Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
20-04-2010, 09:10
Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"???
Autor Wiadomość
niezawodny 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2,2 DID Instyle
Wysłany: 15-06-2009, 20:25   Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"???

Witam wszystkich. Temat j.w. :wink:

Mnie najbardziej brakuje funkcji pamięci ustawienia siedzenia i lusterek. Co prawda nigdy czegoś takiego nie miałem ale że kupiłem auto w wersji full to... można ponarzekać trochę :wink:

Z uwagi na specyficzny układ garażu (szeregowy a nie równoległy) dość często zamieniam się moim O-II z żoną a że różnimy się wzrostem to każda zmiana kierowcy oznacza konieczność zmiany ustawienia siededzeń i lusterek. I jest to lekko wnerwiające. Więc szukam rozwiązania jeśli takowe istnieje - jakby ktoś coś wiedział to niechaj melduje. Oczywiście nie wchodzi w grę (chwilowo) zmiana żony na nowszy model :lol:

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-06-2009, 05:40   

niezawodny jeśli chodzi o ewentualne niedoróbki to większość w TYM temacie.

A co do pamięci chociażby fotela to również czekam na jakieś "remedy".

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2009, 10:42   

http://www.outlander-foru...inautomatik.php
tutaj jest opis jak zrobic automatyczne obniżenie widocznosci w lusterkach bocznych, myslę że można by taki układ do foteli zastosować - działa to na czasowym włączeniu silników.

niezawodny 
Forumowicz

Wysłany: 16-06-2009, 13:02   

karol_alasz napisał/a:

Nie chodzi mi o niedoróbki (prawdę mówiąc takowych nie widzę) lecz o braki wyposażenia, opcji itp.

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 16-06-2009, 22:50   

mi brauje komputera z prawdziwego zdarzenia - tak jak w modelach europrjskick - bardziej rozbudowanego no i przede wszystkim z funkcja ciaglego zliczania i mierzenia sredniego spalania,
brakuje tez regulacji ledzwi w fotelu kierowcy, przydaly by sie tez szuflady pod przednimi fotelami - jest tam na nie naprawde sporo miejsca :?
no zeby te slabiutkie plastiki w kabinie sie tak nie rysowaly...lewys slupek za kierowca po miesiacu jest juz strasznie porysowany od zapiecia pasa kierodcy :?
Generalnie bylo by super gdyby jakosciowo podciagneli wszystkie materialy oczko w gore.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 17-06-2009, 00:55   

dab napisał/a:
Generalnie bylo by super gdyby jakosciowo podciagneli wszystkie materialy oczko w gore.

Wywindowałoby to cenę niestety.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 17-06-2009, 02:41   

niezawodny napisał/a:
karol_alasz napisał/a:

Nie chodzi mi o niedoróbki (prawdę mówiąc takowych nie widzę) lecz o braki wyposażenia, opcji itp.

Ale wogóle przeczytałeś ten temat ???! Chyba powinienem napisać "niedoróbki"-braki wyposażenia względnie opcji za takie uważam...Ale tam to wszystko jest i w zasadzie zdublowałeś temat...

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 17-06-2009, 08:01   

Hubeeert napisał/a:
dab napisał/a:

Wywindowałoby to cenę niestety.

Wiem ze nie ma nic darmo...ale tego mi brakuje 8)

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 17-06-2009, 09:45   

Czego mi brakuje :?:
Hmmm, wyższego zawieszenia, większych kątów natarcia i zejścia, reduktora i blokady tylnego mostu. ;)
Wiem, wiem - nie ten model, ale na Pojarkę mnie nie było stać, Elżbiety nie chciałem, a Sport już był niedostępny. :doubt:
Inną sprawą jest fakt, że sam nie sądziłem, że aż tyle będę jeździł po bezdrożach i tak mi się to spodoba, że wciąż mi mało. ;)

Panowie karol_alasz i niezawodny - obaj macie po części rację.
O braku zapamiętania ustawień siedzenia w tamtym temacie ktoś pisał, jednak tamten temat zawiera jakieś niedociągnięcia czy niedoróbki, a ten będzie zawierał (mam nadzieję) bardziej listę "pobożnych życzeń" - niektóre tak niedorzeczne jak moje. ;)
Jeżeli będzie inaczej to scalę obydwa tematy.

Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 07-12-2009, 22:44, w całości zmieniany 1 raz  

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 17-06-2009, 11:07   

Hiszpan napisał/a:
O braku zapamiętania ustawień siedzenia w tamtym temacie ktoś pisał, jednak tamten temat zawiera jakieś niedociągnięcia czy niedoróbki, a ten będzie zawierał (mam nadzieję) bardziej listę "pobożnych życzeń" - niektóre tak niedorzeczne jak moje.

okej.
W TAMTYM temacie było dużo więcej-jak chociażby podświetlenie klawiszy w drzwiach kierowcy (tylko jedno sie swieci), teleskop pod pokrywe silnika (zamiast tyczki) itd itp...

[ Dodano: 17-06-2009, 11:11 ]
Hiszpan napisał/a:
O braku zapamiętania ustawień siedzenia w tamtym temacie ktoś pisał, jednak tamten temat zawiera jakieś niedociągnięcia czy niedoróbki, a ten będzie zawierał (mam nadzieję) bardziej listę "pobożnych życzeń" - niektóre tak niedorzeczne jak moje.

okej.
W TAMTYM temacie było dużo więcej-jak chociażby podświetlenie klawiszy w drzwiach kierowcy (tylko jedno sie swieci), teleskop pod pokrywe silnika (zamiast tyczki) itd itp...Cała dłuuuuuga lista.To są rzeczy ,których brakuje ,a których niedorobiono w procesie produkcyjnym czyli...niedoróbki. Ale jak zwał tak zwał- tyle,że nowi forumowicze zaczną dorzycać od siebie wszystko to co już tam jest....

yesko 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DI-D Instyle
Wysłany: 17-06-2009, 16:06   

Mnie brakuje klimatyzacji dwustrefowej. Jak jadę z żona to jej jest ciągle zimno a mnie gorąco i na tym tle dochodzi do.... "nieporozumień".

Przydałby się też aktywny tempomat ale to bajer który dopiero wchodzi do wyposażenie aut z wyższej półki (jak mówi klasyk).

DVD w zagłówkach, wyjście na słuchawki dla kierowcy...

ale marudzę, generalnie jest bardzo dobrze!

eler1 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID
Wysłany: 17-06-2009, 16:25   

brakuje lusterka w uchwycie okularów aby obserwować dzieci na tylnej kanapie , popielniczki nie znalazłem choć nie palę, większy wyświetlacz do radia na tym jak słońce zaświeci to nic nie widać, czujnika poziomu oleju, polskie menu telefonu, reszta chyba była wymieniona wcześniej

niezawodny 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2009, 21:45   

Hiszpan napisał/a:
Czego mi brakuje :?:
Hmmm, wyższego zawieszenia, większych kątów natarcia i zejścia, reduktora i blokady tylnego mostu. ;)
Wiem, wiem - nie ten model, ale na Pojarkę mnie nie było stać, Elżbiety nie chciałem, a Sport już był niedostępny. :doubt:

Tu mogę cię pocieszyć i zarazem rozwiać nadzieje. Nie istnieje samochód idealny równocześnie na szosę i na teren bo to jest fizycznie niemożliwe.
Gdybyś miał w O-II rzeczy o których wspomniałeś to byłaby to już terenówa, którą kiepsko jeździłoby ci się po szosie. Miałem kiedyś Toyotę Landcruiser i szybko ją sprzedałem bo na szosy zupełnie się nie nadawała jeśli ktoś ma ciężką nogę. Gdy po niej przesiadłem się na Nissana X-Traila (mój poprzednik O-II) to uznałem że SUV jest jednak optymalnym kompromisem. Co prawda w Grecji musiała mnie wyciągać ciężarówka (jedyna na całej wypie) gdy uktnąłem na plaży ale jednak 99% km każdy z nas pokonuje po szosach a tylko czasem wyskoczy gdzieś w "teren". I do tego takie auto jak O-II jest optymalne.

P.S.
Choć stać mnie było na Pajero to rozmyślnie wybrałem O-II gdyż uważam go za lepszy samochód dla moich potrzeb (jazda miejska + dalekie trasy). Duże nie zawsze znaczy lepsze.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 18-06-2009, 01:29   

eler1 napisał/a:
popielniczki nie znalazłem choć nie palę

Bo to luksus jest i dostępna jako wyposażenie dodatkowe (wkładana w to miejsce okrągłe obok gniazda zapalniczki) Zapalniczki też pewnie nie znalazłeś ...U mnie przynajmniej jej nie było ,tylko taka plastikowa atrapka.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 18-06-2009, 09:24   

karol_alasz napisał/a:
Zapalniczki też pewnie nie znalazłeś ...U mnie przynajmniej jej nie było ,tylko taka plastikowa atrapka.
A wszystko przez to, że jest teraz moda na "niepalenie". Producenci to wykorzystują, bo i po co mają robić dodatkowe koszty. :wink:
Co prawda mogliby dodawać przy zakupie ten zestaw jako gratis dla palących, a i tak by sporo zaoszczędzili. :D

U siebie włożyłem zapalniczkę z Focusa, ale popielniczki nie mam. :?

Odpowiedz do tematu