Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
O typowych właścicielach różnych marek
Autor Wiadomość
piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2006, 23:30   

Koton napisał/a:
Ale i tak lepszy colt bo nie kojarzy się z "szeroko rozumianym marginesem społecznym" :D

moze troche przesadziles.... ale wiemy o co chodzi ;) vide opisywane przeze mnie wczesniej rajdy klubu honda pomiedzy ludzmi i jezdzacymi samochodami na parkingu przed Geantem w Lodzi.

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 08-09-2006, 00:41   

ale del sol tez byl wyposarzony w vteca? myslalem ze del sol to seria wystepujaca tylko w tej budzie zaokrąglonej i wersji silnikowej 125koni.....ale ok
:P
moj gal i tak jest najszybszy :)
Outlander 2.0 PHEV 5HS

pudel
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 03:13   

TommiCrazy napisał/a:
wyzej wspomniany przezemnie colt na hamowni osiągnol 142konie na silniku oraz moment 158Nm. niepamietam jaka byla strata na kołach ale w jego przypadku nieduza, dodac tez musze ze ten colt byl zagazowany(sekfencja), w jego przypadku mozna powiedziec ze colcik trzymał katalogowe dane , jego silnik ma przejechane 175 tys

Teraz już mam 190tyś km i dalej jeździ super :D

A jeśli chodzi o modyfikację colta GTI to jest to kiepski pomysł, tu za "małe" pieniądze nic nie zrobisz, po takim "chipie" może się okazać że będziesz miał 135KM, serio mówie!
To nie jest Swift GTI czy Astra GSI 16V, gdzie częsci do tych silników, jak i wiedza tuningowa jest ogromna. Musisz się cieszyć jazdą swoim GTI, bo to jest naprawdę szybkie auto, wiem to przecież z własnego doświadczenia :twisted:

J@rek
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2006, 09:41   

piwkotom, daj linka do tego opisu

Koton napisał/a:

Ale i tak lepszy colt bo nie kojarzy się z "szeroko rozumianym marginesem społecznym" :D

W podtekscie niby Honda :twisted:

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 09-09-2006, 10:13   

sadze ze moze w podtexcie chodzi o pewna grupe wlasciceli hond ktora sie swietnie identyfikuje z pewna grupa wlascicieli bawarek i wten oto sposb tworza pewna otoczke wokolo tych fajnych samochodow ze jak juz sobie kupisz taki to cie ludzie maja za dresa a potem wstyyd...

sa ludzie ktorzy kochaja te samochody i nierobia wiochy (ale to jest maly procent) oraz sa ludzie ktorym to auto sluzy do wyzywania sie(niekoniecznie w sportowy sposob)...... i to sadze jest ten margines
Outlander 2.0 PHEV 5HS

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 09-09-2006, 12:29   

J@rek napisał/a:
piwkotom, daj linka do tego opisu

jest tu co prawda krotka wzmianka na ten temat, ale bylo to przerazajace :(

J@rek napisał/a:
W podtekscie niby Honda :twisted:

bylo to spotkanie klubu Japanese Riders ale na parkingu szalaly same "podrasowane" Civice/Civiki ;)
Coby bylo jasne.... nie mam nic przeciwko Hondzie i jej fanom... sam nim jestem, ale czegos takiego wczesniej nie widzialem i bardzo mnie to zrazilo do grupy JR. I to nie bylo tak ze zachowywal sie tak jeden czy dwoch ale jednak dosc spora rzesza :(
Tak jak napisal TommiCrazy to chyba takie dresy po japonsku

J@rek
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2006, 14:51   

piwkotom, mnie to rybka, ale coś w tym jest. Kiedyś spokojnie można było subaru jechac, i nie było niepotrzebnych skojarzeń. Ale od pewnego czasu, gdy okazało się, że są to niewyjęte samochody, widać pełno dresików bez karku za kierownicą imprez.
A tak im dobrze było w bmw. I po co to zasmiecają inne marki :) .

seba
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2006, 22:12   

co do remontu skrzyni, koszt rozebrania u znajomego mechaniora 300zł (500zł mi śpiewali w normalnym warsztacie) i teraz zależnie co sie stało w środku... jak tylko łożyska to pikuś, cena jednego markowego zamiennika waha sie w granicy 200-50zł za łożysko... zależy które... u mnie w 1.3 było 8 łożysk z czego 6 wymieniałem bo były zużyte bądź już zaczęły hałasować, do układu różnicowego wsadziłem polskie łożyska przez co mnie troche taniej wyszło (całość ok 700zł)

jak bedą do tego zębatki to koszty naprawy trzeba już liczyc w tysiacach...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-09-2006, 21:19   

J@rek napisał/a:
Ale od pewnego czasu, gdy okazało się, że są to niewyjęte samochody, widać pełno dresików bez karku za kierownicą imprez.
A tak im dobrze było w bmw. I po co to zasmiecają inne marki .
Link w temacie wypowiedzi J@rka....................

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 12-09-2006, 21:33   

Wydzieliłem z tematu o chipowaniu Colta 1,8 Gti :wink:

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 12-09-2006, 21:34   

Hubeeert napisał/a:
J@rek napisał/a:
Ale od pewnego czasu, gdy okazało się, że są to niewyjęte samochody, widać pełno dresików bez karku za kierownicą imprez.
A tak im dobrze było w bmw. I po co to zasmiecają inne marki .
Link w temacie wypowiedzi J@rka....................

no comment

J@rek
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2006, 22:12   

sugerujecie, ze subaru są do de..? :) .

Mówiłem, mieli bemki, dobrze w nich było im do twarzy, to się przesiedli do lepszych wózków.

Kupił tatauś iwojuhc autko i ... szkoda słów.
Można poświrować. Złamać przepisy. Ale w tym przypadku kierowca nakrecił sie głupotą kolesiów. A najgorsze jest to, ze ma zerowe umiejętności.

Ale mówcie co chcecie - sti peowadzi się jak tramwaj - :) - jak po szynach.
No i ten dźwięk silnika :) .

Chłopaki, łamię się i musze w tym tygodniu kupić colta c50.
I chyba Was osłabię.
Ostatnio zmieniony przez J@rek 12-09-2006, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-09-2006, 22:14   

J@rek napisał/a:
Chłopaki, łamię się i musze w tym tygodniu kupić colta c50.
I chyba Was osłabię.

Muszę?
Nie ma takiego wyrażenia przy zakupie samochodu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

J@rek
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2006, 22:15   

Muszę - bo mnie korci :) .

I w ramach tjuninku : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1095396

ładny jest
Ostatnio zmieniony przez J@rek 12-09-2006, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 12-09-2006, 22:17   

eeeee chyba niepotrzebny ten topic :(
wsrod uzytkownikow kazdej marki sa normalni ludzie i po.je.by, choc w roznych markach proporcje sa rozne moim zdaniem. Nie da sie generalizowac. Nawet jesli chodzi o beemki. Powiem Wam, ze jak Firek kupil bume to wszedlem sobie na forum BMW i.... stwierdzilem, ze jest tam wielu calkiem normalnych ludzi, co nie ukrywam bardzo mnie zdziwilo, co jednak spowodowalo ze patrze w tej chwili na BMW przez zupelnie inny pryzmat.

Odpowiedz do tematu