Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
Czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
Zontas
Nowy Forumowicz
Auto: Przyszłe Mitsu ;p
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2009, 17:08 Czy warto?
|
|
|
Witam, jestem zarejestrowany na jednym forum na którym zadałem to pytanie, szczerze mówiąc ludzie tam moim zdaniem nie znają się zbytnio albowiem Ci co odpowiadali na mego posta nie posiadali Carismy i jeździli fiatami albo daewoo ;p no ale przejdźmy do rzeczy ;p Mam zamiar kupić sobie pierwszy samochód i od dawna mam wielką ochotę na Carismę ;p Mam przeznaczony fundusz 10tys zł. interesuje mnie to czy kupie jakąś ciekawą Carismę z silnikiem 1.8 i z przyzwoitym zapasem mocy z tą cenę i czy warto kupić bo wiele ludzi pisze że są awaryjne itp. Proszę o pomoc, z góry dziękuje |
|
|
|
 |
kiernos
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
|
Wysłany: 18-10-2009, 17:16
|
|
|
jezeli juz chcesz kupic to 1.8 GDi tylko zadbana musisz upatrzec sadze ze za ta kwote powinienes dostac takie autko z awaryjnascia to chyba jak w kazdym samochodzie maja swoje typowe usterki co do benzyny nie bede sie za duzo wypowiadac bo jedze dieselkiem i nie narzekam , jezeli chodzi o czesci to orginalne sa troche drogawe ale da sie przezyc ,sa tez zamieniki
Zycze powodzenia w zakupie |
|
 |
Kamilofone
Mitsumaniak
Auto: Carisma GDI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Kwi 2008 Posty: 157 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-10-2009, 17:25
|
|
|
Sam jestem też z Bielska więc jak coś w okolicach upatrzyć to daj znać chętnie pomogę i
rzucę okiem gdyż sam jeżdżę ponad półtora roku Carismą GDI którą szczerze polecam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-10-2009, 17:27
|
|
|
Zontas napisał/a: | bo wiele ludzi pisze że są awaryjne itp |
bo za duzo osob czyta wszelkiego rodzaju niemieckie gazety typu Auto-swiat gdzie VW i Opel sa najlepsze, najszybszem najladniejsze i w ogole naj
W rzeczywistosci Carisma jak kazde inne auto typu Accord, Avensis, Passat itd jest autem pewnym jezeli nie kupi sie zajechanego egzemplarza. Ale to samo jest w przypadku kazdego innego samochodu. Generalnie wiekszosc usterek w carismach jest w skutek zaniedban wlascicieli, nadmiernej oszczednosci itp.
Ogolnie bardzo polecam Carisme, jezdzac kilka latek jedyne co mnie interesuje to lanie paliwa i plynu do spryskiwaczy. Poza tym serwis w ASO co 15tys km i nie wiem co to jest samochod.
Zontas napisał/a: | interesuje mnie to czy kupie jakąś ciekawą Carismę z silnikiem 1.8 i z przyzwoitym zapasem mocy z tą cenę i czy warto kupić |
jesli masz fundusz rzedu 10 tysiakow to polecam wersje 1,8 SOHC. Zeby kupic porzadne, zadbane GDI potrzeba troszke wiekszych pieniazkow.
Natomiast wracajac do 1,8 SOHC, jest to silnik tradycyjny (z wtryskiem posrednim) o mocy 115km. Oferuje dobre osiagi, spala przy tym podobne ilosci paliwa co mniejszy braciszek 1,6. Oba (1,6 i 1,8 (SOHC) ) da sie zagazowac.
Ogolnie opinia o Carismie w Polsce jest stanowczo zanizona. generalnie auto jest bezawaryjne i bez problemu w tej kategorii moze stawac z takimi autami jak chciazby Avensis czy Accord.
W NAT'cie nawet swego czasu (2lata temu) zajela 4 miejsce pod wzgledem niezawodnosci
Najwiecej do powiedzenia maja osoby ktore nigdy nie jezdzily Carismami a maja do powiedzenia 2razy tyle co posiadacze, a ich wiedza pochodzi wlasnie z jakis tam gazet To mozna zauwazyc na innych forach niestety...
Jesli masz jakies interesujace Cie ogloszenie dawaj na forum link a my ja obejrzymy. Zaoszczedzisz sobie jezdzania po Polsce po jakies spreparowane (po dzwonach) egzemplarze
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Zontas
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-10-2009, 19:42
|
|
|
Troche mało zdjęć, ale dodam swoje 3 grosze
co do tej czarnej 140KM (wersja MSX) to już od dosyć dawna stoi w ogłoszeniach. Przedni lewy reflektor dziwnie się schodzi z grilem
W tej niebieskiej brak zdjęć od przodu i od tyłu, żeby coś dokładniej powiedzieć, ktoś chyba chciał zaoszczędzić na automatycznej antenie i wstawił sztywną |
|
|
|
 |
Zontas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2009, 19:56
|
|
|
Hmm, może wy moglibyście podrzucić jakieś linki? |
|
|
|
 |
kiernos
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-10-2009, 20:15
|
|
|
1;
ulamana czesc spoilera pod zderzakiem przednim (dokladka), przedni lewy reflektor dziwnie schodzi sie ze zderzakiem (duza szpara pod nim-jakby byl cofniety),pamietaj ze MSX jest dosyc rzadkim modelem Carismy i z niektorymi czesciami moze byc ciezej niz w przypadku cywilnej ze tak powiem Carismy.
2:
watpliwy przebieg i wg mnie cofniety, wg mnie byla bita w prawy przedni blotnik (szpary na masce/blotniku nie sa rowne, inny odcien lakieru), tym bardziej brak zdjec silnika i przodu...
1:
pukniete tylne prawe drzwi pod listewka, brak oznaczenia modelu na tylnej klapie, mozliwe ze specjalnie niewyrazne zdjecie z przodu..., cofnety licznik,
2:
tez mi sie nie podoba przod teraz prawa strona-lampa jakby tez byla tak sobie spasowana do reszty..., grill nie koniecznie idealnie spasowany do maski, mimo podpisania GDI to jest zwykly sohc 115KM, wlasciciel nie wie czym jezdzi
3:
brak oznaczen z tylu, male zdjecia i ciemny kolor=> niewiele widac ,
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-10-2009, 20:55
|
|
|
Robson86 napisał/a: |
mimo podpisania GDI to jest zwykly sohc 115KM, wlasciciel nie wie czym jezdzi
|
Widocznie, dla niego samochód polegał na tym, że ma koła
Możliwe, że plusem w tej wersji jest gaz holenderski |
|
|
|
 |
Zontas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2009, 23:34
|
|
|
Robson86, może Ty czymś zarzucisz? |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-10-2009, 23:42
|
|
|
A jeszcze takie pytanie, chcesz w przyszłości do niej założyć gaz? czy tylko benzynka? |
|
|
|
 |
Zontas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2009, 00:16
|
|
|
Nie no o gazie nie ma mowy... jakoś nie jestem przekonany i nie mam zamiaru sie przekonywać |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-10-2009, 17:52
|