Pajero 3.0 V6 proszę o opinie na temat tego silnika |
Autor |
Wiadomość |
Grigor
Nowy Forumowicz Gregor
Auto: Opel Astra
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:07 Pajero 3.0 V6 proszę o opinie na temat tego silnika
|
|
|
Witam wszystkich!
Mam wielką chęć kupić Pajero 3.0 V6.
Znalazłem niezłą ofertę na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=525192947
z 1994r. z LPG 266tys.km, tylko niestety mało wiem o tym konkretnie motorze. Auto nie było serwisowane więc mam lekkie obawy.Przeszukałem forum, ale najwięcej jest o 2.8 i 2.5.
Proszę o jakiekolwiek informacje bo jak na razie to mam mętlik w głowie |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:23
|
|
|
Grigor,
witaj na forum!!!
Odnośnie silnika 3.0V6 nie pomogę, bo mam 2.8TD, ale kolega Berni na pewno pomoże bo ma Pajero 3.0V6, więc zagadaj do niego na PW.
I jeszcze raz witam w rodzinie MitsuManiaków! |
|
|
|
 |
Grigor
Nowy Forumowicz Gregor
|
Wysłany: 14-01-2009, 20:42
|
|
|
Ok dzięx |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2009, 20:46
|
|
|
Po to jest to forum żeby sobie pomagać.
Pozdrawiam i życzę szczęścia w wybieraniu Misia |
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Paź 2008 Posty: 316 Skąd: Tipperary
|
Wysłany: 15-01-2009, 10:23
|
|
|
Witaj Grigor , jeżeli chodzi o silnik to nie narzekam ( choć pali jak smok) bo chodzi idealnie, ale z doświadczenia wiem że jest więcej części do diesla niż do tej benzyny. Mnie z opresji zawsze ratował kolega ZbyszekM u niego kupowałam wszystkie części i myślę że On też co nieco Tobie podpowie. |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-01-2009, 10:43
|
|
|
Pogadaliśmy z Grigorem na Pw - ale zaproponowłem mu bartek2800 żeby pogadał z Tobą o 2.8- bo jest tak ja kiedyś rozmawialiśmy wszystko zależy do czego go chce - i to jego trudny wybór -niby w pojemności różnica niewielka -ale charakterystyka pracy inna- ja jestem zadowolony z 3.0 v6--- a bartek2800 na swój by się niezamienił
ps. JJK piękny wózek |
|
|
|
 |
Grigor
Nowy Forumowicz Gregor
|
Wysłany: 15-01-2009, 11:28
|
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Szczerze powiem, że nie planuje dużo jeździć na co dzień tym autem, ale raczej na weekendowe wypady w trochę mniej dostępne miejsca - lekki teren. Dlatego zastanawiam się też nad 2.8 , ale diesla nigdy nie miałem... |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2009, 16:24
|
|
|
Kurcze JJK zapomniałem, że ty też masz benzynę
Jeśli nie będziesz jeździł nim codziennie, tylko czasem to wybór masz trudny bo na paliwie dużo nie zaoszczędzisz w 2,8TD a przyjemność z jazdy 3,0V6 mówi sama z a siebie... |
|
|
|
 |
Grigor
Nowy Forumowicz Gregor
|
Wysłany: 15-01-2009, 18:02
|
|
|
No i ta przyjemność z jazdy do mnie przemawia - bo to też jest ważne |
|
|
|
 |
maniekv6
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport
Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 36 Skąd: Kostrzyn,Paczkowo,Reykjavik
|
Wysłany: 18-01-2009, 19:20
|
|
|
Witaj Grigor jestem posiadaczem Pajero sport z benzynowym silnikiem 3.0 V6 24V. który w tym autku sprawuje się wyśmienicie.Mój szwagier posiada PajeroII z silnikiem 2.8 t.d. i mogę powiedziec że silnik benzynowy wcale niejest tak łapczywy jak to sie mówi , oczywiście spala bo mósi ale w porównaniu w trasie mój benzynowiec spalił tyle samo co diesel szwagra tj.12l/100km ,a biorąc pod uwagę niższą cenę benzyny (na Islandii, niewiem jakie są ceny w kraju) mój benzynowiec jest oszczędniejszy.Jeśli myślisz o kupnie benzynowca to szczeże polecam bo sam jestem zadowolony. POZDRAWIAM. |
|
 |
Grigor
Nowy Forumowicz Gregor
|
Wysłany: 20-01-2009, 09:50
|
|
|
A tak z ciekawości maniekv6 jak sobie radzi 3.0 V6 w terenie, jest istotna różnica pomiędzy tym a 2.8? A skrzynie masz w automacie? |
|
|
|
 |
maniekv6
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport
Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 36 Skąd: Kostrzyn,Paczkowo,Reykjavik
|
Wysłany: 20-01-2009, 17:28
|
|
|
Witaj mój pajor w terenie radzi sobie doskonale , tak jak szwagra. Różnice po bezdrożach natomiast są wielkie ,w moim przypadku auto jest na 35"kołach i podwyższonym nadwoziu , a u szwagra standard.W teren wybieramy się zawsze razem i szwagier z mniejszym prześwitem jedzie pierwszy tak by uniknąć pomocy innych ,a jak się zakopie ma zawsze gwarantowane wyciągnięcie przez moje auto.Ja w moim pajorku mam manuala a szwagier automat. Pozdrawiam. |
|
 |
bromba
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 V6
|
Wysłany: 22-01-2009, 12:29
|
|
|
Witam,
na forum jestem świerzak, ale Sportem 3.0 V6 24V jeżdżę już półtora roku więc jakąś opinie mogę wystawić:
+ duża moc
+ w moim przypadku całkowita bezawaryjność!
+ jak na taki silnik małe spalanie ( cykl miejski 11,5 - 12L/100km),
+ kultura pracy nie do porównania z jakimkolwiek dieslem,
minusy
- jak każda benzyna, dość wysokie koszty eksploatacji (świece, przewody, cewki i inne duperele), poza tym w zimowe poranki musisz ciągać po osiedlu diesle sąsiadów
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. |
|
|
|
 |
skoczbo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi montero sport
|
Wysłany: 04-02-2009, 20:21
|
|
|
Witam
Wprawdzie posiadaczem Sprta 3,0 v6 jestem od niecalych 4m-cy to jednak mialem okazje powalczyc nim juz wczesniej
Autko super sie sprawuje i na czarnym i na piachu ( pustynne tereny) sama przyjemnosc w tym przypadku bezawaryjny.
Ja zarzucilem mu wprawdzie gaz i troszke taniej mnie ta przyjemnosc wynosic bo tak jak pisaliforumowicze wczesniej 12-12,5l/100 benzyny a gazu mi pobiera jakies 15l/100 przyczym roznice odczuwam dopiero na 4-5 biegu w przypadku jazdy na gazie:) |
|
|
|
 |
solarzm
Nowy Forumowicz
Auto: Mazda 323P '97
|
Wysłany: 28-02-2009, 17:28
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!
To mój pierwszy post.
Zarejestrowałem się na tym forum ponieważ Mitsubishi Pajero bierze udział w konkursie na zakup auta. Do konkursu startują jeszcze Nissan Patrol, Nissan Pathfinder, Toyota Land Criuser, Nissan X-Trail, Subaru Forester, może cos pominałem .... Ma być 4/5 drzwiowe, bezawaryjne, superwygodne na trasę i od czasu do czasu ma umieć zjechać w teren i z niego wrócić.
skoczbo - napisz proszę coś więcej jak Ci się jeździ w trasie? Jak przy większych prędkościach? Jaką masz instalację i ile zapłaciłeś, ile litrów bak i gdzie ten bak?
pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
|