Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd
Autor Wiadomość
M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2006, 07:20   Wyjazd

Jutro wybieram się miśkiem na wczasy do Chorwacji jakieś 1300km w jedną stronę, jedzie nas trójka trochę bagaży i jedzonka, żeby zmieścić wszystko muszę złożyć połowę tylnego oparcia i wywalić półkę, czyli zostaje akurat jedno miejsce na jedną osobę z tyłu, której to pewnie będzie nie za wygodnie, ale to opiszę właśnie po powrocie, co i jak się jechało no i jak miś się spisał, dodam, że całą drogę będę prowadził ja i ciekawe czy wytrzymam bez odpoczynku, tym bardziej, że wyjeżdżamy koło godz. 17 żeby na rano tam być. Pozdrowionka i miłej imprezki na zlocie :lol: :wink:

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2006, 07:35   Re: Wyjazd

M_Wiewiórek napisał/a:
Jutro wybieram się miśkiem na wczasy do Chorwacji jakieś 1300km w jedną stronę, jedzie nas trójka trochę bagaży i jedzonka, żeby zmieścić wszystko muszę złożyć połowę tylnego oparcia i wywalić półkę, czyli zostaje akurat jedno miejsce na jedną osobę z tyłu, której to pewnie będzie nie za wygodnie, ale to opiszę właśnie po powrocie, co i jak się jechało no i jak miś się spisał, dodam, że całą drogę będę prowadził ja i ciekawe czy wytrzymam bez odpoczynku, tym bardziej, że wyjeżdżamy koło godz. 17 żeby na rano tam być. Pozdrowionka i miłej imprezki na zlocie :lol: :wink:

Zazdroszczę ... Byłem w HR kilka razy, ale w tym roku nie wyszło, bo ... kupiłem "miśka". Piękny kraj, dużo można gadać. A dokąd jedziesz?

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2006, 08:02   

Do Podgory to są 2 miasteczka za Makarską z 70km od Splitu w stronę Dubrownika,
W tamtym roku byłem tam pierwszy raz tylko w miejscowości Baska Voda, jak zobaczyłem te góry ze skały około 1800mnpm i pod nimi palmy i krystalicznie czystą wodę to się od razu zakochałem i chyba będę tam jeździć, co rok, oczywiście, jeśli tylko będą fundusze :roll:

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-08-2006, 10:45   

Super! Najdalej na płd. dojechałem do Trogiru (tam cyknąłem fotkę pod nickiem), a podobno prawdziwa HR zaczyna się od Splitu. Po powrocie obowiązkowo należy zdać relację.
Btw, zapraszam na najlepsze forum o Chorwacji .
Pozdrawiam i szerokiej drogi !!!

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 25-08-2006, 14:22   

No Makarska jest piekna. Ja bylem w m. Slatine obok Trogiru. dwadziescia kilka km od Splitu. A Dubrownik to chyba najgoretsze miejsce w Chorwacji :)
M_Wiewiórek, udanego wyjazdu ci zycze.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2006, 07:10   

Dzięki KaWu, to forum jest niezłe, jak bym je wcześniej znał to mógłbym sobie bez problemu załatwić jakiś apartamencik, a tak będzie latanie i szukanie po podróży, a relacja po powrocie na pewno będzie :wink:

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 26-08-2006, 18:44   

M_Wiewiórek, nie pryejmuj sie szukaniem, my tez bylismy w ciemno a wolnych miejsc jest troche-tak wiec pewnie bedzie w czym wybierac :D
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 09:42   

Marek - udanego wypoczynu życzę i po powrocie daj znać jak udał się wyjazd.
Pozatym jestem ciekawy jak tam Twój Misiek zniesie "trudy" podróży :mrgreen:

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 17:23   

Witam! Jestem już w domku i mogę podzielić się swoimi wrażeniami z jazdy colcikiem
od razu powiem, że w 10 dni zrobiliśmy 3100km w jedną stronę prawie 1300 w drugą też no i po miejscu 500, miśka zapakowaliśmy po sam dach, tak jak to widać na zdjęciach :mrgreen:

Pod nogami też z tyłu i z przodu coś niecoś leżało, jeszcze taki obładowany i z pełnym zbiornikiem paliwka nie jeździłem, na początku myślałem, że autko będzie się zachowywało na drodze bardziej nie stabilnie tak jak to miało miejsce rok temu z golfem 4 (latał i bujał się jak opętany) a tu niespodzianka autko szło jak po szynach, tylko z rozpędzaniem się miało problemy, w końcu to 75 koników, wyjechaliśmy koło godz. 18 a na miejsce dojechaliśmy spokojną jazdą tak do 130km/h, przed 11, czyli coś koło 17godzin, a planowałem maksymalnie 15, ale godzinka prawie zaszła w korku na autostradzie w Chorwacji przed 7km tunelem, w którym doszło do wypadku, no i musiałem gdzieś, co 2 godz. stawać, bo mama musiała sobie zapalić papieroska a w miśku nie ma palenia :D no i przy okazji ja sobie trochę kości rozprostowywałem, bo cały czas prowadziłem, powiem tak, wytrzymałem tyle godzin za kółkiem w załadowanym colciku i naprawdę żadne kości ani kręgosłup ani nic mnie nie bolało, no morze trochę noga, która przyciskała gaz, bo musiałem go tylko delikatnie przydeptywać a nie tak jak to ma miejsce u nas jak jeżdżę z wciśniętym do końca,
myślałem, że będzie dużo gorzej i znowu się mile zaskoczyłem, nawet spalanie nie wyszło za duże, bo coś koło 6-6,5 litra z podłączoną lodówką do zapalniczki, kiedy dojechałem na miejsce od razu znalazłem mieszkanko, zatrzymałem się przy pierwszym lepszym gościu z tabliczką apartamenty i trafiło się 2 pokojowe mieszkanko z łożami małżeńskimi kuchnią łazienką i balkonem ze 150m od morza, za nie duże pieniądze :P .
Z powrotem postanowiłem, że nie będę oszczędzać i będę jechał szybciej, czyli autostrady między 150-170km/h a normalne drogi do 120 a że wracałem w dzień musiałem jechać na włączonej, klimie bo było z deka gorąco, a ha, myślałem, że będę odciążony od jedzenia, które połowę miejsca zajmowało, ale nakupowaliśmy tam kupę piwa, rakiji, orzechówki i drobiazgów dla rodzinki, więc zaś misiek był załadowany,
Czas, jaki z powrotem spędziłem za kółkiem to 15godz. w tym godzina stracona w Czechach, bo się zgubiłem w Brnie i nie mogłem odnaleźć drogi, ku mojemu zaskoczeniu autko spaliło tyle samo, co w tamtą stronę a pędziłem na autostradach jak wariat i z włączoną klimą.
Pochwalę się jeszcze, że wyjechałem swoim miśkiem na górę SV. JURE, która ma wysokość 1763m nad poziomem morza, taką drogą, że aż się włosy jeżą, no i jeszcze w Dubrovniku na starym mieście zobaczyłem taki o klimatyzator

Powiem tylko tyle MITSUBISHI to porządne wozy 8) jechało się wygodnie (silnik mógłby być mocniejszy) nic się z autkiem nie stało i cały czas zachowywał się tak samo, czyli bardzo dobrze a Chorwacja to przepiękny kraj i na pewno tam wrócę razem z miśkiem, jak ktoś chce to mogę wstawić jakieś fotki widoków, bo zrobiłem ich aż 800 :mrgreen:

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-09-2006, 07:06   

M_Wiewiórek napisał/a:
jak ktoś chce to mogę wstawić jakieś fotki widoków, bo zrobiłem ich aż 800 :mrgreen:

Pewnie, że ktoś chce, odświeżę sobie wspomnienia, a i takich widoków jak w HR, to nigdy nie jest za dużo.

M_Wiewiórek
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2006, 11:13   

Tu wrzuciłem kilka fotek, tylko mi się nie śmiać, bo fotografem to ja nie jestem :lol:
http://m-wiewiorek.fotosik.pl/albumy/53055.html

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-09-2006, 12:17   

Super, dzięki, aż mi się cieplej zrobiło, aby do lata ...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-09-2006, 23:48   

M_Wiewiórek napisał/a:
w tym godzina stracona w Czechach, bo się zgubiłem w Brnie i nie mogłem odnaleźć drogi

he he - ja w Pradze bladzilem 4 godziny - jednak Czechy to syf, a jacy ludzie ulomni - normalnie nie sadzilem, ze moze byc gdzies w EU gorzej niz Polsce, a tu zaskoczenie
po tym incydencie odpuscilismy sobie zwiedzanie Pragi i czym predzej uciekalismy do kraju

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2006, 12:38   

dlaczego ludzie ulomni?

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 10-09-2006, 13:04   

ejjjj byly tam na chorwacji jakies studia tattoazu? :D widoczki przepiekne
Outlander 2.0 PHEV 5HS