Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.8 GDI i gaz sekwencja, czy sie oplaca?
Autor Wiadomość
bandit12
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2006, 11:05   1.8 GDI i gaz sekwencja, czy sie oplaca?

witam. jestem nowy, dzis sie zarejstrowalem, dlatego od razu chcialem zapytac tak jak w temacie. czytalem wczesniej ze niewskazane jest gazowanie 1.8 gdi, tylko nie wiem czy dotyczylo to instalacji sekwencyjnej, ktora jest nieco leprza i "oszczedza" bardziej niz pozostale silnik auta. Mam okazje zakupic auto wlasnie z tym silnikiem, 1.8 SOHC jakos zadko sie spotyka...pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2006, 13:41   

Ja wczesniej tez pytalem o gaz do GDI co uslyszalem?

Mianowicie gaz +gdi=Kamikadze dla silnika zdecydownie odradzam, tak jak mechanicy i uzytkownicy na forum.

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 19-08-2006, 13:48   

Njazwyczajniej upalają się wtryskiwacze paliwa . Można zatosować instalacje które podają odpowiednio pewną ilość gazu i benzyny . Trzeba poszukać .

Mitsumaniaki QR-Code:

bandit12
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2006, 14:00   

dzieki za odpowiedz. wiec mam problem. bede musial zrezygnowac z GDI. :( strasznie chcialbym miec carisme, i bede zmuszony ja zagazowac. tu wiec moje kolejne pytanie, czy ma ktos namiary na kogos kto sprzedaje takie autko, 1.6 lub 1.8 SOHC? na wydanie mam kolo 21.000 pln. przydaloby sie zeby mialo klimatyzacje. z gory mowie ze diesle mnie nie interesuja... :) takze z gory dzieki za ewentualne odpowiedzi...pozdrawiam

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 19-08-2006, 19:42   

Carisme spokojnie kupisz do 18tys. w stanie idealnym ale mysle ze Tobie zalezy na nowszym modelu nie z lat '98 czy '99

bandit12
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2006, 20:36   

najbardziej mi zalezy zeby to bylo 1.8 sohc z klimatyzacja, jednak przeszukuje serwisy z ogloszeniami i niewielki jest wybor, albo ogromne przebiegi albo kolor nie pasuje...:) caly czasz szukam...jesli macie jakies namiary na osoby prywatne (bo w komisie troche sie boje) to bylbym wdzieczny...

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29-08-2006, 18:19   

A może samemu warto wybrać się na Zachód po Carismę z drugiej ręki?

Sama tak zrobiłam i nie żałuję: trafiłam bez większych wysiłków na Cari z kompletem papierów: historii użytkowania, rachunków - wszyściutkie przeglądy i naprawy robione wyłącznie w ASO - z aż nazbyt szczegółową i wyczerpującą dokumentacją. I po generalnym przeglądzie.
Owszem, w transakcji pośredniczył komis, ale zaznaczam: bardzo uczciwy; może zresztą dlatego, że prowadzony przez Niemców i to vis-a-vis ASO MMC w Dortmundzie.

*Ciekawostka - kupiłam Cari z rabatem 700Eur -> do dziś się śmiejemy, że opłacalne jest, gdy samochód kupuje kobieta. Bo jak wyszło na jaw, że nie koledzy, tylko ja jestem potencjalną kupującą, to nawet nie miałam szans się targować: od razu podano mi cenę o tyle niższą od wywoławczej, że uznaliśmy, że wstyd byłoby jeszcze dyskutować
- to taka przydatna informacja dla Was, koledzy, jeśli zamierzacie kupować brykę. Chcecie oszczędzić? Pozwólcie zająć się zakupami żonie, a sami po prostu towarzyszcie jej incognito (np. w roli towarzyszącego pani specjalisty, który sprawdzi stan techniczny). Kto wie, może niemało zyskacie ;-)
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 29-08-2006, 19:11   

Jak zwykle kobiety płeć uprzywilejowana :lol:

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2006, 22:37   

bandit12 napisał/a:
ogromne przebiegi

Tak z ciekawosci co dla Ciebie znaczy ogromny przebieg? Dla mnie to bedzie jakies 400tys km.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 30-08-2006, 07:31   

NIe ma 1.8 SOHC za 21000 chyba że chcesz dużo przepłacić, jak chcesz koniecznie Carismę to szukaj w rocznikach 2000--02 za tę kasę powinieneś kupić 1.6 100KM oczywiście w nowej budzie no i niestety przeważnie srebrny metalik ale niektórym się podoba. Jedna uwaga trzeba dokładnie sprawdzać bo nie wszystkie mają klimę a i sprawdź przycisk od zamykania el.szyb po stronie kierowcy często się sypią

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Wysłany: 02-09-2006, 09:33   

Pitbull71, czesc, widze, ze jestes z wroclawia i posiadasz GDI. Mialbym do ciebie kilka pytan jesli laska:).

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 03-09-2006, 19:27   

Pytaj:))

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Wysłany: 04-09-2006, 14:29   

z racji nieobfitosci na rynku w carismy 1.8 (zwykle) rozgladam sie za GDI.. ale chcialbym dowiedziec sie z pierwszej reki... jak to jest wlasciwie z tym silnikiem.. bo czytajac wszystkie posty mozna oc..ć. CHodzi przede wszystim o spalanie/miasto- Ty jestes z Wroclawia wiec bedziesz wiedzial o co chodzi :twisted: Nie mam na mysli szalenstwa.. normalna jazde-przeprawe przez to "cudowne" miasto. Czy faktycznie silnik szaleje od polish PB?
Wiesz.. wszyscy niby placza i marudza a np we wroclawiu (z obserwacji) wiekszosc Carism to GDI sa... a jezdzi ich sporo!.
moje gg: 4044342

bede wdzieczny za info.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 04-09-2006, 15:24   

No we wroclawiu odgroma ich :) A spalanie w miescie w sumie ok

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 09-11-2006, 19:51   

Przepraszam wszystkich stałych bywalców forum ale jestem nowicjuszem w tych sprawach i chciałbym zdobyć informacje od ludzi "którzy laczki zdarli" w swoich Carismach.
Otórz jutro zamierzam kupić Carismę rok 1999 ( model 2000) 1,8 GDI z gazem LPI G3(ciekły gaz) za 18 tys bez opłat.Czytając to forum doszedłem do wniosku że chyba robię błąd.A mianowicie chodzi o instal. gazową.Szukałem też w necie stacji serwisowej do tej instalacji i znalazłem tylko w Warszawie na ul. Laurowej.Jestem ze Szczecina więc to kawałek drogi.
Samochód sprowadzony z Holandi. Dodam, że bardzo mi sie podoba, i że przy jeździe próbnej nie odczułem różnicy między jazdą na gazie czy benzynie.
Może lepiej zainweastować w diesla ?
Prosze o poradę

Odpowiedz do tematu