Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Sigma]Nie odpala - wszystko posprawdzane co dalej?
Autor Wiadomość
przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2006, 19:40   [Sigma]Nie odpala - wszystko posprawdzane co dalej?

Sigma dalej nie odpala (od 3miesięcy stoi) macie jakies pomysły??Rozrząd ok komputer w 100% ok a cewki nadal nie dostają prądu(znaczy się 1 dostaje i daje prąd na 2 świece ...Temat był ale "jakby " wygasł POMOCY czujniki posprawdzane a dalej nic... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-09-2006, 08:15, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-09-2006, 23:14   

Pierwsza cewka dostaje prąd i daje go na drugą świecę. Tak ma być? Pozamieniałeś kable WN czy jak?

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2006, 08:13   

Znaczy się 1 cewka dostaje sygnał z ecu i 2 świece dostają iskrę jak na 6 ....jakoś tak mi to wytłumaczyli...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-09-2006, 08:16   

Edytowałem tytuł Twojego tematu tak żeby było wiadomo o cho chodzi a nie tylko POMOCY widac było.

Next time - red bar.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2006, 08:21   

O.K.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-09-2006, 09:31   

przyczlapus napisał/a:
Znaczy się 1 cewka dostaje sygnał z ecu i 2 świece dostają iskrę jak na 6 ....jakoś tak mi to wytłumaczyli...

Ja nic z tego nie rozumiem.

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2006, 09:41   

Sygnały z ecu powinny wychodzić 3 na każdą cewke jeden , u mnie z tych 3 sygnałów 2 są zupełnie nieprawidłowe a 3 sygnał wygląda na oscyloskopie jakby się wszystkie 3 poprawne nałożyły na niego...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-09-2006, 11:31   

Zatem zwarcie pewnie jakieś albo w kablach albo wewnętrznie w ecu lub też samo ecu elektronikę ma walniętą? Czy ten sygnał na oscyloskopie podglądaliście wpinając się bezpośrednio w złącza przy ecu czy gdzieś tam dalej na kablach?

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2006, 12:39   

Tegoż to ja nie wiem gdzie te sygnały sprawdzali..:( ECU sprawdzał fachowiec i ponoć w 100% sprawne ...Najlepiej byloby chyba moje ECU wpiąc do 2 działającej sigmy...Tylko skąd taką wziąść :? ehhh może w tym tygodniu coś odnajdą....

cyberw
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 20:11   cewki

kurcze.u mnie jest to samo.dales rade?
Radek

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 08:11   

cyberw, Niestety:(

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 19-09-2006, 08:43   

przyczlapus napisał/a:
Najlepiej byloby chyba moje ECU wpiąc do 2 działającej sigmy

przyczlapus :!: zagadaj z SETKO jest on ze szczecina, i tez ma Sigmusie, wiecmozeda rade przelaczyc kompa i zobaczyc czy faktycznie jest ok .

pozdrawiam i ciagle 3mam kciuki za sigmusie

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 08:52   

Rafal_Szczecin, Narazie niech się sami męczą za coś w końcu niemałą kasę biorą...w ostateczności w ataku szału podpale ją.... :|

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 19-09-2006, 08:55   

Przyczlapus ale ja bym nie mogl tak jak Ty .
normlnie bym dostal jakiegos ataku, jezeli mechanicy jeb**i by sie z moim autem juz 3 miesiac i nadal nie potrafili go zrobic .

zaplaciles im jakies pieniadze ? ZA CO :?: za to ze Sigma jak nie jezdzila, tak nadal nie jezdzi ?

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 09:31   

Rafal_Szczecin, a w życiu nic nie zapłaciłem...

Myślisz, że mnie nie strzela, ale co mam zrobić u nich wiem, że nc nie zepsują raczej... a mam dość zmiany warsztatu co tydzień

właśnie dzwonie się dowiedzieć coś więcej...

Odpowiedz do tematu