|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
[Carisma] Kupuje Carisme z Wrocławia, okolic do 7,5k silnik |
Autor |
Wiadomość |
devi
Nowy Forumowicz

Auto: nie mam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2009, 21:06 [Carisma] Kupuje Carisme z Wrocławia, okolic do 7,5k silnik
|
|
|
Witam i z góry wszystkich pozdrawiam.
Nie będe się rozpisywał, szukam samochodu do maks 7,5k przeglądam allegro od pół roku czyli od czasu sprzedaży fiesty, zamierzam się przejść na coś większego, przeleciałem wszystkie ogłoszenia w przedziale cenowym od 3k do 8k typu 124, golf3, vectra b, mondeo, civic itp... na tę chwilę stanałem przy mazdzie 323f i na Carismie.
Jako iż mam trochę czasu, będe wstawiał linki z ogłoszeniami, a wy proszę wypowiadajcie się na ich temat, oczywiście, jeśli ktoś by miał namiar na dobrą Cari w tej cenie niech da znać.
Kilka wymagań:
benzyna
Silnik 1800
Kolor czarny,srebrny,niebieski,czerwony
hatchback czy sedan obojętne
97r-98r
Oczywiście o tym, że musi być sprawny i nie zarżnięty chyba nie muszę pisać... ogólnie zadbany, mam już dość oglądania samochodów które po przyjeżdzie na miejsce "zbrodni" ... okazują się zlepkiem kilku innych aut...
Dzisiaj wpadło mi w oko kilka ogł.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10153062
http://allegro.pl/item800...rdzo_dobry.html
http://allegro.pl/item802...isma_1995r.html |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-11-2009, 22:45
|
|
|
1. nie oryginalne spryskiwacze reflektorów, w tym prawy jest ułamany?
prawy kierunkowskaz/błotnik bardzo kiepsko spasowany, wygląda jak by maska wchodziła na reflektory, kierownica oklejana chyba albo coś takiego ;P, brak zdjęc z boku, tyłu samochodu, sprzedający zaznaczył "Światła przeciwmgielne" ale coś ich nie widać w zderzaku , może chodziło mu o tylne.. haha..
w 2.gim sporo zdjęć mi się nie otwiera, za tą kase GDI jest dosyć ryzykownym rozwiązaniem i raczej wymaga dokładniejszych oględzin, tylna wycieraczka nie leży na swoim miejscu przód nie wygląda tak najgorzej, chociaż reflektory/kierunkowskazy nie do końca spasowane, z tymi "Igłami" to trzeba uważać xd
3go moim zdaniem wygląda całkiem przyzwoicie , jak ktoś będzie się nie zgadzał z opinią to sorka, oczy już się zamykają |
|
|
|
 |
devi
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 03-11-2009, 22:56
|
|
|
Dzięki, za pierwsze opinie... jak ze wszystkim trzeba uważać, najlepiej kupić nowe z salonu ale skąd wziąść 70k jak się ma 7k a trzeba jeździć...
Jak narazie, będe szukał dobrych ogłoszeń, jeżeli warto będzie podjechać obejrzeć to podjadę oczywiście na ASO obowiązkowo, trochę tylko to nużące zajęcie, mój znajomy szukał mercedesa 2 lata, kupił... po tygodniu miał stłuczkę większą, podłużnica krzywa, cały bok, mówi, że go zrobi i wystawi jako BEZWYPADKOWY... załamka |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-11-2009, 23:07
|
|
|
oj mercedesa to tak się właśnie szuka... a potem i tak wychodzi, że był przeznaczony do kasacji, ale wyciągneli co się dało...
Carismy w salonach już nie ma:P a co do nowego to też różnie bywa kupisz a to może się coś popsuć a to silnik na dotarciu itp itd a po roku wartość samochodu i tak ostro spada
ZEROSUPER, Fajne auto ma do sprzedania, aż normalnie szkoda :/ |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 03-11-2009, 23:33
|
|
|
zgoda z tym co napisał saqu choć mi wydaję się, że czerwona to nie tak igła - różne odcienie lakieru niebieska ładna jej się nie czepiam pierwsza po strzale przód spasowany jak w garażu u Ziutka po 0,75 na głowę |
|
 |
ZEROSUPER

|
Wysłany: 04-11-2009, 06:30
|
|
|
devi Przemyśl sprawę, masz do mnie troszke ponad 100km, więc daleko nie jest. Cena mojej jest naprawde okazyjna, a to tylko dlatego, że w sobote kupuje nowe auto i jak Carisme sprzedam to nie będe musiał brać kredytu. Normalnie wyceniłem ją na 11,500zł co uważam jest ceną w sam raz. Do piatku/soboty jestem ją w stanie sprzedać za 8,500zł bez paru drobiazgów. Dołożysz 1000zł do tego co planujesz wydać, ale masz auto z wymienionym rozrządem, świerzym olejem (to już Ci sie ten tysiak zwraca) nowymi amorami (kolejne 1500zł) nowymi hamulcami i 125konne GDI które nie sprawia żadnych problemów, bo z tymi silnikami to różnie bywa.
Fakt, że auto jest obnizone, co na Wrocław sie raczej nie nada, ale dokładam ori springi Lejfojsa, więc można je spokojnie podnieść.
Namiary na mnie znajdziesz w linku do ogłoszenia.
Pozdro |
_________________ Space Star GDI:
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356
Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513
http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098 |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 04-11-2009, 06:32
|
|
|
wg mnie warto dołożyć do auta ZEROSUPER tego tysiaka
fakt, był uderzony, ale przynajmniej dobrze poskładany
z tych trzech odrzucam wszystkie, choć po mocnym przymrużeniu oka przyjrzałbym się 1 i 2 |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
devi
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 04-11-2009, 10:27
|
|
|
ZEROSUPER, niestety nie odpowiada mi twój samochód, z tego względu, że był kilka razy uderzony, pozatym, 7,5k to mój maks, i nie opłaca się pakować więcej pieniędzy w coś czym będe jeździł 1,5 roku... bo za rok zamierzam kupić Focusa 2, więc nie chcę za bardzo wtapiać kasy. Jak widać z każdą jest coś nie tak, to od jakiej kwoty zaczyna się naprawdę Carisma? oczywiście w tych rocznikach, bo może rzeczywiście wróce do golfa... lub czegoś tańszego |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-11-2009, 10:52
|
|
|
devi napisał/a: | 7,5k to mój maks |
Kolego ja Ci powiem tylko tyle, za 7,5 tys zl kupisz mniej lub bardziej poskladany samochod... W cenie 20 000zl ciezko kupic bezwypadek a Ty chcesz za 7,5 kupic ideala. Sorry za slowa prawdy, ale taka jest nasza rzeczywistosc. Wg mnie nie ma to jak kupic auto od klubowicza, nie mowie tu tylko o ZEROSUPER. Przynajmniej wiesz ze auto bylo uderzone i dobrze poskladane, a w egzemplarzu ktory kupisz albo dowiesz sie od wlasciciela, albo w trakcie eksploatacji...
devi napisał/a: | Jak widać z każdą jest coś nie tak, to od jakiej kwoty zaczyna się naprawdę Carisma? |
kupisz najtanszy bez klockow, z konczacymi sie tarczami. W nowym aucie trzeba olej wymien i rozrzad zeby byla pewnosc ze nie strzeli... myslisz ze jak kupisz samochod tanszy to zaoszczedzisz?
Podsumowujac nie obchodzi mnie od kogo kupisz samochod, ale bierz wszystko pod uwage a nie tylko to ze kupisz i bedziesz jezdzil bezproblemowo...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
Wysłany: 04-11-2009, 11:11
|
|
|
Kolego mi to rybka, o ile nie sprzedam teraz Cari to w piatek biore kredyt na nowe auto i Cari wróci do normalnej ceny i sprzedam ją za te 11,500 bez pośpiechu
W mojej opini nie znajdziesz nawet średniej Cari za 7,5tyś nie mówiąc o przyzwoitej. W tej kwocie niestety nikt nie sprzeda Ci zadbanego auta z nie zurzytymi częściami eksploatacyjnymi. Za idealnie bezstłuczkowe auto musisz dać minimum 10tyś, a i tak nie wiem czy jest choć jedna Cari na allegro która jakiejś przygody nie miała. Nie ma ideałów.
Myśle że jeżeli upierasz sie przy tych 7,5k to poszukaj Golfa III w miare dobrym stanie.
Pozdrawiam |
_________________ Space Star GDI:
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356
Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513
http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098 |
|
|
|
 |
devi
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 04-11-2009, 16:02
|
|
|
Koledzy niepotrzebnie się spinacie jeżeli napisałem, że mam na auto 7,5 tyśięcy maksymalnie to jakim cudem mam sobie jeszcze dokładać, tak można robić w nieskończoność, jezeli nie trafię nic dobrego, bo nieraz się zdarzają wyjątki, to być może kupię coś taniego i przejeżdże pewien okres... może rzuciłem się z motyką na słońce ale co mi tam, jak nie to to będzie tamto, jakbym miał na wydanie 10 koła to bym wydał, teraz mam tyle, i koniec tematu w kwestii pieniężnej, jeżeli to za mało na carisme, to przecież nie wypada mi się z wami nie zgodzić i będe musiał poszukać czegoś innego.
Jeszcze jedno, do robsona, nie chce kupić ideała, chcę wybrać jak najlepiej, i nie będę teraz generalizował, że wszystkie samochody są walone bo pewien odsetek nie jest, i ja staram się go znaleźć, to chyba normalne.
umm, zresztą dzięki za ocenę zdjęć, właśnie na taką pomoc tutaj licze. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 04-11-2009, 18:13
|
|
|
devi przypominasz mi mojego kumpla który szukał nie walonego samochodu. Znalazł taki ale okazało się że właściciel za bardzo się nim nie przejmował i po miesiącu padł mu pasek rozrządu(niby był wymieniany tylko że napinacza nikt nie wymieniał) no i samochód sobie postał trochę zanim mój kumpel uzbierał kasę na naprawę.
Więc tak naprawdę ty szukasz samochodu za 6 tysięcy zł a 1500 zł sobie zostaw na rzeczy które powinno się zrobić żeby spokojnie jeździć .
Więc samochód który nie maił żadnej stłuczki właściciel dbał o stan techniczny i najlepiej taki który nie dawno miał wymieniane wszystkie eksploatacyjne rzeczy, to trudno znaleźć Zyczę ci powodzenia ale carismy nie kupisz |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 04-11-2009, 18:23
|
|
|
Panowie, proponuję zakończyć te dywagacje. devi, też jest homo sapiens i ma swój rozum i nim się kieruje. Wciskacie mu takie czy inne auto, ale to on sam musi dokonać wyboru, bo namawiacie go na auto ZEROSUPER'a, a dla autora tematu być może jest to auto nie warte swojej ceny, (nie musi się znać ile tak na prawdę kosztuje utrzymana carisma, i nie mam nic do auta ZEROSUPER'a, bo nigdy ani nim nie jechałem, ani nie widziałem z bliska) więc autor niech zrobi jak uważa
IMO za 7 tys też da się kupić auto to potłuczenia się nim przez 1,5 roku. Aczkolewiek niech autor wątku nie liczy że za te 1,5 roku sprzeda je za 6,5. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|