|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyjazd |
Autor |
Wiadomość |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2006, 07:20 Wyjazd
|
|
|
Jutro wybieram się miśkiem na wczasy do Chorwacji jakieś 1300km w jedną stronę, jedzie nas trójka trochę bagaży i jedzonka, żeby zmieścić wszystko muszę złożyć połowę tylnego oparcia i wywalić półkę, czyli zostaje akurat jedno miejsce na jedną osobę z tyłu, której to pewnie będzie nie za wygodnie, ale to opiszę właśnie po powrocie, co i jak się jechało no i jak miś się spisał, dodam, że całą drogę będę prowadził ja i ciekawe czy wytrzymam bez odpoczynku, tym bardziej, że wyjeżdżamy koło godz. 17 żeby na rano tam być. Pozdrowionka i miłej imprezki na zlocie |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-08-2006, 07:35 Re: Wyjazd
|
|
|
M_Wiewiórek napisał/a: | Jutro wybieram się miśkiem na wczasy do Chorwacji jakieś 1300km w jedną stronę, jedzie nas trójka trochę bagaży i jedzonka, żeby zmieścić wszystko muszę złożyć połowę tylnego oparcia i wywalić półkę, czyli zostaje akurat jedno miejsce na jedną osobę z tyłu, której to pewnie będzie nie za wygodnie, ale to opiszę właśnie po powrocie, co i jak się jechało no i jak miś się spisał, dodam, że całą drogę będę prowadził ja i ciekawe czy wytrzymam bez odpoczynku, tym bardziej, że wyjeżdżamy koło godz. 17 żeby na rano tam być. Pozdrowionka i miłej imprezki na zlocie |
Zazdroszczę ... Byłem w HR kilka razy, ale w tym roku nie wyszło, bo ... kupiłem "miśka". Piękny kraj, dużo można gadać. A dokąd jedziesz? |
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2006, 08:02
|
|
|
Do Podgory to są 2 miasteczka za Makarską z 70km od Splitu w stronę Dubrownika,
W tamtym roku byłem tam pierwszy raz tylko w miejscowości Baska Voda, jak zobaczyłem te góry ze skały około 1800mnpm i pod nimi palmy i krystalicznie czystą wodę to się od razu zakochałem i chyba będę tam jeździć, co rok, oczywiście, jeśli tylko będą fundusze |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2006, 10:45
|
|
|
Super! Najdalej na płd. dojechałem do Trogiru (tam cyknąłem fotkę pod nickiem), a podobno prawdziwa HR zaczyna się od Splitu. Po powrocie obowiązkowo należy zdać relację.
Btw, zapraszam na najlepsze forum o Chorwacji .
Pozdrawiam i szerokiej drogi !!! |
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 25-08-2006, 14:22
|
|
|
No Makarska jest piekna. Ja bylem w m. Slatine obok Trogiru. dwadziescia kilka km od Splitu. A Dubrownik to chyba najgoretsze miejsce w Chorwacji
M_Wiewiórek, udanego wyjazdu ci zycze. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 07:10
|
|
|
Dzięki KaWu, to forum jest niezłe, jak bym je wcześniej znał to mógłbym sobie bez problemu załatwić jakiś apartamencik, a tak będzie latanie i szukanie po podróży, a relacja po powrocie na pewno będzie |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 26-08-2006, 18:44
|
|
|
M_Wiewiórek, nie pryejmuj sie szukaniem, my tez bylismy w ciemno a wolnych miejsc jest troche-tak wiec pewnie bedzie w czym wybierac |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 09:42
|
|
|
Marek - udanego wypoczynu życzę i po powrocie daj znać jak udał się wyjazd.
Pozatym jestem ciekawy jak tam Twój Misiek zniesie "trudy" podróży |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2006, 17:23
|
|
|
Witam! Jestem już w domku i mogę podzielić się swoimi wrażeniami z jazdy colcikiem
od razu powiem, że w 10 dni zrobiliśmy 3100km w jedną stronę prawie 1300 w drugą też no i po miejscu 500, miśka zapakowaliśmy po sam dach, tak jak to widać na zdjęciach
Pod nogami też z tyłu i z przodu coś niecoś leżało, jeszcze taki obładowany i z pełnym zbiornikiem paliwka nie jeździłem, na początku myślałem, że autko będzie się zachowywało na drodze bardziej nie stabilnie tak jak to miało miejsce rok temu z golfem 4 (latał i bujał się jak opętany) a tu niespodzianka autko szło jak po szynach, tylko z rozpędzaniem się miało problemy, w końcu to 75 koników, wyjechaliśmy koło godz. 18 a na miejsce dojechaliśmy spokojną jazdą tak do 130km/h, przed 11, czyli coś koło 17godzin, a planowałem maksymalnie 15, ale godzinka prawie zaszła w korku na autostradzie w Chorwacji przed 7km tunelem, w którym doszło do wypadku, no i musiałem gdzieś, co 2 godz. stawać, bo mama musiała sobie zapalić papieroska a w miśku nie ma palenia no i przy okazji ja sobie trochę kości rozprostowywałem, bo cały czas prowadziłem, powiem tak, wytrzymałem tyle godzin za kółkiem w załadowanym colciku i naprawdę żadne kości ani kręgosłup ani nic mnie nie bolało, no morze trochę noga, która przyciskała gaz, bo musiałem go tylko delikatnie przydeptywać a nie tak jak to ma miejsce u nas jak jeżdżę z wciśniętym do końca,
myślałem, że będzie dużo gorzej i znowu się mile zaskoczyłem, nawet spalanie nie wyszło za duże, bo coś koło 6-6,5 litra z podłączoną lodówką do zapalniczki, kiedy dojechałem na miejsce od razu znalazłem mieszkanko, zatrzymałem się przy pierwszym lepszym gościu z tabliczką apartamenty i trafiło się 2 pokojowe mieszkanko z łożami małżeńskimi kuchnią łazienką i balkonem ze 150m od morza, za nie duże pieniądze .
Z powrotem postanowiłem, że nie będę oszczędzać i będę jechał szybciej, czyli autostrady między 150-170km/h a normalne drogi do 120 a że wracałem w dzień musiałem jechać na włączonej, klimie bo było z deka gorąco, a ha, myślałem, że będę odciążony od jedzenia, które połowę miejsca zajmowało, ale nakupowaliśmy tam kupę piwa, rakiji, orzechówki i drobiazgów dla rodzinki, więc zaś misiek był załadowany,
Czas, jaki z powrotem spędziłem za kółkiem to 15godz. w tym godzina stracona w Czechach, bo się zgubiłem w Brnie i nie mogłem odnaleźć drogi, ku mojemu zaskoczeniu autko spaliło tyle samo, co w tamtą stronę a pędziłem na autostradach jak wariat i z włączoną klimą.
Pochwalę się jeszcze, że wyjechałem swoim miśkiem na górę SV. JURE, która ma wysokość 1763m nad poziomem morza, taką drogą, że aż się włosy jeżą, no i jeszcze w Dubrovniku na starym mieście zobaczyłem taki o klimatyzator
Powiem tylko tyle MITSUBISHI to porządne wozy jechało się wygodnie (silnik mógłby być mocniejszy) nic się z autkiem nie stało i cały czas zachowywał się tak samo, czyli bardzo dobrze a Chorwacja to przepiękny kraj i na pewno tam wrócę razem z miśkiem, jak ktoś chce to mogę wstawić jakieś fotki widoków, bo zrobiłem ich aż 800 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-09-2006, 07:06
|
|
|
M_Wiewiórek napisał/a: | jak ktoś chce to mogę wstawić jakieś fotki widoków, bo zrobiłem ich aż 800 |
Pewnie, że ktoś chce, odświeżę sobie wspomnienia, a i takich widoków jak w HR, to nigdy nie jest za dużo. |
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-09-2006, 12:17
|
|
|
Super, dzięki, aż mi się cieplej zrobiło, aby do lata ... |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-09-2006, 23:48
|
|
|
M_Wiewiórek napisał/a: | w tym godzina stracona w Czechach, bo się zgubiłem w Brnie i nie mogłem odnaleźć drogi |
he he - ja w Pradze bladzilem 4 godziny - jednak Czechy to syf, a jacy ludzie ulomni - normalnie nie sadzilem, ze moze byc gdzies w EU gorzej niz Polsce, a tu zaskoczenie
po tym incydencie odpuscilismy sobie zwiedzanie Pragi i czym predzej uciekalismy do kraju |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:38
|
|
|
dlaczego ludzie ulomni? |
|