-96robili z lepszego materialu niz pozniej i sie nie wycieraly tak jak te nowsze
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 24-08-2008, 22:52   

Aaa to nie GDI to sorry tzn że Francuz

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-08-2008, 23:27   

Ok, dzięki wszystkim za odpowiedź. Piszecie że części drogie i że ciężko znaleźć. No dobra, ale jak już coś szlag trafi to da się gdzieś te części dostać? (ASO?) Czy wszystkie części są inne niż w klasycznych carismach?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 25-08-2008, 07:09   

Na zawieszenie czekasz dłużej jak znajdę jakiś temat o MSX'ie to Ci wkleje :wink:

[ Dodano: 25-08-2008, 07:46 ]
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20828

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 25-08-2008, 09:23   

prawdopodobnie zawieszenie jest bardziej zblizone do volvo, z tym ze np tylne wahacze moga sie roznic wygladem, ale tulejki moga byc takie same, wiec raczej nie bedzie problemu - tak domniemam, poniewaz nie widzialem zawieszenia z msx
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 25-08-2008, 09:29   

Proszę o wyjaśnienie co z tą skrzynią.
Zawsze myślałem że MSX ma skrzynię japońską a na tych zdjęciach jest francuz, ponadto nie ma zdjęcia silnika więc tak naprawdę nie wiadomo czy to MSX, bo poza tylną lotką to nic o tym nie świadczy, no może jeszcze przedni spoiler.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 25-08-2008, 09:58   

msx mial podciagany wsteczny, o tym ze to msx swiadcza jeszcze kola i tapicerka, do tego popatrz na obrotomierz :)
Lexus IS220D
Calish4nia

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2008, 11:54   

Oj prawdę mówi.
No cóz z taką skrzynią to ja dziękuję.

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2008, 12:34   

Czy rzeczywiście z tą skrzynią to jakiś niewypał? A jeżeli chodzi o części zamienne to musicie mi to jeszcze jak 2latkowi wyjaśnić: o ile droższe mogą być części w stosunku do seryjnej Cari? Czy są dostępne? Nie chciałbym kupić czegoś co jak się zepsuje to będzie mi upiększało podwórko.......:-)

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2008, 12:45   

Na poważnie to skrzynią bym się nie przejmował jeżeli była dobrze serwisowana.
Musisz przyjąć jedno poważne założenie:

"Jak ktoś ma MSX to nie po to aby jeździć jak kapelusznik, ten samochód stworzony jest po to aby dostawać w palnik.." wynikiem tego może byś znacznie skrócona żywotność części odpowiadających za przeniesienie napędu, wyhamowanie i utrzymanie samochodu na drodze, czyli podsumowując większość drogich rzeczy.

Części będą ogólnie dostępne w lepszych sklepach, zbliżone ceną do zwykłej Cari choć nie wszystkie.

ig_or 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2008, 13:49   

Dzięki. Dzisiaj koło 17 jadę ją obejrzeć i podjadę na warsztat ją sprawdzić pod względem zużycia tych newralgicznych układów. Zobaczymy.

[ Dodano: 25-08-2008, 19:59 ]
Byłem....zobaczyłem.....nie kupiłem.. :-(

Z zewnątrz nawet ładnie mimo kilku małych wgnieceń i nierówno złożonego przodu (oba przednie nadkola po wymianie, jedna lampa stara druga nowa...itp). Jednak po wizycie na stacji diagnostycznej pozbyłem się złudzeń....całe zawieszenie praktycznie do wymiany.....
Nie będę się dużo rozpisywał bo sie za bardzo nie znam i nawet nie spamiętałem wszystkich części które kwalifikowały się do wymiany.....w każdym razie można by ją nawet kupić, ale nie z 10K a za max 7K - pozostała kasa poszła by na doprowadzenie auta do stanu w którym przeszło by przegląd techniczny. Poza tym autko w tej chwili stoi na oponach zimowych - nie były zmienione na lato i są ostro starte więc trzeba by też kupić dwa komplety opon (letnie i zimowe).

Poza tymi wszystkimi mankamentami nie zraziłem się do Cari mam nadzieję że znajde taką którą zabiorę do domu (ten odgłos silniczka naprawdę przyjemny)

Dalej szukam.........

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi