Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
16-05-2014, 10:33
Kolejna prośba o opinię Cari 1,8 gdi
Autor Wiadomość
marcnow 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2008, 20:12   Kolejna prośba o opinię Cari 1,8 gdi

Ponieważ jestem nowym użytkownikiem tego forum, na wstępie chciałbym wszystkich przywitać :)

Jestem na etapie zmiany mojej 306-tki, między innymi zainstersowałem się Carismą 1,8 gdi, bo z tego co udało mi się wyczytać są to w miare oszczędne, dynamiczne i niezawodne silniki. Nie chcę ani diesla ani gazu więc myślę, że to będzie optymalny wybór.

Przeszukując ogłoszenia z wszelkich możliwych serwisów znalazłem taką ofertę:
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C6614431.html

i tutaj pytanie do Was - co sądzicie o tym autku? Napewno plusem moim zdaniem jest to, że auto kupione było w Polsce i jest z 2001 roku (gdzieś wyczytałem, że poprawiono troszkę silnik po lifcie), tylko nie wiem czy cena trochę nie za wysoka, ale lepiej z kolei zapłacić więcej na początku i później mieć mniej problemów :)
Nie widać na tym aucie emblematów GDI przy kierunkowskazach, czy wszystkie Cari takowe mieć powinny? I czy może to świadczyć o powypadkowej przeszłości auta?
Trochę daleko mam do Kielc z Rzeszowa, ale mam zamiar wybrać się w środę obejrzeć na żywo i nie chciałbym jechać na darmo.

Dziękuję wszystkim z góry za odpowiedź.
pozdrawiam!

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 03-11-2008, 20:40   

Hmm, dosyć dziwna ta Carisma - tak jakby połączenie modelu sprzed zmian z tym po zmianach. Światła jasne, znaczek Mitsubishi czerwony - tak jak przed zmianami. Natomiast brak emblematów GDI, kierownica i pokrywa silnika taka jak po zmianach - może to jakiś taki przejściowy egzemplarz, ale pierwszy raz takie połączenie widzę. Zapytaj jaką ma moc w dowodzie wpisaną. Choć... to niczego nie wyjaśni. A może to ta nowsza wersja po jakimś dzwonie przodem i stąd te "stare" lampy i znaczek?

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 03-11-2008, 20:45   

Carismy do 2002 roku miały jeszcze czerwony znaczek i białe lampy oraz chromowane nerki, więc to jest tutaj ok. :twisted:
A o tym aucie już było w temacie założonym przez macieja76.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 03-11-2008, 22:05   

MaRIo_ napisał/a:
Carismy do 2002 roku miały jeszcze czerwony znaczek i białe lampy oraz chromowane nerki, więc to jest tutaj ok. :twisted:

No więc właśnie mówię - znaczek i lampy z wersji sprzed zmian, a kierownica, pokrywa silnika i brak emblematów GDI wskazują na młodszy rocznik.

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-11-2008, 09:28   

MaRIo_ napisał/a:

Rzeczywiście było wspominane o tym aucie, a ponieważ kolega maciej76 zakupił już inne jutro jadę obejrzeć to auto :)

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2008, 20:22   

To powodzenia. Mam nadzieję że będzie warta przejechania prawie 100 km :wink: Nie wglębiając się w szczegóły ogólnie autko mi się podoba. Jest ładnie utzrymane. Kwestia przejechania się kilka minut i będziesz wiedział czy warto w TO zainwestowac czy nie :wink: Przydałaby się diagnostyka silnika ponieważ silniki GDI mają problemy na naszym paliwie i zawodzą wtryski.

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-11-2008, 21:03   

Dzięki przyda się :) mam trochę więcej niż 100km, bo około 170 :/ ale po drodze jeszcze jedną Cari będę oglądał, też gdi ale z 2000 roku i sprowadzona, ale naszczęście po opłatach i w sumie trochę tańsza :) Na diagnostykę raczej napewno pojadę, ale ani jeden ani drugi właściciel się tego nie przestraszyli jak im powiedziałem, więc teoretycznie powinno być w porządku :)
Jadę jednak w czwartek i mam nadzieję, że wróce już nową furą :D

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 04-11-2008, 21:28   

To życzę powodzenia z kupnem, w razie czego pytaj :)

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2008, 18:42   

Niestety wyprawa nieudana... :?
Autko z ogłoszenia w Kielcach okazało się być porządnie uderzone w bok, na środkowym prawym słupku było tyle szpachli, że miernik lakieru nawet się nie "przyssał" :/ przód i silnik był ok, ale mimo wszystko po wypadku...
Drugie w miejscowości Osiek było jeszcze gorsze, bo uderzone z przód i silnik pracował bardzo dziwnie.
Niewiele brakowało, abym wrócił Focusem 1,8 TDDi z 1999r., ale jednak dalej poszukuję Carismy...

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 06-11-2008, 22:11   

Tak trzymać! Uwierz mi, trzy diamenty to na prawdę niezniszczalna konstrukcja. :)

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2008, 23:04   

Szkoda tylko, że w ogóle bardzo ciężko znaleźć z silnikiem GDI, a tym bardziej w dobrym stanie w moich okolicach, a wyprawa na drugi koniec Polski to jednak trochę za daleko :?

stige 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze matiz
Wysłany: 07-11-2008, 23:07   

marcnow napisał/a:
Autko z ogłoszenia w Kielcach okazało się być porządnie uderzone w bok, na środkowym prawym słupku było tyle szpachli, że miernik lakieru nawet się nie "przyssał" :/ przód i silnik był ok, ale mimo wszystko po wypadku...
Drugie w miejscowości Osiek było jeszcze gorsze, bo uderzone z przód i silnik pracował bardzo dziwnie.
Niewiele brakowało, abym wrócił Focusem 1,8 TDDi z 1999r., ale jednak dalej poszukuję Carismy...

Witam
Mam pytanie odnośnie Carismy z Osiek czy jest koloru złotego z 2000r
i czy ta miejscowość jest w Swiętokrzyskim bo jutro mam zamiar się wybrać ją oglądać ale jak to jest ta sama co piszesz to szkoda jechać
Proszę o szybką odpowiedź
dzięki

marcnow 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2008, 23:24   

stige napisał/a:
marcnow napisał/a:

Witam
Mam pytanie odnośnie Carismy z Osiek czy jest koloru złotego z 2000r
i czy ta miejscowość jest w Swiętokrzyskim bo jutro mam zamiar się wybrać ją oglądać ale jak to jest ta sama co piszesz to szkoda jechać
Proszę o szybką odpowiedź
dzięki

odp. w mailu

stige 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze matiz
Wysłany: 07-11-2008, 23:39   

dzięki
marcnow,

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2008, 14:31   

Tak to już jest z tymi ogłoszeniami :roll: Cóż, na zadbane auto trzeba poświęcić sporo czasu i pieniędzy zanim się kupi pasujący nam egzemplarz. Sam jestem w trakcie poszukiwania małego autka ale zagranicą a dokładnie w Austrii.Też nie ma lekko :doubt:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi