Czy Carisma pojdzie w zapomnienie?? |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 18-06-2005, 18:02 Czy Carisma pojdzie w zapomnienie??
|
|
|
Czy mitsubishi carisma pojdzie w zapomnienie dlaczego MMC nie wprowadza w jej miejsce auta zastepczego Lancer to sedan i kombi a co z liftbackem dla mnie to rozwiazanie optymalne. Czy mitsubishi nas czyms zaskoczy? Ja bardzo lubie swego misia i nie zamienie go na inne auto. Carisma to stosunkowo nowy model dlaczego znika z rynku aut nowych?[/i][/b] |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2005, 18:32
|
|
|
tez mnie to dziwi ze mitsu sobie odpuscilo ten segment, byc moze w przyszlosci cos wymysli ale pewnie do tej pory zmienie juz marke.
na lancera napewo sie nie przesiade bo to inna bajka i zupelnie inny samochod i tak zdegradowalem sie w 99 roku z galanta na carisme. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2005, 14:11
|
|
|
Myślę że nie będzie następcy Carismy, a jeśli już to nie w najbliższym czasie. Lancer jest sporym kompaktem, a przyszły Galant w wersji europejskiej pewnie nie będzie strasznym olbrzymem. Stąd z punktu widzenia producenta nie ma dużego sensu wciskanie jeszcze czegoś pomiędzy nie, zwłaszcza jeśli Galant będzie miał wersję pięciodrzwiową. |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-06-2005, 18:45
|
|
|
przeciez galant w wersji europejskiej ma byc taki sam jak w wersji usa. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2005, 20:19
|
|
|
Pożiwiom, uwidzim. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 24-06-2005, 20:31
|
|
|
Lancer to lancer a Galant to nie to ja lubie swoja Carisme i jest super bo ma 5 drzwiczki Galant bedzie 5 drzwiowy az nie chce mi sie wierzyc ale jak mowiono porzyjemy.......... |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2005, 22:50
|
|
|
Szczerze powiedziawszy byłbym szczęśliwy mogąc za 2-3 lata wymienić swoją Lalugę na 5-drzwiowego Galanta. |
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2005, 13:23
|
|
|
Carisma nie odejdzie w zapomnienie . Przeżyje swoją drugą młodość na rynku samochodów uzywanych, jak to jest teraz np, z Omegą. A zastąpienie Carismy Lancerem to był dobry pomysł- w końcu kompakty na tyle się rozrosły że Lancer dorównuje Carismie ilością miejsca we wnętrzu. A do tego jest zrywniejszy, lepiej się prowadzi i wogóle |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 19-07-2005, 13:41
|
|
|
K0stek napisał/a: | A zastąpienie Carismy Lancerem to był dobry pomysł- w końcu kompakty na tyle się rozrosły że Lancer dorównuje Carismie ilością miejsca we wnętrzu. A do tego jest zrywniejszy, lepiej się prowadzi i wogóle |
No ja bym tak śmiałych tez nie stawiał . Jeździłem Lancerem i jażdzę Carismą |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2005, 13:52
|
|
|
luk_szc napisał/a: | No ja bym tak śmiałych tez nie stawiał . Jeździłem Lancerem i jażdzę Carismą |
Widać bardziej Ci pasuje , kwestia gustu. Carisma jest taka "spokojniejsza".
A z automatem to już w ogóle . |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 19-07-2005, 14:05
|
|
|
jezdziles wogole carisma ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

|
Wysłany: 19-07-2005, 14:12
|
|
|
K0stek napisał/a: |
A z automatem to już w ogóle . |
A jechałeś na trójce 195 km/h bo w automacie się tak da . Może ze startu jest i mniej zrywna ale 80-120 to nie ma porównania do AT / S . |
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2005, 20:39
|
|
|
Heh, czy ja napisałem że Carisma jest wolna ? "Spokojniejsza" w sensie stylizacji nadwozia czy zestrojenia układu jezdego które w tym wypadku są bardziej komfortowe. Z automatem to samo, chociaż do jazdy "rura-hebel", palenia gumy na światłach i robienia różnych tym podobnych głupich rzeczy manual bardziej się nadaje
|
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

|
Wysłany: 19-07-2005, 22:02
|
|
|
No do tych rzeczy manual faktycznie potrzebniejszy . Co do twardości zawechy to tak średnio komfortowo , jest bardziej sprężyste , skacze na kamieniach , jest dużo samochodów z wygodniejszym zawieszeniem |
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
|