Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-10-2006, 08:52
narzedzia w waszych bagaznikach....co polecacie a czego nie
Autor Wiadomość
TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-09-2006, 12:38   narzedzia w waszych bagaznikach....co polecacie a czego nie

Niby temat smieszny ale jakze istotny, pochwalcie sie jak wyglada podstawowa "apteczka" do naprawy doraznej i bardziej specjalistycznej w waszym autku....

jakie narzedzia ,komplety badz pojedyncze sztuki uwazacie za warte posiadania a czego wiecej niekupicie.
albo co sugerujecie ze kazdy kierowca powinien posiadac

Ja np nieumiem wprowadzic ladu w narzedziownie mojego bagaznika, mam zapchana skrzynie kluczami , nasadkami , miernikiem, kluczem do kol czy podnosnikiem i wszystko zajmuje sporo miejsca, niby jest tego duzo a mam wrazenie ze posiadam malo praktyczny zestaw.
pomieszanie kluczy tajwanskich , topexa i stanleya.......... tylko stanleje misie jeszcze nigdy niepokrzywily i niepopekaly.

jaki macie sposob na porzadek w bagazniku?

pozdrawiam
Outlander 2.0 PHEV 5HS

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 05-09-2006, 12:42   

TommiCrazy napisał/a:
jaki macie sposob na porzadek w bagazniku?
Kupujesz najmniejszą i najtańszą torbę podróżną w markecie i tam pakujesz wszystkie graty. Zajmuje tyle miejsca jak dużą torbę kupisz ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 05-09-2006, 13:03   

i zeby wszystko niedzwonilo jak wsciekle podczas jazdy upychasz szmatkami? :)
Outlander 2.0 PHEV 5HS

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 05-09-2006, 13:19   

Co się da to idzie w okolice koła zapasowego:
-podnośnik, trójkąt, koło oczywiście, klucz do koła, strój sportowy na zmianę ( :) roboczy), folia do przykrycia bagażnika jakbym chciał ziemniaki luzem wieźć (taka przeciwwilgoci pod panele podłogowe, różne klucze płaskie zawinięte w szmatę

Reszta na górze w skrzynce aluminiowej z Netto (39.99):
-apteczka, klucze nasadowe, sprężarka, pudełko na pierdułki, inne pierdułki, podstawowe klucze, kombinerki, szmatki, zapas. bezpieczniki, żarówki itp

Co nie weszło do skrzynki upchane z prawej strony, w plastikowym pojemniku (dla ochrony przed rozlaniem):
-olej na dolewki, płyn do spryskiwaczy, płyn do szyb, woda demineralizowana

Poza pojemnikiem:
-gaśnica, koc polarowy, worki na rzyganie (z LOTu), parasol, pokrowiec żeby fotel się nie zabrudził, rękawica do wycierania z kurzu, kosz plastikowy składany.

więcej nie pamiętam :)

nie zajmuje to dużo miejsca

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 05-09-2006, 13:50   

Wiesz...
Jak miałem Peugeot'a to woziłem ze sobą warsztat i ciągle coś naprawiałem :evil: . Jak kupiłem Colta to wywaliłem wszystko do garażu i nic się nie psuje :D . Ciekawe jak to działa :?:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-09-2006, 14:30   

Ja wożę różne rzeczy - pomijając te nie związane z naprawą (przetwornica 12DC/230AC, spraj na sraki ptaków, bezpieczniki, apteczka, trójkąt, pompka, smary, kapcie :) , pasek wielorowkowy), to mam tam następujące klucze:

7,8,10,12,14,17,19 (wszystkie podwójnie - czasem trzeba mieć na kontrę) płasko-oczkowe
10,12,14,17,19,22,24,30,32 nasadki, w tym dodatkowe 10,12,14 - nasadki długie (ok. 8 cm)
klucz do świec - 16, 21 mm
klucz 22 mm do sond lambda (Josie - oddaj :) )
długi gięty klucz oczkowy 12 mm - do zaworów
przegub kardana, przedłużka 1/2" w 2 długościach
giętą grzechotkę 72 zęby
szczelinomierz
gięty wkrętak + komplet krzyżaków, imbusów, małych nasadek 1/4"
do tego jakaś szmatka oraz klucz dynamometryczny trzymany w domu
wszystko Cr-V firm Stanley, Coval itp.
miernik cyfrowy
latarka

większość mieści się w skrzyneczce Toya za 10 zł o wymiarach mniej więcej 30 cm na 15 cm na 15 cm.

No w sumie to o ogólnym wyposażeniu, to można by dużo pisać - jeszcze jakaś mapa, ładowarka do telefonu, okulary, smycz Mitsubishi itp. Ale z kluczy, to to co wymieniłem na pewno jest dobrym zestawem i wystarczy na niemal wszystko.
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 05-09-2006, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 05-09-2006, 14:46   

Ja wożę:
Apteczkę, rękawiczki i koszujkę odblaskową w małej wnęce na lewym zakolu
We wnęce obok koła:
Trójkąt
2-ga Gaśnica
Kable napięciowe
Folia do bagażnika co by gościa do lasu :lol:
Poza standardowymi kluczami czyli do kół i lewarkiem nic więcej.

Misie się nie PSUJĄ
Zauważcie że gaśnicę i kable mam dla INNYCH :D

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 05-09-2006, 14:57   

Krzyzak napisał/a:
klucz 22 mm do sond lambda (Josie - oddaj )

Hehe :D Nie znalazłem kartonika od opakowania... Ale kupiłem sobie identyczny klucz, bo stwierdziłem, że i tak się przyda, a że nie lubię opakowań to dam Ci moje :)

[OT]
Nie odkręciłem tej pieruńskiej sondy z zapasowego silnika - spsuła się przy próbie odkręcania, może dlatego że wcześniej próbowałem ją oczkowym męczyć. :roll: Krzyżak może wiesz gdzie kupić sondę oprócz Japaneze?
[/OT]

Co wożę w bagażniku:
-klucz do kół (w zimę oryginał, w lato dynamometryczny+przedłużka+nasadka 19 - do alu)
-podnośnik
-gaśnica
-apteczka
-trójkąt
-linka holownicza
-przewody rozruchowe
-z reszty kluczy to czasem 10mm i 2 wkrętaki

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-09-2006, 15:04   

Żeby było jasne - klucze woże od niedawna (góra miesiąc) i nie dlatego, że się Miś psuje, ale dlatego, że coraz więcej osób prosi mnie, abym zajrzał do ich silnika. Zresztą - ostatnio lubię przy Colcie pogrzebać i wtedy też się przydają. A w Galancie to wożę tylko klucz 10/12 mm w kształcie klamki - raz mi się kiedyś przydał, jak po blacharzu dokręcałem zawiasy maski :) .

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-09-2006, 17:00   

a ja woze standardowe wyposazenie - klucze co dali w salonie czyli wkretako korba do podnosnika skladana z kluczem do kol w celu krecenia lewarkiem, klucz do alufelg, srubokret gdzies jest bo cos mi sie tam wala i obowiazkowo kable, bo akumulator cinki, trojkat, a i nauczony - deseczka pod lewarek coby sie nie zapadal na mietkim gruncie, i chyba jeszcze troche zaczne wozic jak moj kuzyn wódke - zapytany po co mu to odpowiedzial: nie lubie cb radia, antyradar nie zawsze zadziala, mandatow zero, a wodke zawsze biora :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

misiu-bisi
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2006, 20:17   

jeżeli jezdziśz japońskim autem wystarczy klucz do kół (dróg nie mamy japońskich)i wszystko czego wymagają przeoisy (trójkąt apteczka)

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 22-09-2006, 21:59   

Krzyzak napisał/a:
macia Czy słyszałeś już nową reklamę Mitsubishi :?:

:?: :?: :?: Czegoś nie czaję :?:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 22-09-2006, 22:26   

misiu-bisi napisał/a:
jeżeli jezdziśz japońskim autem wystarczy klucz do kół (dróg nie mamy japońskich)i wszystko czego wymagają przeoisy (trójkąt apteczka)

Dokładnie - miejscem narzędzi jest garaż.

Stosuję tą zasadę w obu posiadanych Galantach.... tym z 90 (316 kkm na szafie) i z 99 (35 kkm na szafie ;) ) roku

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2006, 23:13   

oj tych narzedzi to nie woze prawie wogole ze soba ... jedynie klucz do kol , kolo zapasowe , jakies ze dwa srubokrety , lewarek i chyba to wszystko :D a tak poza tym to trojkat , apteczka i gasnica

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 23-09-2006, 16:55   

Chm, jeśli chodzi o bagażnik to wiadra do gipsu ,do farb ,do kleju,pędzle malarskie pace ,szpachelki młotki.wiertarki,przecinaki ,piły,kielnie, i t p ..............sory czasem drabinkę ale to już rozkładam fotele. Wiadomo prosty polak ma auto do wszystkiego .....jeśli chodzi o narzędzia do samochodu to przedewszystkiem diodę do sprawdzania błędów ECU..........sorki zapasówkę tylko w trasie na co dien nie wożę wystarcza tel.kom. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu